cum se fac saratelele?
stie cineva o reteta? va rog frumos sa ma ajutati!
am cumparat de la cofetarie si i-au placut foarte mult monicai. as vrea sa-i fac in casa, nu stiu cat de proaspete sunt cele din comert, si mai ales cat de sanatoase.
Raspunsuri
tumpi spune:
Uite cum fac eu, al meu e inebunit dupa ele.
1 pachet margarina
500g faina
1 pahar lapte (sau apa minerala)
200 g branza telemea
sare, mac, (chimen sau chiar fara) si drojdie cat o nuca
Se face un aluat care se lasa la rece aprox 30 de min.Se intinde foaia se taie saratelel, sub forma care o doresti, se pun intr-o tava (ev cu hartie de copt pe ea) si se ung cu ou.Se coc la foc domol.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
alba spune:
tumpi,merci frumos de reteta,suna usor am sa incerc si eu
Alba,mami de Darian (7 ani) & Cassian (1 anisor)
http://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian
Cine este bogat in Dumnezeu este darnic cu cei din jurul lui.
Alynutza spune:
Am si eu o reteta usoara si foarte gustoasa:
250 gr. branza de vaci
250 gr. margarina
1 linguritza mica sare
aprox. 2 cani faina (cani de ceai)
Se amesteca ingredientele fara sa se framante. Trebuie sa rezulte un aluat care nu se lipeste de maini.
Aluatul il tin de pe o zi pe alta la frigider. A doua zi intind o foaie cam de 5 mm grosime pe o suprafata de lucru preserata cu faina si ung foaia cu un strat subtire de margarina. Rulez aluatul si il tai in 2-3 bucati si mai dau cam 30 de minute la rece. Apoi una din bucati se o intind iar pe suprafata preserata cu faina, prima data in sensul taieturii (inspre 'feliile' ruladei), sa fie cam de 6-7 mm grosime, ung cu ou batut, apoi tai aluatul cu rotitza in fasii, presar sare, boia, chimen sau susan si rad cascaval. Le coc in cuptorul bine incins, primele 10 minute la foc mai iute, apoi la foc mic.
crista-s spune:
Si eu la fel ca Alynutza ( reteta caci modul de preparare e mai simplu ), iar brinza de vaci la mine e de fapt orice fel de brinza ( dulce+ sarata sau cascaval ras amestecat cu brinza de vaci sau cu ricotta, dupa chef, gust si ce se gaseste in frigider).
sar peste "A doua zi intind o foaie cam de 5 mm grosime pe o suprafata de lucru preserata cu faina si ung foaia cu un strat subtire de margarina. Rulez aluatul " ... si trec direct la taiat bucati si intins pe rind fiecare, uns, presarat si copt .. in timp ce restul aluatului sta la rece!
mirelaispir spune:
multumesc fetelor de raspuns. dupa ce o culc pe domnisoara ma apuc de treaba. abia astept sa vad ce-o iesi!
crissy77 spune:
Am facut si eu saratele pentru Elise si i-au placut foarte mult. Reteta o gasesti aici.
Cristina & Elise-Stefania
-----------------------------------------------------------
Cu totii traim sub acelasi cer, dar nu avem toti acelasi orizont.
monica-elizabet spune:
am incercat reteta critinei negara si au iesit supermultumesc
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)
JARMO spune:
Eu mai cumpar si pasta pentru pizza (rotunda), o desfac din folie , o tai ca pentru saratele la dimensiunile dorite , le dau cu ou si cu sesam pe deasupra si le bag la cuptor , la foc domol .
nicoll spune:
Eu folosesc pentru saratele foietaj din magazin, cresc frumos si sunt ft gustoase.
Nicoll