Pentru mine, cand?

Pentru mine, cand? | Autor: Ro_Elle

Link direct la acest mesaj

Dragele mele!
V-am citit mesajele si m-a apucat plansul. Incerc de patru ani sa imi gasesc pe cineva mai potrivit si sa plec din tara. Ce nu am incercat? anunturi in ziare, site-uri specializate, sute de ore de scris mesaje sau de chat...Timp mult, bani multi...Tot mereu s-au legat de mine barbati foarte in varsta sau divortati sau cu studii medii (eu am studii superioare) sau mitocani...Cam asta am gasit in lumea celor singuri. Imi plange sufletul ca vreau si eu eu sa am o viata normala undeva in lumea asta si sa pot avea doi-trei copii la care sa nu ma gandesc decat cum sa ii cresc mai frumos si nu daca am ce sa le dau de mancare. Ador copiii si sufar enorm ca, pana acum, nu am gasit pe cineva care sa fie un tata bun si un sot bun pentru mine.
Sunt o fata draguta, cuminte si familista, am 28 de ani (sper sa nu mai dureze mult pana il gasesc pentru ca ceasul biologic bate tot mai puternic).
Va rog din suflet sa ma ajutati daca puteti. Eventual daca stiti un prieten al sotului care e singur si e ok (stiti voi cum trebuie sa apreciati potentialul de sot) va rog mult de tot sa ne faceti cunostinta.
Va multumesc din inima!

Ro_Elle

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maudi spune:

scuza-ma ca iti raspund cu o sugestie cam incomoda: dar, pina nu renunti la mentalitatea provinciala ca sotul tre sa aiba facultate, mai ales in America, unde munca e sfanta, nu diploma, o sa ai mult de cautat. apoi, vei avea si marea supriza ca nu pune nimeni pret pe diploma ta, caci nu conteaza. ci pe ceea ce stii sa faci. daca ajungi aici, oricum trebuie sa o iei de la capat cu facultatea, daca nu te multumeste pozitia de vinzatoare sau chelnerita. aici oamenii merg la facultate si la 40 de ani!

si, pardon iarasi, daca nu te indragostesti, greu mai faci tu rost de un sotz ca la carte. nu exista asa ceva. eu cel putin nu cunosc. pentru ca nu exista femeie perfecta. fetele casatorite in USA din cauza fericirii carora plingi tu, s-au indragostit mai intai, fara sa tina cont ca respectivul are talia de top model, diploma in portofel si banii la dispozitia lor, asa, ca sunt ele mai romance decit romancele. cu conceptii d'astea aristocrate si de mult apuse privind compatibilitatea sociala...hehe, mai curge apa pe dunare pina reusesti.
iar barbatii aia la care visezi tu, sunt destul de deschisi la minte sa nu accepte o femeie care sta cu ei din interes. sunt destule americance sau europence, sau mexicance destepte, frumoase, iubitoare si rezonabile ;)

daca scopul tau este totusi numai sa ajungi in USA, eu zic sa accepti pe cine ti se pare tie mai apropiat de temperamentul tau ca sa poti rezista 3 ani alaturi de el, sa te casatoresti, sa iei cetatenia si dupa aia sa divortezi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

Problema ta care e? Ca nu ai gasit un om care sa te iubeasca? Sau ca nu ai plecat din tara?
Ce e mai important pentru tine? Sa pleci din Romania sau sa iti gasesti perechea? Dupa ce iti clarifici chestia asta, sunt sigura ca vei incepe sa gasesti solutii.
Daca vrei sa pleci, puteai sa aplici, cu studiile superioare pe care le ai, sa incerci macar, la un doctorat in strainatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arabella spune:

[quote]Originally posted by maudi

scuza-ma ca iti raspund cu o sugestie cam incomoda: dar, pina nu renunti la mentalitatea provinciala ca sotul tre sa aiba facultate, mai ales in America, unde munca e sfanta, nu diploma, o sa ai mult de cautat. apoi, vei avea si marea supriza ca nu pune nimeni pret pe diploma ta, caci nu conteaza. ci pe ceea ce stii sa faci. daca ajungi aici, oricum trebuie sa o iei de la capat cu facultatea, daca nu te multumeste pozitia de vinzatoare sau chelnerita. aici oamenii merg la facultate si la 40 de ani!

si, pardon iarasi, daca nu te indragostesti, greu mai faci tu rost de un sotz ca la carte. nu exista asa ceva. eu cel putin nu cunosc. pentru ca nu exista femeie perfecta. fetele casatorite in USA din cauza fericirii carora plingi tu, s-au indragostit mai intai, fara sa tina cont ca respectivul are talia de top model, diploma in portofel si banii la dispozitia lor, asa, ca sunt ele mai romance decit romancele. cu conceptii d'astea aristocrate si de mult apuse privind compatibilitatea sociala...hehe, mai curge apa pe dunare pina reusesti.
iar barbatii aia la care visezi tu, sunt destul de deschisi la minte sa nu accepte o femeie care sta cu ei din interes. sunt destule americance sau europence, sau mexicance destepte, frumoase, iubitoare si rezonabile ;)

daca scopul tau este totusi numai sa ajungi in USA, eu zic sa accepti pe cine ti se pare tie mai apropiat de temperamentul tau ca sa poti rezista 3 ani alaturi de el, sa te casatoresti, sa iei cetatenia si dupa aia sa divortezi

subscriu
arabella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Draga mea ,eu in rominia am avut numai barbati cu studii superioare,s-au inca in facultate,fitosi,pretentiosi si fara nici un gind de copii si casatorie,cind l-am intilnit pe sotul meu tohmai eram certata cu unul dinasta pt care a trebuit sa fac un avort ca nu vroia copii,ei bine sotul meu nu are nici o facultate cel mult o scoala tehnica de agricultura si munceste toata ziua pe tractor si "la coada vacilor"(avem o ferma a noastra)in schimb este sotul cel mai iubitor din lume ma adora ,il iubesc,avem un bebita de 16 luni si ne gindim deja la mica lui surioara!!,o casa pt care avem de platit inca 20 de ani de aici inainte iar eu am schimbat costumele si pantofii cu toc cu care mergeam la birou cu un halat alb intr-un magazin obisnuit,vind ,asez marfa ,sterg praful etc,asta-i sacrificiul,s-au pretul platit pentru a avea o familie de vis,nu regret nimic decit faptul ca mi-am mincat anii cei mai frumosi din viata cu cine nu trebuia si ca nu l-am intilnit mai devreme!!!fiecare dintre noi cele plecate a facut un sacrificiu sub o forma s-au alta ,nu e usor dar este alegerea noastra ,sa stii ca in fiecare an Federatia Agricultorilor din Departament organizeaza un picnik la care mergem cu totii ,sotii ,copii,catel ,purcel si petrecem o zi in aer liber impreuna discutind la un paharut si la ogustare ,aici vin bineinteles si cei celibatari din breasla ,pot sa spun ca sint destul de multi baieti cuminti ,muncitori si la locul lor dar...nu-ti pot oferi decit dragoste ,un camin ,copii si o viata linistita ,studii.....mai putin ......tiar place un astfel de om?care sint prioritatile tale in fond ? caci in ordinea si formula prezentate de tine nu cred ca vei gasi ,pt ca cei ce indeplinesc conditiile cerute de tine nu au nevoie sa caute femeia visurilor lor atit de departe nici nu se gindesc s-o faca caci au aici tot ce le trebuie,plus ca barbatii astia mai moderni asa nici aici nu se mai casatoresc ci traiesc in concubinaj toata viata chiar si cu doi-trei copii,este mult mai comod asa si sint si mai putine impozite de platit!!!!eu te inteleg caci am trecut si eu prin criza celor 28 de ani ,dar tu trebuie sa -ti revezi prioritatile si sa devii si mai maleabila daca vrei sa-ti gasesti mai repede pe cineva ,apropo odata ajunsa aici nici diploma ta nu mai valoreaza nici cit o coala de hirtie goala si toti te vor privi ca pe cineva fara nici o calificare ,deci trebuie reinceput totul de la zero si intr-o limba straina !!!!!te rog nu te supara pe noi pentru raspunsurile date ,incearca sa vezi partea buna si sa accepti realitatea asa cum este ea ,sa stii ca faptul ca sotul meu nu are nici o facultate nu-i stirbeste cu nimic buna imagine ,este politicos ,cunoaste foarte bine bunele maniere si respecta femeile ca orce om bine crescut,stie sa se imbrace cu gust ,sa se distreze si sa fie un sot si un tata minunat,pentru ce ar mai avea nevoie de diplome?

AuraGalerne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Draga RoElle,
Fetele au fost cam dure. Intzeleg ca vrei sa itzi gasesti un sotz cu care sa pleci din tzara si ai 28 de ani. Si eu cred ca trebuie sa faci ceva compromisuri. Barbatzi liberi, cu bani, tineri, cu studii superioare si ne-divortzatzi sunt cam greu de gasit peste varsta asta. Eu as si de parere sa faci ceva compromisuri. De exemplu, la peste 30 ani este posibil ca daca un barbat e liber sa fi avut o casatorie anterioara. Ar trebui sa vezi ce este mai important pentru tine, pt ca altfel chiar ca nu gasesti pe nimeni daca nu cedezi in nici o privintza. Ce ti-ar fi mai putzin greu sa acceptzi: un divortz anterior, lipsa studiilor superioare, varsta? Eu una n-as respinge divortzatzii din start, in locul tau, desi se spune ca "nu de bun" l-a lasat nevasta. Ce sa spun, imi pare rau ca nu te pot ajuta, eu te intzeleg, desi n-am trecut prin asta, sotzul meu a fost primul si singurul meu prieten si suntem impreuna de cand aveam 19 ani. Cand esti mai tanara nu alegi atat, dar peste o varsta incepi sa le vezi toate defectele.
Numai bine si succes! Poate e mai bine sa incerci sa pleci singura din tzara si sa itzi gasesti pe cineva acolo, direct, ca e mai ushor decat "prin corespondentza". Potzi pleca la doctorat, cum a spus cineva, daca altfel nu potzi.

Ruxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilia spune:

Daca vrei sa pleci din tara este bine sa o faci singura. Barbati vei gasi tu pe acolo!
Daca vrei sa-ti gasesti un barbat eu iti sugerez sa deschizi ochii si sa privesti in jurul tau si uita ca ai studii superioare!!!
Nu este o mantalitate romaneasca ci depinde de fiecare om. Eu am intalnit multi barbati cu studii care nu stiau sa se poarte si altii, care din diverse motive, nu au facut o facultate, dar care s-au descurcat mult mai bine in viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Mi-a mers la suflet ce-ai scris tu, Aurelia
Cit despre ce spune Ro_elle, ma abtin,si eu am trecut prin ce povesteste ea, dareu am facut fix pe dos, si s-ar putea sa decad in ochii ei ...Ii tin pumnii totusi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ro_Elle spune:

Cred ca v-ati aruncat multe din voi sa dati cu piatra fara a sti mai multe...
Asta e...
Sa fiti fericite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eapopescu spune:

Ce-i al tau e pus deoparte, trebuie doar sa ai rabdare sa-ti intalnesti sortitul! Sa stii, viata in doi nu e neaparat mai usoara, ba e chiar mai grea uneori, mai ales daca apar copiii (o sa vezi tu, o sa ai momente cand o sa tanjesti dupa libertatea si timpul liber de-acum).
Eu iti doresc succes, sa-ti intalnesti sortitul cat mai repede si sa fie asa cum ai visat tu! Eu am vazut cazuri de iubiri nebune intre "tinerei" de 35-40 de ani, la un an dupa casatorie au facut s-un copil si sunt foarte fericiti. Deci ai toata viata inainte! Pana atunci deschide ochii bine, uita-te si la stanga si la dreapta (nu mai stiu bine unde sa te uiti prima data, m-am zapacit de tot, ca astia circula pe stanga).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maudi spune:

quote:
Originally posted by Ro_Elle

Cred ca v-ati aruncat multe din voi sa dati cu piatra fara a sti mai multe...
Asta e...
Sa fiti fericite!

Ro_Elle, nu inteleg de ce te-ai suparat? nu voiai pareri sincere? eu nu lingusesc si nu mint pe nimeni. ti-am spus care e situatia. al meu are doua facultati, o termina acum pe a doua. asa, si? crezi ca e vreo diferenta intre el si sotul Aureliei? ar fi trebuit sa tac, pentru ca sunt intr-o situatie privilegiata, din punctul TAU de vedere. dar n-ar fi fost corect, pentru ca tu aveai nevoie de cineva care a trait experienta asta pe care o cauti si tu, sa iti spuna adevarul. imi cer scuze daca ti s-a parut ca am aruncat cu piatra, eu chiar nu vad unde? te rog, revino si stai de vorba cu noi. nu are nimeni secrete si o sa ti se spuna realitatea, chiar daca mai direct ashea. uite, sunt fete care te intreaba de prioritati, Aurelia cunoaste citiva burlaci. dar? e chestie de responsabilitate si din partea "codoaselor", ca sa zic asa. tu i-ai face cunostinta celei mai bune prietene ale tale cu un tip care cauta numai visa? nu. intelegi? hai, lasa supararea si vino la discutii :)

Mergi la inceput