Cit lapte ii trebuie unui bebelus de 10 luni

Cit lapte ii trebuie unui bebelus de 10 luni | Autor: yurika

Link direct la acest mesaj

Al meu bebelus bea lapte de 2 ori in zii ,dar cind il dau in 5 minute il termina plus o masa de fructe si mincarica .
Se poate sa nu ii ajunga laptele si sa vrea mai mult? el de cind sa nascut a baut foarte mult lapte
Poate imi puteti da un sfat in privinta laptelui
Va multumesc !

Yurika&mark

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Ce varsta are copilul? Cantitatea necesara de lapte pana la varsta asta de un an este de 500 ml./zi dar sunt copii care beau mai mult decat atat. Depinde ce varsta are si ce mai mananca in rest.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Scuze, acum am vazut ca are 10 luni. Cam 500 ml./zi ar fi suficient cat sa acopere nevoia zilnica, dar e important de stiut daca pe langa lapte si fructe mananca suficienta carnita, branzica, iaurt etc. (adica proteine) si restul principiilor nutritive de baza. Daca nu e un copil predispus la o sarcina supraponderala, nu cred ca ar fi o problema sa-i dai o cantitate mai mare de lapte, cat sa se sature.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raducu spune:

Nu te ingrijora. 500ml pe zi la 10 luni ii sunt de ajuns. Senzatia ca nu s-a saturat poate sa vina si de la faptul ca nu si-a satisfacut necesitatea de a suge. Incearca peste zi sa-i mai dai ceva cu biberonul(ceai, suc) iar seara dupa latic sa-i dai apica sau ceai sa-i tina de sete.

Mamica lui Raducu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raducu spune:

Nu te ingrijora. 500ml pe zi la 10 luni ii sunt de ajuns. Senzatia ca nu s-a saturat poate sa vina si de la faptul ca nu si-a satisfacut necesitatea de a suge. Incearca peste zi sa-i mai dai ceva cu biberonul(ceai, suc) iar seara dupa latic sa-i dai apica sau ceai sa-i tina de sete.

Mamica lui Raducu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dddd spune:

parerea mea este ca ii poti da chiar si pana la 1 litru pe zi in conditiile in care mananca si altceva ( fructe, legume si carne). e foarte bine sa bea lapte iar daca inca il alaptezi e si mai bine dar asta sa nu fie in detrimentul celorlalte alimente de baza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Ce anume maninca bebe in afara de lapte?
Poti sa-i dai si produse lactate. Imi aduc aminte ca pe la 10 luni am inceput sa-i dau la Laura brinza , cascaval si iaurt i-au placut enorm.Poti sa incepi sa-i dai si ou din cind in cind.
Nu am dat nici unuia dintre copiii seara ceai inainte de culcare. Dupa parerea mea nu face bine pt. ca trebuie sa-l indulcesti si nu este bine pentru noapte chiar si la bebe care nu au inca dintisori.
Daca ii este f. sete poti sa-i dai un pic de apa.

ella& laura,andrei,andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yurika spune:

Va multumim!

Mark fiind un urias vrea sa pape mult iar bananele ii plac foarte mult ,maninca 4odata (cred ca nu e nimic rau nu ?)
Iar laptele 500ml pe zii plus(legume si carnita ,)

Toate cele bune!

Yurika&Mark

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Draga Yurika,bananele sint foarte grele pentru ficat.Nici eu nu am stiut pina nu demult,îi dadeam Annei o banana in fiecare zi.Acum îi dau o data la doua,trei zile.Incearca sa îi dai numai una, eventual in amestec cu un alt fruct.
Corina

Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve.
( Paolo Coelho)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yurika spune:

Iti multumesc mult Corina
Nu am stiut

Toate cele bune!

Yurika&Mark

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

am citit aici si m-am linistit de tot...eram teribil de ingrijorata ca baietelul meu,la fix 6 luni papa numai 500 ml lapte/zi plus un iaurtel si 3 mese solide din fructe si legume,plus sucuri de fructe tot jumatate de litru aproape....v-am speriat???

fara gluma acum,eram sincer ingrijorata pt cantitatea de laspte dar daca voi ziceti ca la 10 luni e suficient 500ml ..inseamna ca si la 6 luni e ok.plus iaurtelul de 100ml zilnic.

pohta mare la laptic!

Mergi la inceput