Mamici de ianuarie-februarie 2007 (67)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A.Alina spune:

buna fetelor, am revenit si noi.
in primul rand as dori sa le felicit pe toate mamicile si sa le urez bun venit bbilor. Nu voi apuca acum sa citesc din urma capitolele pierdute , dar voi incerca sa o fac de indata ce o sa am ceva timp. imi pare tare rau ca am pierdut atat de multe evenimente, dar sper ca de acum nu voi mai rata nimic.
Am vazut ca Adela va furnizat ceva informatii despre noi (multumim mult Adela). Vin cu o rectificare si completari: Vlad Alexandru s-a nascut in 8.01.2007la ora 11.30 a.m., prin cezariana cu anestezie rahidiana.A avut 3.2 kg, 50 cm, scor Apgar 9.
Am stat o saptamana in spital dupa care am stat la parintii mei intrucat apartamentul nostru era inca in renovare. Ne-am mutat acasa doar de o saptamana, dar d-abia azi am reusit sa intru pe forum. Toata saptamana m-am luptat cu actele contabile cu care am ramas in urma, iar acum cu modificarile legislative d-abia mai tin pasul. Am stat toata ziua pe calculator si pana la sfarsitul lunii februarie nu vad cum as putea sa termin actele altfel.

Copilul e foarte cuminte, nu are colici. Il doare burtica foarte rar si nu pentru mult timp. Ii dau la fiecare masa 5-6 picaturi de Bonnisan si vad ca ii face foarte bine, chiar i-a crescut apetitul pentru ca pana la o luna manca doar 30-50 ml. Acum are 6 saptamani si mananca 130-160 ml la o masa a interval de 4 ore. Prima luna l-am alaptat , adica m-am muls si i-am dat cu sticluta pt ca s-a invatat in spital cu sticluta si nu a vrut sa mai suga la san. Pompa Isis Avent electrica e foarte buna, stimuleaza si lactatia, eu ajunsesem sa am 650-700 ml /zi. Am facut insa mastita la un san si de frica sa nu ajung la incizie am hotarat ca nu mai alaptez, asa ca l-am intarcat si am trecut pe Milumil. S-a obisnuit repede cu laptele praf, dar nu numai ca nu am scapat de constipatie ci chiar s-a mai agravat putin. Acum ii dau Debridat 2.5 ml de 3 ori/ zi, dar kk inca tot cu ajutorul supozitorului facem.
Si Vladut fornaie si ii pun picaturi Vibrocil de 3 ori pe zi. Diversificarea o sa o incepem la 3 luni cu sucul de mere, asa ne-a spus pediatra. Vladut a pus foarte bine in greutate, la 1 luna avea 4.05 kg, cand am plecat din spital avea 3.06 kg.
in ce priveste vaccinul de la 2 luni eu inca ma intreb cine o sa-l faca, medicul pediatru sau medicul de familie. Poate ma lamuriti voi, macar sa stiu cu cine sa vorbesc. Trebuie sa mergem la cabinet sau vine asistenta acasa?
Botezul il vom face in aprilie, dar noi il strigam pe nume si i-am taiat si unghiile. Daca va fi hot sper macar sa ajunga miliardar in euro,( stiti ca se spune ca pe un miliardar sa nu-l intrebi cum a facut primul miliard, restul p[oate usor sa-i justifice). Asa ca m-am gandit ca o sa-l facem avocat sau economist, ca astia au nevoie de astfel de indeletniciri (eu vorbesc din proprie experienta , ca eu mi-am c-am ales prost meseria ca niciodata nu ma descurc sa ascund veniturile si sa diminuez profitul).

Sper ca voi reusi sa intru des pe forum. Pana atunci, noi va pupam dulce.

Alina si Vlad Alexandru (08.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Catalina, felicitari pentru botez! Intr-adevar emotionant moment, ca la biserica unde te-ai rugat ani de zile sa-ti dea D-zeu un copilas, acum ti-ai vazut puiul zambind cand a fost dus pe la icoane.

Aelita, draga de tine ce probleme mai ai si tu! Imi pare rau ca nu am citit mesajul tau mai devreme aseara. Ti-as fi sugerat sa-i dai o fiola de cofeina sau chiar si o cafea tare cu lamaie, fara zahar. Acuma nu stiu daca te puteai intelege cu el. Sotul meu (ce sa fac, iar trebuie sa fac referire la el!) nu bea aproape deloc, dar daca e o situatie in care nu are incotro i se face rau desi nu e beat (la cantitati f mici) si de vreo 3 ori i-am acordat primul ajutor. Dar tu cu copil mic si atata treaba numai timp de el nu cred ca aveai, dar scapai de stresul cu ce ar putea face in camera Sofiei. Pe balcon (terasa) nu-l puteai duce? Sau iti era teama sa nu se arunce sau sa cada? Sa speram ca e bine. Ai grija de tine, e f import sa fii odihnita si sa nu te stresezi ca-i faci rau si Sofiei, ca sa nu mai spun de laptic - acum am si eu o obsesie!!

Adela2006, cartile mai vechi spuneau ca diversificarea alimentatiei incepe de la 2 luni si se putea incepe de la 6 saptamani cu cantitati ff mici. Adica multi copii au fost crescuti dupa aceasta reteta si probabil sunt f sanatosi.

Vad ca f mult s-a discutat despre vaccin si vigantol. Eu nu ma pot inca pronunta, v-am citit si am bagat la cap. Numai ca sunt mai in ceata ca inainte.

Cleopiciu, bine ca ati ajuns acasa si ca nu e nimic grav. A ramas sperietura si zilele petrecute in spital. Sa dea D-zeu sa nu se mai intample, nici la tine nici la altii.

Belle Vue, R_MARCE, felicitari!!! Sa va traiasca bebelusii! Ivona1977, multmim pentru vesti.

ylilimic, am uitat sa-ti spun ca am vazut zilele trecute pozele voastre. Matei este superb, nu stiu de ce nu l-am remarcat pana acum, ii vazusem mai mult poze de cand era mai mic. Iar Adam e un scump! Special am lasat la urma complimentele pentru mamica. Pacat ca nu-ti vin hainele si vrei sa slabesti, altfel as zice ca iti sta bine asa. Intre timp am vazut ca ai mai primit complimente, deci e clar ca nu e doar opinia mea.

daconst, ti-am vazut grasunelul! Ce mare a crescut!!! Vorbe aceea, are o lunisoara. "La multi ani" Lucas, sa te faci mare si voinic, cuminte sa ii bucuri pe mami si tati.
Venind vorba de parinti si socri, 3 luni cat a spus aelita ca sta tatal mi se pare imens, dar si o luna cat stau ai tai as face fatza cu greu, insa fiind alta tara va vedeti mai rar si mai greu prin urmare nu prea aveti ce face.
Eu nu ma simt niciodata in largul meu in prezenta parintilor, intotdeauna am jucat putin teatru ca sa fiu "fetita" pe care si-au dorit-o. Sotul meu in schimb nu are nici o idee despre ce le-ar placea sa auda si mereu ii supara. In plus trebuie mereu sa ne controlam sa fim imbracati prin casa si sa nu vorbim minuni, ceea ce e extrem de greu, noi tot timpul avem subiecte care sunt tabu pt ai mei.

trebuie sa inchiei, Ligia nu ma lasa deloc. Nu stiu ce a avut azi, nu a dormit mai deloc.

va pup

criss & Ligia Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

quote:
Originally posted by Crishtinutza

Fetele, voi ati experimentat si asa ceva? Dopul acela gelatinos curge neaparat inainte de declansarea travaliului???, ca la mine nici un semn!!!!!

,
Cristina, s40

Cristina[/b], mie dopul nu mi-a cazut deloc de data aceasta.

si noi am fost afara si a fost superb. bb zici ca are radar - cum intru intr-un magazin se trezeste, cum iesim afara se culca la loc.

Mamix2
mamimutzica mare & maimutzica mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ivona1977 spune:

Criss68, cred ca al tau sot e intr-o depresie post natala, am auzit ca se manifesta si la barbati. Bine ca si-a mai revenit... Oricum solutia pe cate o foloseai inainte cu el ( ne vorbitul) cred ca ar merge si acum cel mai bine, daca se mai intampla...

Crishtinuta, eu nu am avut nici un dop. S-a rupt apa brusc, am avut o senzatie ca si cand mi s-ar fi rupt chilotii. Dar eram pe toaleta...

Lili habar nu am ce invta astia la scoala despre romani. Poate fetele care au copilasii la scoala stiu mai multe...

la toate fetele
Ivona si Ella 12 ian 07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela73 spune:

http://new.photos.yahoo.com/anapatriciajosanu/album/576460762390464695/photo/294928804241366743/7

Poze de la botezul Patriciei.

Asa arata o domnisoara.....

Mirela73

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shine spune:

Crishtinutza la mione nu s fost nici dop. nici nu s-a ript apa...
doar contractii, la 10 minute. Cam cum zici tu , asa ca atunci cand vien ciclul. D-aia am facur eu curat in casa la 3 dimineata, ca habar nu aveam ca alea-s contractii.

Shine

http://www.rodino.ro/Photos/tabid/54/Default.aspx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

mirela73 si noi l-am botezat pe Erik pe 10 februarie, am prins o zi super frumoasa, a 2a zi pe 11 febr a fost mirul. nici eu nu am remarcat o schimbare prea mare in comportamentul copilului, doar ca el nu a fost prea agitat nici inainte de botez.

fetelor cine stie ceva de mariana1976?, am vazut ca nu a mai postat de ceva timp pe forum si ma intreb ce-o fi cu ea, in lista comuna cu numere de telefon nu am gasit nici un numar de-al ei, poate vreuna dintre voi il aveti. dat-mi si mie un pm cu nr ei de tel. multumesc

va pup

Marybell si bb Erik (23 dec 2006)

poze bb

poze Botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Misha_tp spune:

Fetele, cate zile dureaza pana la nastere din momentul in care incepe sa se elimine dopul gelatinos? Azi e prima zi si am inceput sa elimin o secretie mai vascoasa, alunecoasa, cu tenta galbuie. Intreb pentru ca eu am programare la doctor poimaine, dar stiu ca are program de consultatii si maine si vreau sa stiu daca e sau nu urgent sa merg maine fara programare la cabinet sau pot astepta pana poimaine, bineinteles daca nu voi avea si alte semne de declansare a nasterii. Azi am implinit 38 de saptamani.
Va rog frumos, astept raspuns!

38 fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shine spune:

ptiu ce m-am speriat!
nu mai gaseam subiectul, am ajuns pe pagina doi.
credeam ca am nascut toate, si am trecut la scutece
messa, mi-am luat pompa romaneasca. in s ear asta o testez. Merci de pont.
maine ma arunc in farmacie dupa ceai de roinita, si ce mai zicea lili si d-aelea homeopate citat de la gio.
Ca mi-am adus aminte, gio zicei ca pe 28 te duci sa iei imensa suma de la stat.... CAre 28 feb? sau martie?
ca am si eu o curiozitate, eu sunt programata pe 28 mar. Trebuie sa mearga neaparat mama copilului, si deja am in minte o coada imensa, cu mame+bebi=muuuuulti draci pe care mi-i voi face.
N-am cu cine sa las copilul, deci voi merge cu el; si nici in fata nu pot sa ma bag la coada, ca doar toate vor fi mamae acolo...Da' nu puteau ei sa vireze anii intr-un cont, ca doar suntem n 2007?
offff

Shine

http://www.rodino.ro/Photos/tabid/54/Default.aspx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Shine, sa-mi zici cum a mers

--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!

Mergi la inceput