spanac congelat

spanac congelat | Autor: adrianafedorca

Link direct la acest mesaj

as vrea o reteta pt spanacul care se gasete la supermarket , cel congelat portionat , voi cum il pregatiti?


multumesc

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
Michael Levine



*******Adrianafedorca - An-k - Deea - Cornelia*******


http://diaet.abnehmen-forum.com/diet/tickerd/showimg-1noteP_1sternP_67_60_52_abs.png

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Adriana, aceasta e reteta noastra preferata (si eu mai fac si ciorbita cu fidea si ou):

Spanac cu piept de pui
Calesc o ceapa in putin ulei, adaug fasiute de piept de pui, apoi o cana de apa si las sa se inabuseasca. Cand sunt gata, pun spanacul, mai las pe foc cateva clocote, apoi bat 1-2 oua si le torn peste. Se adauga smantana in farfurie.

Si iata alte cateva retete pe care le-am cules tot de pe forum:

Spanac cu ciuperci
dupa ce le curat, spal, le calesc in ulei de masline sau unt, pun un pic de apa, sare+piper si le las sa fiarba. cand sunt aproape gata, pun spanacul, mai fierb un pic si gata.

Spanac cu lapte[ : se calesc in unt (de preferinta) cativa catei de usturoi, tocati, se adauga spanacul fiert cateva minute in prealabil sau congelat; se adauga o lingura de faina, se amesteca si apoi se pune lapte, putin cate putin. e gata cand fierbe laptele. consistenta o alegeti voi, in functie de cat lapte puneti. Usturoiul se poate adauga si la fiert.

Asta mi se pare delicioasa, desi nu am incercat-o inca :
BUDINCA DE CLATITE CU SPANAC
faci vreo 8-10 clatite, fara zahar in compozitie.
faci un piure de spanac, ii pui sare, piper, alte condimente.
la final in acest piure adaugi cascaval ras si 2-3 oua. asezi intr-o forma rezistenta la cuptor unsa cu unt/ulei mai intai o clatita, apoi un strat de piure, si tot asa pana termini cu o clatita. deasupra mai pui 1-2 oua batute cu smantana si cascaval ras. dai la cuptor pana se rumenesc. se consuma calde cu smantana deasupra.








Gratiela, mamica strumfilor Maria si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Mama face pui(dezosat) umplut cu spanac si altele: branza, ou si alte legume. Nu-l coace in cuptor ci pe flacara intr-o oala(ceva in abur si cu un pic de ulei) si-l roteste tot timpul.
Nu stiu exact reteta ca nu am urmarit-o cand gatea dar se face usor.
Daca-ti place la urma poti stoarce lamaie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Si eu il fac la fel ca Strumfi, cel cu piept de pui, sau la sfarsit in loc de oua pun putin bulion si mai las cateva clocote. Separat fierb cateva oua tari, apoi le decojesc si le pun in spanacul cu bulion si mai las putin pe foc. Ambele retete sunt delicioase.

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

multumesc mult pt raspunsuri,
am uitat s ava intreb , se decongeleaza inainte sau se pune asa congelat ?
n-am facut nicodata din asta , cumpar mereu proaspat, dar m-a luat o leneeee...e prea migalos...asa ca am zis sa incerc si pe asta congelat




"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
Michael Levine



*******Adrianafedorca - An-k - Deea - Cornelia*******


http://diaet.abnehmen-forum.com/diet/tickerd/showimg-1noteP_1sternP_67_60_52_abs.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Poti face trigoane cu spanac, daca vrei.
Ai nevoie de aluat de foietaj din comert, dar nu cel care e deja facut foi subtiti de placinta (puff pastry se cheama, sau aluatul de haiosele noastre romanesti).
Spanacul il oparesti asa congelat cum e si apoi il scurgi bine de apa. Amesteci apoi in el branza telemea rasa, pui cam in proportie egala cu spanacul. Bati 2-3 oua si le amesteci in spanac, adaugi oleaca de piper si menta uscata daca ai.
Intinzi foaia destul de subtire si apoi o tai in patrate, pui cate un smoc de spanac si pliezi in forma de trigon, lipesti marginile cu ou batut si presezi bine. Le pui in cuptorul preincalzit la 180 de grade, dar sa nu uiti sa le ungi cu ou sa fie mai ochioase.

Daca nu ai chef de atata cocalit aceeasi treaba o poti face sub forma de placinta cu spanac, adica faci doua foi din aluatul respectiv, iar la mijloc pui maglavaisul descris mai sus. Ungi cu ou, cuptor si gata, e buna si rece si calda.

pisici, flori si jucarele


When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Il pui congelat direct, nu-l dezgheta. Ca si legumele congelate.

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

va multumesc din suflet, o s al eincerc pe toate, mai ales placinta , sper sa-i placa si prikindelului meu


"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
Michael Levine



*******Adrianafedorca - An-k - Deea - Cornelia*******


http://diaet.abnehmen-forum.com/diet/tickerd/showimg-1noteP_1sternP_67_60_52_abs.png

Mergi la inceput