Mamici de ianuarie - februarie 2007 (65)
Raspunsuri - Pagina 15
mirandolina spune:
quote:
Originally posted by elena_mvl
Mirandolina in principiu am cam tot ce imi trebuie pt.bebe pt.primele luni.
La ce cabinet mergi miercuri? La Rom Med e full. Ar trebui sa ajung si eu maine la controlul saptamanal.
Merg la Sanador, la Pta Alba Iulia, numai ca si acolo trebuie sa te programezi cu ani inainte. Iar consultatia e "ceva" mai ieftina decit la CMU. Conditiile sint ok. Eu ma programez direct de pe net
Fetelor, va multumesc pentru galerieeeeeeeeeeee
, sper sa-mi zica doctorita miine ca suntem pe drumul cel bun :) Intre timp, visez timpenii si nu mai am rabdare... Noaptea trecuta am visat ca am dat nastere unei... pisici

Mirandolina
37+
Messa spune:
belle_vue, daca nimeresti un spital unde se merge tare si serios pe porcaria aia de rooming in, adio odihna, e oribil de obositor. Am stat 5 zile in spital - in prima n-am dormit de exaltare; in a doua n-am dormit ca amorteam si ma intorceam greu de pe o parte pe alta si nu era patul meu (era cam tare), in a treia zi nu am dormit ca imi dadusera bebelina in salon si eu aflata la fix prima nastere eram moarta de grija sa nu pateasca ceva puiul meu in timp de eu dorm; a patra noapte n-am dormit ca mititica plangea de foame si eu nu aveam destul lapte; a cincea noapte nu am dormit ca numaram orele pana sa plec acasa...Eu am putut dormi calumea numai odata ajunsa in casutza mea, cand am lasat-o pe bebitza in grija lui tati si a mamei lui, am pus cornul in perna si am dormit butuc ore in sir.
Eu sunt traumatizata de sistemul rooming in.
--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!
Catalina spune:
Messa, DE ACORD cu tine. Mie mi l-au adus pe Matei la vreo 2 ore dupa nastere (cezariana!!!) si l-au lasat pana am plecat cu el acasa. Va dati seama ce m-am odihnit. Cred ca asta e de vina in mod direct pt starea mea de super kko cand am ajuns acasa.
Pupici
cristiana70 spune:
quote:
Originally posted by Catalina
Messa, DE ACORD cu tine. Mie mi l-au adus pe Matei la vreo 2 ore dupa nastere (cezariana!!!) si l-au lasat pana am plecat cu el acasa. Va dati seama ce m-am odihnit. Cred ca asta e de vina in mod direct pt starea mea de super kko cand am ajuns acasa.
Pupici
Catalina, mamica de Matei (31.12.2006)
Cred ca sunt dusi de acasa astia in RO cu sistemul rooming in, le pun la rooming in pe mamicile cu cezariana, zic ca le fac un favor daca tot au dat padurea de bani, dar bietele abia se misca majoritatea dupa operatie iar lapte ioc, iar pe cele care nasc natural si care ar putea ingriji de copii le tin in saloane normale, cu copiii la neonatologie, si la alaptare cu program. Chiar nu inteleg logica, daca n-as fi vazut cu ochii mei as zice ca nu am cum sa stiu, la noi in salon erau 8 mamici pline de lapte, pe care le luau la goana de la copii dupa jumatate de ora de alaptat, sa nu va sppun cat lapte de mama au baut chiuvetele din baie, ca ne batea gandul sa le cantarim, sa vedem cat au luat in greutate!
cristiana mamica de
David (21.12.2006)
rali spune:
Buna!
Desi nu prea scriu, incerc sa va citesc cat mai des si vreau sa va multumesc mult de tot - pentru ca si noi intampinam cam aceleasi probleme ca majoritatea mamicilor si tare mult m-au ajutat sfaturile voastre. 
Pentru fetele care se pregatesc de marea intalnire - mult curaj, totul o sa fie bine, chiar daca cu somnul nu o sa va reventi decat dupa vreo saptamana - 

Si noi avem probleme cu talpa piciorusului stang sper sa se rezolve cu masaj, deja se vad ceva imbunatatiri (motivul- nu a avut loc in burtica)
Cu lapticul si noi am avut probleme la inceput - nu am avut sfarcuri, sani mici dar cu chinuiala 1 saptamana (muls cu seringa, dureri de san) am reusit sa mancam numai 30-60 ml lapte praf pe zi (noi papam Milumil de asta am primit si in maternitate si ne prieste si facem si de 5 ori caca pe zi)si asta seara... astazi numai am supt si se pare ca s-a reglat productia ca bebe nu mai cauta mancare cu indarjire (probabil ca s-a marit si el si trage mai cu putere). intre mese mai bem si un pic de ceiut - baby calm sau baby drink.
Pupam mamicile, bebeii si viitoarele mamici.
Raluca
de Vladut (31.01.2007)
rali spune:
quote:
Originally posted by Shine
mai fetelor, eu nu ma inteleg cu doctorita
Daca eu am nascut pe 2 si in momentul ala eram in concediu de odihna, certificatul pentru postnatal nu ar trebui sa fie cu data de 2?
zice ca m-il da cu 1.
http://www.rodino.ro/Photos/tabid/54/Default.aspx
Cu siguranta iti poate da concediul cu 2 februarie- eu de exemplu in ianuarie am avut concediul prenatal din 8 ian pentru ca din 1 si pana in 5 aveam concediu de odihna...
Sper sa iti rezolvi problema.
Raluca
belle_vue spune:
Messa, aici nici nu se pune problema sa stea bebe in alta parte decat cu ma-sa de la bun inceput -- cu cezariana sau nu -- in afara de cazul in care vreuna din parti are nevoie de terapie intensiva... Dar fiindca e al doilea copil zic eu ca n-o sa ma mai ingrijorez excesiv si ma gandeam de fapt ca in spital o sa fiu numai eu cu ea. Cand ajung inapoi acasa o sa fie si bb1 (de care o sa-mi fie un dor in zilele alea!...) care o sa traga de mine si caruia nu pot sa nu-i dau atentie, plus ce mai e de facut prin casa (minimal, dar tot e).
Macar sa fim noi sanatosi cu totii, ca le scoatem la capat!
Mami de Theodor (27.10.2004) si Bebe din burtica (DPN 5 feb 2007)
Those who can't laugh at themselves leave the job to others
marinar spune:
Aelita e mortala Sofia.
Gio eu ii dau humana Emmei, dar face kk dupa fiecare masa. nu mult dar face.
Anis cum e cu lecitina? cate iei, cand?
Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)
Messa spune:
Stiu, belle_vue. Tampitul asta de sistem din vest vine... mie mi s-ar parea firesc sa fie optional, nu obligatoriu - cum sa zic... nu m-a traumatizat operatia, nu m-au traumatizat durerile de dupa, nu m-a traumatizat nimic altceva decat porcaria asta de sistem cu tot ce presupune el - oboseala atroce, cum sa ai grija de copil cand inca nu poti avea grija de tine, mai ales la prima nastere fiind, plus statul in spital si numaratul orelor pana la externare.
--------------------
Messa spune:
Cum sa zic... daca ma lasau sa plec acasa in ziua a treia, nu era asa rau (exemple):
- daca vroiam un pahar cu apa, ceream acasa lui tati sau mamei lui si primeam in maxim 3 minute; la spital, te descurci singur (sau mori de sete);
- daca mi se parea ca bebe nu are destul lapte de la sanul meu, ma duceam in bucatarie si ii faceam rapid completare si nu imi urla copilul ore in sir de foame agatzat de o tzatza stearpa pentru ca politica e "alaptat la san cu price pretz";
- daca aveam chef sa dorm sau pur si simplu sa zac, sa nu-mi mai fortez operatia care oricum nu era placuta si ma ustura, acasa luam frumos copilul in pat cu mine si dormeam amandoua pana i se facea iar foame, si nu ar mai fi trebuit sa ma dau jos din pat sa o iau de la 5 metri distanta - la spital nu era voie cu copilul in pat decat eventual cat timp alaptezi, dupa aia venea cate o asistenta (nush de unde rasareau, nene, cred ca aveau detector) sa mi-o ia si s-o duca in borcanul ala de plastic de la Pampers care slujea pe post de pat de bebe, pe motiv ca nu e voie, dom'le si imi mai lasau si lumina aprinsa la 2 noaptea!!! de trebuia sa ma tarai pana la usa salonului, unde era intrerupatorul, ca sa o sting naibii pana la urmatoarele 5 minute in care mai venea una sa verifice daca suntem bine si sa o lase iar aprinsa! Pai acasa s-ar fi umblat in varful picioarelor, dar sa imi aprinda lumina in creieri cand eu aveam atata nevoie de somn!
- daca nu aveam putere sa o schimb, acasa ar fi fost tati si mama lui, drept pentru care unica mea grija ar fi fost sa dorm si sa dau san la pui, nu sa ma strofoc sa le fac pe toate, ca pe urma sa mai vina cate o asistenta si sa-mi zica "n-aveti voie sa puneti punga de papmersi pe masa de consult (care eu am crezut ca e masa de infasat si avea dedesubt o politza fix asa pusa incat sa ma doara cat mai tare burta aplecandu-ma sa iau de acolo pampersi, crema de galbenele, servetele umede etc etc) si "de ce ati aruncat pampersii in cosul pentru scutece?" (doh! era langa masa de consult, am crezut ca e pus acolo ca sa arunci pampersii, eu am considerat ca pampersii sunt scutece, asa cum adidasii sunt pantofi sport si xeroxul e copiator...) de fapt trebuia sa ma duc in holul salonului (e adevarat, conditii super calumea, daca avea bucatarie era ca o garsoniera) unde sa arunc pampersul in cosul de gunoi de acolo - departeeee - acasa am cos de gunoi special de pampersi langa masuta de infasat, logic, de altfel, nu???)
- daca vroiam sa mananc, acasa numai ceream ceva de mancare si aparea ca prin farmec langa pat, cald si bun, nu trebuia ori sa astept ora mesei ori sa imi iau din frigider mancarea adusa de acasa (frigider in salon, foarte frumos, dar din nou, departeeee, pentru un om cu burta taiata, nedormit si obosit).
- daca vroiam sa ma spal, nu trebuia sa astept neputincioasa ora 6 dimineata si seara si sa ma urc pe o capra oribil de inalta (ma intreb femeile mici de statura cum dracu' se suie pe porcaria aia) ca sa fiu spalata, venea tati si ma ajuta frumos si fara graba ca mai sunt si altele la rand, sa ma spal...
Dar nu te lasa nimeni sa pleci dupa cezariana in a treia zi din spital... asa ca a trebuit sa astept inca doua zile, doua zile lungi si grele si nedormite si din cauza asta oribile, sa pot pleca acasa.
Am fost oribil de deprimata in spital... nu din cauza personalului, personalul a fost foarte ok cu exceptia unei tipe care nush ce era, doctorita de copii sau asistenta, cert e ca era nebuna cu pluta (desigur, stiu ca ea a gandit despre mine ca eu sunt nebuna cu pluta si vroia nebuna sa-mi dea Xanax, logic ca am refuzat, i-am explicat ca plang de neputinta, nervi si exasperare firesti in conditiile date (rooming fuckin' in), nu de depresie, deci sa ma lase in durerea mea sa astept sa treaca orele sa plec naibii acasa). Am plans cat nu am plans de ani de zile, de mila copilului care plangea de foame, de mila mea ca nu ma pot descurca singura si ca trebe sa astept sa vina cate cineva - asistenta, infirmiera - sa pot cere ajutor, de dor de casa, de exasperare, de plictiseala, de nervi... plus ca sunt obisnuita, avand firma mea, ca atunci cand cer ceva sa se faca in secunda doi, nu cand are X sau Y timp (desi sunt constienta ca bietele femei chiar alergau de la un salon la altul, nu era vina lor).
Ei bine, cred ca din cauza acestui sistem idiot si a cretinismului cu datul de completare numai in ultima-ultima instanta, in virtutea "incurajarii" tip "noi muncim, noi nu gandim" a alaptatului la san, am pierdut laptele atat de repede si a fost atat de prost si nesatios cat a fost. E logic, pentru ca eram epuizata fizic si psihic, imi era rau de nesomn, mancasem cam pe sponci pentru ca preferam sa nu mananc decat sa ma tarai din pat pana la frigider si inapoi (nu aveam voie sa tinem pe noptiera decat apa si ceaiul, ca daca tineam si altceva isi luau papara infirmierele, si mi-era mila si de ele, ca roboteau non-stop si vedeam asta, chiar nu stateau degeaba)...
Deci un sistem tampit in care poti cel mult sa iti faci nervii varza si pe deasupra sa mai pierzi si laptele a carui importanta e atat de mediatizata in spital...
ROOMING IN SUCKS!
Imi vine sa fac Asociatia Femeilor pentru Rooming In OPTIONAL, prescurtat AFRIO. Si chiar nu e o idee rea...
--------------------