Radioterapie - tratament impotriva cancerului

Radioterapie - tratament impotriva cancerului | Autor: mariamunteanu

Link direct la acest mesaj

Tatal meu are nevoie de tratamentul denumit radioterapie, dar auzit ca aparatura din Spitalul Fundeni nu este prea buna. Avand in vedere ca aceasta terapie prin iradiere trebuie facuta cu mare precizie, caut alt centru medical unde ar putea sa faca tratamentul.
Stie cineva unde pot gasi asemenea spital/institut in Romania de stat sau privat ? Am auzit ca la Cluj exista. A avut cineva experienta cu Spitalul Fundeni ?

Orice informatie mi-ar fi de ajutor.

va multumesc,
Maria

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tonia Antonia spune:

Ca un om care lucreaza in domeniu, cu experienta in Romania si in Paris, iti pot spune ca un tratament corect conform standardelor internationale se face la Institutul Oncologic Cluj Napoca si la Targu Mures. Acum mai depinde de localizare, de varsta pacientului...
Radioterapia in Romania se face numai in sistem public, deocamdata.
Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Daca ar fi dupa mine nu as trimite pe nimeni la instutul oncologic fundeni. Poate nu e valabil pt toti medicii de acolo dar cert e ca intreg nu mai iesi. Ei stiu un singur lucru: sa bage pana la refuz citostatice, radioterapie indiferent pe ce fel de cancer. M-am informat si am vb cu mai multi medici care spun ca de exemplu pe cancer de ficat nu se da citostatic pt ca e toxic si ficatul preia toate toxinele. Mamei i-a dat si acum din om s-a transformat intr-o umbra. Sunt multe de spus despre fundeni, despre cum esti tratat, despre medici si asa zisa lor pregatire.
Ai grija doar si informeaza-te tu singura cat mai mult.

Sanatate!

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami21 spune:

In cadrul spitalului Fundeni(nu la Institutul Oncologic)este o sectie de radiobiologie, fac radioterapie si au un accelerator f.bun, ar trebui sa incerci si acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aka spune:

Buna. Tatalui meu i s-a descoperit acum 4 ani o tumora maligna la cap. A fost operat la Sp. Bagdasar Arseni pentru a se extirpa tumora. A fost ok dupa operatie si dupa doua saptamani l-au trimis la Institutul oncologic pentru radioterapie. A facut 4 saptamani. Iar doctorul super dragut. Cat a stat in spital se tot plangea ca nu are pofta de mancare. Dar dupa ce a ajuns acasa la insistentele mamei a trebuit sa manance. In fine, vroiam sa-ti spun ca acum, dupa atata timp tatal meu se simte foarte bine, munceste la fel ca inainte, singura problema fiind scaparile de memorie pentru care face tratament. Nici vorba de recidivat tumora. Sa ne ajute DD sa fie bine si in continuare.

Multa sanatate si incredere in Dumnezeu.

Monica de Maria Cristina (20.12.2006)
Poze Maria Cristina luna 2,1
varsta Maria Cristina
printesa noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viana spune:

Tatal prietenei mele,renumit prof universitar,are cancer de la un semn situat pe nas.Nu stiu cum se numeste si sa dea Domnul sa nici nu stiu vreodata. I s-a recomandat Institutul Oncologic CHIRICUTA din Cluj pt radioterapie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Va multumesc foarte mult pt. raspunsuri.
Tonia Antonia, tata are 66 de ani, cancer de prostata (neoperabil) si pana acum s-a tinut bine cu FLUTAMIDA. Am fost sfatuita totusi pt. radioterapie intrucat tratamentul hormonal poate sa nu-si mai faca efectul pe termen lung si exista pericolul sa faca metastaze.
M-am interesat la Viena unde exista conditii foarte bune de radioterapie, dar cum nu este asigurat in sistemul de aici, ar costa enorm. De aceea caut un centru in tara.

Crinutz, soacra mea a murit la 52 de ani din cauza citostaticelor administrate la Institutul Oncologic Fundeni. Ar fi murit oricum pt ca avea cancer de piele, dar cauza directa a mortii ei au fost cele cateva (putine la numar) sedinte de citostatice in doza necorespunzatoare.

maria

Mergi la inceput