Cezariana

Cezariana | Autor: acs

Link direct la acest mesaj

Buna ziua tuturor

Sunt un membru nou si inca nu stiu daca acest subiect a mai fost dezbatut. Asa ca scuze :).

Nu ma intereseaza opiniile pro sau contra cezarienei, ci am cateva intrebari referitoare la o eventuala nastere normala dupa o cezariana. Poate e cineva in masura sa ma lumineze :).

Se poate naste normal dupa o cezariana? Ce riscuri sunt?
(Am nascut prin cezariana acum aproape un an, in iulie 2002. Mi s-a spus ca dilatatia nu e suficienta; trecusera cam 10 ore de cand se rupsese apa.)

La cat timp dupa cezariana e indicata o noua sarcina? (Am o fetita superba si nu vreau sa creasca fara frati)

O zi excelenta!
Manuela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Flower spune:

Bine ai venit , acs !
Ce pot sa-ti spun eu , e ca dr. mi-a spus ca nu am voie sa raman insarcinata in urmatorul an dupa cezariana , iar daca raman trebuie sa fac avort !
Despre nasterea naturala stiu ca este recomandata chiar si dupa cezariana ( parca era un subiect mai demult si pe prima pagina a site-ului - da , l-am gasit la Nasterea si sanatatea post-natala a mamei ! ) , da' nu stiu cat se practica la noi "incurajarile" de genul asta. Contraindicatii n-ar trebui sa aiba , cel putin asa cred eu. Poate se porneste de la ideea ca odata ce n-ai avut dilatatie la primul , la fel se va intampla si la urmatorul. Asa ca la noi a devenit regula , ca dupa o cezariana sa urmeze automat o alta.
Mai era un subiect pus de tinatache ! Cauta-l si vei gasi acolo si alte pareri !
Numai bine ! Sa-ti traiasca bebica !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Noua ne-au spus doctorii ca 2 ani pauza la nastere dupa o cezariana.. sa se refaca musculatura.

Cu respect,
Florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Daca intervalul este mai mic de 2 ani intre copii, sigur ti se va face cezariana. Ideea este ca pe bb il poate monitoriza dar uterul nu au cum si tuturor le este teama sa nu se rupa cusatura.

Am inteles si auzit (si chiar cunosc persoane) ca dupa 4 ani, exista o sansa ca bb sa se nasca natural.

Si eu am nascut tot cu cezariana (exact ca tine nu am avut dilatatie) dar mi-as dori tare mult ca pe al doilea sa il nasc normal. Baietelul meu va face in sept 4 ani, deci ar fi o sansa.

Oricum daca se va intampla, iti voi spune si parerea medicului meu - care este o persoana f deschisa.

Cu mult drag sa iti traiasca bblusul si sa ii mai faci un fratior/surioara -

Andra si bb Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Draga ars,
Daca fetita ta nu are 2 ani inca, poti sa iti iei gandul de la nastere naturala.
Si eu am avut cezariana la prima fetita si tare as fi vrut sa nasc natural pe a doua, la diferenta de 13 ani. Insa, doctorul m-a sfatuit sa fac tot cezariana (si i-am dat dreptate dupa ce am citit o gramada de povesti care s-au terminat rau, in aceleasi conditii) si ma felicit ca nu am insistat in directia natural. Puteam sa o zbarcesc rau de tot... La operatie a descoperit o malformatie de uter (care nu era chiaaaaaar foarte grav) dar ce era mai grav si nu s-a vazut la echo (si aici au scule, nu gluma) e ca placenta a fost inserata foarte adanc in musculatura uterului asa ca in final, mi-au scos uterul afara, l-au chiuretat pentru ca placenta nu se putea desprinde si l-au bagat la loc. Deci, pana la urma tot la taiere ajungeam dupa ce se nastea bb si putea sa fie si mai rau.
Pe de alta parte, am mai intrebat si eu prin Romania care e treaba cu nasterea naturala dupa cezariana... si stii ce mi-au raspuns doctori cu experienta? ca numai un nebun asista la o nastere naturala dupa cezariana si ca tre' sa fie pregatit tot timpul de operatie.
In principiu, taietura de la burta, se poate verifica si urmari in timpul nasterii, dar uterul?
Dupa parerea mea, poti incerca daca esti asa de curajoasa. Dar alegeti un doctor foarte bun si care a mai facut chestia asta de cel putin 10 ori. Pot sa iti garantez ca sunt putini la numar astfel de doctori.
Indiferent de alegerea ta, eu iti urez o sarcina usoara, fara probleme si multa sanatate tie si fetitei.
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Uite si aici cateva pareri:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=8620

Bafta multa!

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Eu am incercat sa nasc normal la un an si opt luni de la prima cezariana si nu s-a putut. Am gasit un doctor care m-a sprijinit in timpul sarcinii, dar care mi-a spus ca nu-mi poate oferi nici o garantie daca o sa se poata. Si nu s-a putut. Macar stiu ca am facut tot posibilul. Am inceput sa am contractii intr-o zi la ora 12 si m-au operat abia a doua zi pe la 16, cand au zis doctorii ca dureaza prea mult si e prea riscant. Mi-au zis ca daca mai asteptam putin, sa fie cel putin 2 ani intre sarcini, as fi avut mai multe sanse. Mi-am dorit macar sa nu-mi mai faca anestezie generala, ca sa-mi pot vedea si eu bebele din primele momente, dar nici asta nu s-a putut. Oricum, a fost bine si am putut sta linistita stiind ca incerc sa nasc natural, dar daca nu se putea doctorii erau pregatiti pentru operatie.

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

http://community.webshots.com/user/adrianacalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rcamelia spune:

Din cate am citit eu, am inteles ca daca taietura este orizontala riscurile sunt aproape egale cu riscurile unei nasteri normale. Daca operatia este clasica nu se rec. nastere normala.
Si eu am vrut sa incerc o nastere norm. dupa o cez. clasica dar pana la urma am facut tot operatie din cauza ca bb nu mai misca si nici nu a mai putut fi salvat. Cauza??? Nimeni nu o stie!!!
Mult curaj si succes!

Mergi la inceput