HSG?
![](images/user_woman.png)
am fost azi la dr gineco pt a-mi face o programare pt.histero-salpingo-grafia. din ce am mai citit pe net am inteles ca nu este chiar indicat sa ramai insarcinata in luna in care iti faci HSG deoarece ovulul poate fi iradiat. am intrebat-o pe dna dr. si mi-a raspuns ca nu este chiar adevarat, dar ca exista riscul de a face o sarcina extrauterina. a auzit cineva de asa ceva? alata parere este ca poti ramane mai repede gravida dupa HSG , tocmai pt.ca se desfunda si trompele.voi ce mi-ati recomanda? chiar nu stiu ce sa fac.
o zi minunata,
Mari
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Leta spune:
Si eu am facut HSG, urmata de 3 luni de instilatii.
Pentru linistea ta, incearca sa nu ramii gravida in luna respectiva. Daca ti-a recomandat sa faci HSG inseamna ca te suspecteaza de trompe obturate sau aproape obturate - deci exista un risc sa dezvolti o sarcina extrauterina, care nu mai ajunge in uter ci ramine 'agatata' in trompe. Intii vezi ce iese la HSG, apoi medicul va decide daca e cazul sa iti faca instilatii, laparo sau iti da unda verde la bebe (am auzit si eu de cazuri in care lichidul de contrast folosit la instilatii a fost suficient pentru desfundare).
In afara de asta...daca totusi ramii insarcinata si ai o sarcina normala...vei fi toata viata obsedata de posibilitatea ca fatul sa fi fost iradiat - cu tot ce implica asta (risc leucemii, etc)...
Iti urez multa bafta!
Leta si un bebe
poze 2005
poze 2006
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Adrriana spune:
Leta,spune-mi te rog cum sunt instilatiile...mie desi mi-a iesit HSG bun ,mi-a spus ca o sa-mi faca instilatii
gudinde spune:
Uite topicuri care s-ar putea sa te ajute:
hsg si histeroscopie
Laparoscopie si histeroscopie
gudinde spune:
quote:
Originally posted by Adrriana
Leta,spune-mi te rog cum sunt instilatiile...mie desi mi-a iesit HSG bun ,mi-a spus ca o sa-mi faca instilatii
Adriana
Dureroase. Plus ca mi se pare o PROSTIE sa-ti faca asa ceva cu riscurile pe care le implica doar ca sa-ti faca ceva.
La tine problema e PCOS-ul deci lipsa ovulatiei --- infertilitate datorata dezechilibrului hormonal, NU infertilitate tubara.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Leta spune:
quote:
Originally posted by Adrriana
Adriana
![](bang.gif)
![](bang.gif)
![](bang.gif)
![](icon_smile_dead.gif)
![](icon_smile_dead.gif)
![](icon_smile_dead.gif)
Leta
![](titanic.gif)
poze 2005
poze 2006
nemary spune:
am revenit mi-a iesit bine HSG, dr.radiolog a spus ca trompele se vad f.bine si ca nu sunt infundate. sunt doar putin cam subtirele dar ca nu ar fi nicio problema. ramane sa merg si la medic cu rezultatul sa vedem ce imi zice. am inceput tratamentul cu ovamit si sper sa aiba rezultate si sa vina
cat mai repede.
o zi minunata,
Mari
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
m_monique spune:
eu am facut anul trecut in martie HSG. rezultatul a fost: trompa dreapta ok, cea stanga obturata. dr mi-a spus sa merg acasa si sa ma apuc de treaba, ca dupa HSG imi cresc sansele de a ramane gravida cu 30%.
in aceeasi luna am ramas gravida. am avut o sarcina destul de usoara, si am nascut un baiat mare, gras, frumos si sanatos. la nastere a avut 4200 g si 56 cm
Andrei (16.12.2006)
poze
nemary spune:
multumesc pt.incurajare, Monique. sper sa mi se intample si mie acelasi lucru. Asistentul de la radiografie chiar a spus ca eu ma voi intoarce in spital insarcinata. sper sa aiba gura aurita.
o zi minunata,
Mari