ten cuperozic, pori dilatati, cicatrici, HELP!!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Si eu am un ten sensibil care se inroseste usor, nici nu ies din casa fara sama dau cu fond de ten.
Carrye, spune-mi te rog cum se face infuzia de patrunjel, ma intereseaza si pe mine, mai ales daca are efecte miraculoase.

mama_lui_Alex (apropo, si eu tot mamica de Alex ), doar se amesteca apa cu bicarbonatul de sodiu? Atat?

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Buna!

Legat de bicarbonat (e cel alimentar, folosit in bucatarie)..eu trebuie sa recunosc ca sunt o idee mai lenesa, iar seara dupa ce toata lumea e pregatita de culcare..abia atunci incep si eu "toaletarea personala"..adica timpul alocat "desfatarii " e redus drastic (dar..mare parte dintre voi cunoasteti acest aspect..:))

Asa ca, dupa ce-mi curat fata/demachiez..pe fata umeda aplic direct bicarbonat - cu degetele..face si un f.lejer gomaj (desi nu cred ca-l pot numi asa..e..prea bland)..imi tamponez degetele in pulberea de bicarbonat si o aplic pe fata, masez usor pana se topeste...intre timp ma spal pe dinti...deci las "masca"..cam 2 minute..termin spalatul pe dinti..apoi clatesc si fata......Jur ca lasa fata curata si f.f.catifelata.....chiar de la prima aplicare..:))..bicarbonatul are marele avantaj ca ucide nu stiu ce bacterii (daca caut un pic aflu cum se numesc..dar asta ma interesa prea putin..efectul era cel important!)

Carrye spune de "ceaiul de patrunjel"...eu stiam de zeama cruda de patrunjel (ceea ce implica oaresce efort..:))...sa "pisezi" patrunjelul pt. zeama..Stiu ca-i extraordinar pt. pistrui si pt. pete..dar, repet..n-am incercat!!!!..e prea mult de munca:))

Iar ceaiul/infuzia de patrunjel - presupun ca-i cea clasica - cam 200 ml apa clocotita + 1 legatura zdravana de patrunjel tocat lejer(cu tot cu codite).Dar ma intreb daca nu putem face o infuzie mai concentrata si..cat am putea sa o pastram (la rece)..caci nu-i chiar comod sa faci ceai de patrunjel de 2 ori/zi:) (sunt tare lenesa..nu?!!?)

Sa fim frumoase!
Mama_lui_Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carrye spune:

Fetelor, sper sa va fie buna intr-adevar infuzia de patrunjel:

Se pun 20 grame de frunze proaspete de patrunjel în jumatate de litru de apa clocotita si se lasa 10 minute sa infuzeze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carrye spune:

Am revenit cu un link unde sunt diverse tratamente naturiste printre care si pentru cuperoza:
http://www.incasa.ro/arhive/t?pag=23
Sa aveti o zi frumoasa!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mama_lui_alex

Buna!

Legat de bicarbonat (e cel alimentar, folosit in bucatarie)..eu trebuie sa recunosc ca sunt o idee mai lenesa, iar seara dupa ce toata lumea e pregatita de culcare..abia atunci incep si eu "toaletarea personala"..adica timpul alocat "desfatarii " e redus drastic (dar..mare parte dintre voi cunoasteti acest aspect..:))

Asa ca, dupa ce-mi curat fata/demachiez..pe fata umeda aplic direct bicarbonat - cu degetele..face si un f.lejer gomaj (desi nu cred ca-l pot numi asa..e..prea bland)..imi tamponez degetele in pulberea de bicarbonat si o aplic pe fata, masez usor pana se topeste...intre timp ma spal pe dinti...deci las "masca"..cam 2 minute..termin spalatul pe dinti..apoi clatesc si fata......Jur ca lasa fata curata si f.f.catifelata.....chiar de la prima aplicare..:))..bicarbonatul are marele avantaj ca ucide nu stiu ce bacterii (daca caut un pic aflu cum se numesc..dar asta ma interesa prea putin..efectul era cel important!)

Carrye spune de "ceaiul de patrunjel"...eu stiam de zeama cruda de patrunjel (ceea ce implica oaresce efort..:))...sa "pisezi" patrunjelul pt. zeama..Stiu ca-i extraordinar pt. pistrui si pt. pete..dar, repet..n-am incercat!!!!..e prea mult de munca:))

Iar ceaiul/infuzia de patrunjel - presupun ca-i cea clasica - cam 200 ml apa clocotita + 1 legatura zdravana de patrunjel tocat lejer(cu tot cu codite).Dar ma intreb daca nu putem face o infuzie mai concentrata si..cat am putea sa o pastram (la rece)..caci nu-i chiar comod sa faci ceai de patrunjel de 2 ori/zi:) (sunt tare lenesa..nu?!!?)

Sa fim frumoase!
Mama_lui_Alex

Am incercat azi bicarbonatul, ce sa zic, imi place cum arata tenul acum, sau sa fie oare numai autosugestie? Sper sa aiba acelasi efect si maine si de acum inainte, pentru ca am de gand sa-l folosesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinaa spune:

vezi ca in gama FLORITENE este crema,demachiant,tonic specila pentru ten cuperozic,rezultatele sunt bune ....mama le foloseste.

http://tt.lilypie.com/Lg7Ap2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Criss...atunci sa stii..ca esti a 5-a "autosugestie"...:)

Ma bucur ca functioneaza si la tine..aceeasi intrebare mi-o puneam si eu...?!?!dar au mai testat 3 prietene..si au avut acelasi feeling..deci..CHIAR FUNCTIONEAZA!!!

Sa fim frumoase!
Mama_lui_Alex

PS - sa stii, ca nu-i reteta "babeasca"..e recomandata de tipa de la dermatologie la care am fost..:)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mama_lui_alex

Criss...atunci sa stii..ca esti a 5-a "autosugestie"...:)

Ma bucur ca functioneaza si la tine..aceeasi intrebare mi-o puneam si eu...?!?!dar au mai testat 3 prietene..si au avut acelasi feeling..deci..CHIAR FUNCTIONEAZA!!!

Sa fim frumoase!
Mama_lui_Alex

PS - sa stii, ca nu-i reteta "babeasca"..e recomandata de tipa de la dermatologie la care am fost..:)

Trebuie sa-ti multumesc pentru ideea cu bicarbonatul. Inca nu-mi vine sa cred ce efecte are asupra tenului meu. Eu nu am cuperoza ci doar ten sensibil usor iritabil, mai am si niste urme lasate de acneea din adolescenta.
In orice caz, bicarbonatul desi l-am folosit doar de trei zile, pot spune ca face minuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:

bicarbonatul se folseste zilnic sa ocazional?
eu momentan am pielea normala,usor grasa in zona T dar gomajul imi produce iritatie poate ca bicarbonatul ar merge si in cazul meu
zeama patrunjel am folosit si eu pentru eliminarea petelor de sarcina,nu imi dau seama daca a ajutat sau nu deoarece am folosit concomitent si alte creme de inalbire insa sigur lasa fata proaspata si stralucitoare
si revenind la intrebarea initiala recomand folosirea ceaiului de galbenele pentru spalarea fetei si bineinteles produsele cosmetice special destinate tenului respectiv

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crys3000 spune:

Si eu am ramas cu niste pete rosii pe fata de la varicela care am avut-o in decembrie desi nu le-am facut nimic. Sper sa mearga chestia cu bicarbonatul,altfel nu stiu ce sa mai fac,mi-e frica sa ma mai uit in oglinda,sunt disperata, mai ales ca lucrez si cu publicul.

Mergi la inceput