cresa
Cum s-au obisnuit puiutii vostri cu cresa si cit a durat? Vreau sa o dau pe Alexandra la cresa cind va avea 2 ani dar mi-e cam groaza fiindca e tare "mamoasa" si nu stiu cit de repede (sau daca) se va adapta.
Voi cum ati procedat sa faceti aceasta perioada de acomodare cu cresa mai usoara pentru puiutii vostri?
numai bine
cristina
Raspunsuri
moto spune:
Draga Cristian ....si eu sunt de acord cu cresa dar nu de la 2 ani mai asteapta macar 1 an pana sa o dai la cresa sau gradinita ...ce bine este sa fie cu tine ...acasa in sigiranta ....O prietena si-a dat baietelul la cresa cand acesta avea aproape 2 ani si copilul s-a imbolnavit nu o data pe parcurs de 2 luni tot bolnav a fost copilul si a renuntat si a luat o baby-sitter acasa o romanca care se ocupa f.mult de el si copilu stie sa numere sa cante sa faca o gramada de lucruri....totul depinde de tine Delia si bb-ul Sebastian.
vladosmina spune:
Si eu il dau pe Vlad din august la gradinita si tot doi ani are.
Din cate stiu eu cresa este pana la 3 ani si de la 3 la 6 ani e gradinita, asa ca daca mai astepti un an nu mai e vorba sa-o dai la cresa.
Si Vlad tot mamos este , mai ales ca el a stat numai cu mine si cu sotul, bunicii fiind prea departe( il vad o data pe an). Am incercat sa-l duc cat mai des in mijlocul copiilor si am observat mai nou ca aproape uita de existenta mea, cand e cu alti prichindei.
Perioada de acomodare dureaza de la o luna la doua, depinde foarte mult de educator si de copil. Macar doua-trei zile stai cu ea la cresa, ca sa se acomodeze, iar tu sa vezi cum sta treaba.
Cu imbolnavirile asa este, va fi bolnava la inceput mai des, dar o sa faca anticorpi si racelile vor fi mai usor suportate.
Sa nu te astepti sa fie usor( eu asta imi repet zilnic), si cred ca in majoritatea cazurilor problema este a parintilor, nu a copiilor. Copilul colaboreaza cu parintele intr-un mod care nu intodeauna duce la situatii pozitive. Teama ta de o reactie proasta la contactul cu cresa, chiar daca nu e expusa in mod evident, poate determina reactia nedorita.
Eu zic sa incepi sa te mobilizezi psihic si sa-i spui deja ce intentionezi.
ruxij spune:
Si eu vreau sa il duc pe Bogdanel la cresa de la 1 ianuarie, cand nu va fi implinit inca doi ani, sau poate si mai devreme (un an jumate) daca nu se va putea altfel. Tare nu as vrea, dar decat sa aleg cea de-a doua solutzie, sa il duc in Romania la mama mea, cred ca e mai bine asha. Voi ce credetzi? Daca v-as spune ca nu pot sa ii (mai) asigur bona sau vreun bunic pentru cel putzin un an, nu pot sa ma las de munca si trebuie sa aleg fie cresa-fie Romania, departe de noi, la 20000km, pe termen nedifinit, ce m-atzi sfatui? Tare ma framanta si pe mine problema cu cresa. Se va acomoda, va fi bolnav tot timpul? Offf! Grea problema!
Ruxi
mirela.mustaciosu spune:
Deocamdata o avem pe Buni care are grija de Tudor, dar am o prietena care a fost nevoita sa duca fetita la cresa la 2 ani, neavand posibilitatea sa angajeze o bona. Cam o luna a durat pana s-a acomodat complet, adica pana a acceptat sa si doarma la pranz cu ceilalti copii. Au fost cumplite primele 4-5 zile cand o chemau pe mamica dupa doua ore sa ia copilul acasa pentru ca nu reuseau sa-l opreasca din plans. Acum merge la cresa de parca acolo a crescut de cand s-a nascut. Evident perioada si modul de adaptare difera de la copil la copil si in functie de structura si educatia copilului, dar si in functie de educatoare si de politica institutiei. Cu imbolnavirile mai dese odata cu intrarea in colectivitate, e adevarat se pare, marea majoritate a parintilor se plang de asta, fie ca e vorba de cresa, gradinita sau scoala, fie ca e vorba de institutii particulare sau de stat. Iti doresc mult succes!