despre starea civila
Salut tuturor! Am si eu o intrebare cu referire la discursul de la starea civila...se pomeneste daca esti la prima casatorie? Eu nu sunt si as vrea sa nu se afle. Sotul meu stie si as vrea sa ramana doar intre noi. Am aflat ca se dau niste bani. Nu ma intereseaza, dar nu vreau datorita sumei de 200 euro sa se discute tocmai atunci despre trecutul meu...
Ma puteti ajuta?
Multumesc din suflet:)
Raspunsuri
claujro spune:
Eu nu am auzit pana acum de asa ceva... NU CRED ca se aminteste la a doua casatorie...de prima. E un non-sens. Sotul meu a mai fost casatorit si la civila...nici vorba de asa ceva. Cine ti-a spus tie asta?
Claudia
zuzim spune:
Pai am vazut la stiri, acum de cand cu suma de bani ce ti-o da primaria...te intreaba dak esti la prima casatorie: daca da, primesti suma, daca nu...nu
N-as vrea sa fiu intr-o situatie critica fata de nasi, socri...
claujro spune:
Si nu e normal sa te intrebe cand depui actele? Te intreaba, asa , in public , in momentul ceremoniei? Nu cred... Si daca sotul e la prima casatorie...banuiesc ca primeste el banii... Poate fetele care s-au casatorit mai de curand ar putea sa-ti dea un raspuns mai precis...
Claudia
krelia spune:
zuzi, la cununia civila nu te intreaba nimeni daca esti la prima sau la a 2a...sau la a tz'shpea casatorie...ei au discursul lor clasic si de 2 bani...
....insa cred ca te intreaba in momentul in care depui actele/cererea pentru cei 200 de euro...eu din cate stiu se dau pt tanara familie "intocmita" cu conditia ca nici unul dintre soti sa nu mai fi fost casatorit inainte (adica amandoi sa fiti la priam casatori)...deci nu...pe "parti"...
dar cum eu nu sunt proaspata casatorita ...poate ma insel...mai intreaba ..poate sunt la 2007 fete care si-au depus actele pt euroi
pup.
E mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
briza_marii spune:
Anul asta am fost la 2 cununii: una la sect 1 si una la 5. La nici una din ele nu s-a spus nimic, nici de bani, nici dc sunt la prima casatorie sau nu. Asta tine de administrativ, acolo unde depuneti actele si stabiliti ce nume veti purta, nu de ofiterul starii civile. Asa ca, stai linistita, si sa fie intr-un ceas bun.
briza_marii
poze
NicoletaB spune:
fii atenta daca ai actul de divort ok
o miresica de a noastra a patit o faza urata ca-i lipsea nu stiu ce stampila
dute cu el din timp la casa de casatorii sa te asiguri ca e ok