anestezia peridurala

anestezia peridurala | Autor: gabit

Link direct la acest mesaj

Ce stiti pro si contra pt. peridurala?
Am inteles ca exista riscul sa nu mai poti colabora bine cu medicul, disparand instinctul de a te ... screme.
Multi sunt contra acestei metode contra durerii.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina73 spune:

Eu nu am nascut in Romania si aveam aceeasi idee despre peridurala, cum ca ar inhiba reflexul de a impinge etc. Ca urmare am refuzat orice mijloc de inhibitie a durerii dar vitejia mea nu a durat mult. Eu am avut o nastere provocata si contractiile erau foarte dureroase si foarte dese, de abia se termina una ca incepea alta , nici nu apucam sa-mi trag sufltetul. Asistentele vazind cum ma chinui ma tot intrebau daca nu vreau anestezie si eu le-am spus ca nu si le-am explicat de ce. Raspunsul lor a fost urmatorul, sper sa-mi amintesc bine si corect: intr-adevar tipul initial de epidurala inhiba orice durere si ca urmare si nevoia de a impinge dar acest tip de anestezie nu se mai practica de 12 ani! Tipul actual inhiba doar durerea produsa de contractiile uterine dar spre sfirsitul travaliului cind copilul este coborit atunci apare senzatia de presiune care nu este inhibata de anestezic si ca urmare cooperarea nu e afectata deloc. Fiind in niste dureri f mari am acceptat in cele din urma peridurala si nu-mi pare rau de loc. A luat ca prin farmec orice durere, nu simteam absoult nimic, doar vedeam pe monitor cind aveam vreo contractie uterina, nici nu-mi venea sa cred ca mai sunt in travaliu! Spre sfirsit, intocmai cum au spus si asistentele si medicul anestezist am simtit o presiune imensa, in cazul meu parca chiar mai dureroasa decit contractiile uterine si am fost mai mult decit cooperanta!!!Eu cred ca si in Romania ar trebui sa fie acest tip de anestezie la ora actuala .
Una peste alta, pentru mine a fost mai mult decit bine venita anestezia, cu toate ca am plecat cu ideea ca voi naste cit de "natural" cu putinta.
Nu am auzit de efecte negative ale epiduralei, dar la urma urmei e alegerea fiecarei mamici.

numai bine
cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klavier spune:

nu exista riscul de a ramane cu dureri de cap dupa nastere?

(intreb si eu...)

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pablo spune:

Buna,
Eu am nascut cu anestezie epidurala si e adevarat ca durerea se atenueaza mult. La partea de sfirsit am simtit clar cum coboara copilul si cum se schimba presiunea, dar nu a fost nici o problema cu impinsul, in sensul ca simteam clar contractiile, dar nu erau din calea-afara de dureroase.
numai bine,
P.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabit spune:

Mersi mult pt. raspunsuri.
Am inteles ca exista pericolul de a nu avea instinctele OK datorita anesteziei si de a lasa fatul sa lupte singur sa iasa in lume.
De asemenea am inteles ca exista riscul folosirii forcepsului, care am inteles ca are 1000 de efecte secundare.
Din ce mi-ati raspuns voi cred ca depinde mult de priceperea anestezistului si calitatea anesteziei.
Multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doina spune:

anestezia peridurala nu are aproape nici un risc anestezic si nici vreun efect asupra copilului, deoarece substantele anestezice se introduc in spatiul peridural (intre un invelis al maduvei spinarii denumit dura mater si canalul coloanei vertebrale) si nu in circulatia sanguina materna. uite explicatii detaliate aici, poza si toate contraindicatiile si accidentele care pot aparea... dar sunt in franceza http://frankpaillard.chez.tiscali.fr/anesthesie_peridurale.htm

eu am participat activ la nastere, intr-adevar moasa imi spunea cind trebuie sa screm si am facut-o atit de bine ca dupa 17 minute printesuca mea, mi-a si sarit in brate, asa ca in privinta asta nu-ti fa probleme.


Doina&Carlita-iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kara spune:

Si eu m-am hotarat sa nasc tot cu peridurala, la Bucuresti....eu merg pe mana dr., el mi-a recomandat si am mare incredere in el...intr-adevar, mi-a spus ca nu sunt multi anestezisti buni in Bucuresti care fac acest fel de anestezie..eu astept sa nasc cam dupa 20 iunie.

Acest gen de anestezie se practica de ceva vreme si la noi in tara, de ce sa nu fim receptive la ce este nou?? de ce sa ne chinuim??

Eu cred ca tot secretul este in profesionalismul anestezistului, de aceea nu se prea face in restul tarii..

Mult curaj!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miry spune:

Eu am avut o nastere indusa(am avut 2 saptam.si 3 zile peste termen) si prin urmare contractile au fost insuportabile iar medicul a hotarat ca e mai bine o anestezie epidurala(cu acordul meu bineinteles),dar din pacate nu si-a facut efectul,mi-a amortit doar piciorul stang putin.Anestezia a fost repetata din nou si tot.Medicul mi-a explicat ca sunt anumite persoane la care anestezia epidurala nu da rezultate.Nu am inteles eu prea bine atunci,oricum vb si in engleza...si dupa ce m-am vazut cunu m-au mai interesat motivele.Nu am avut nici un fel de durere dupa aceea,mai putin acum cand puiutul meu are 2 cornite de berbecut


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumy spune:

Draga gabit, eu am nascut acum 26 zile in Montreal. Contractiile false si reale m-au tinut treaza vreo 2 zile inainte de travaliul propriu-zis, si cu toate ca ma gindisem sa rezist unei nasteri cit mai naturale, din cauza oboselii excesive am apelat la epidurala. Sa-i dea Dumnezeu sanatate celui ce-a inventat asa ceva !!! Daca va fi sa mai nasc vreodata voi apela la epidurala chiar mai de timpuriu...

Nu stiu cum se face in alte parti, sa va povestesc cum a fost in cazul meu: i-am spus unei asistente care venea sa ma vada la fiecare 10-15 minute ca doresc sa fac epidurala. S-a infiintat medicul anesteziist impreuna cu inca o asistenta care-l ajuta. Mi-a explicat ca va trebui sa ma-ntepe in sira spinarii, dar ca intepatura in sine nu va fi mai dureroasa decit o contractie... va fi mai degraba o senzatie de arsatura si-atita tot. Mi-a spus ca exista riscul ca intepatura sa nu fie corect facuta si-atunci dupa nastere voi avea dureri de spate timp de 2-3 saptamini, insa riscul acesta este foarte mic, intr-un raport de 1%. M-a linistit spunindu-mi ca lui i-au reusit toate intepaturile :-)))

Dupa ce s-au mascat cu totii (inclusiv sotul meu care m-a asistat indeaproape) cu casti si botnite chirurgicale, mi-au pus pe spate un mic cearceaf cu un orificiu in dreptul coloanei vertebrale. Mi-a spus sa nu ma misc si sa tin capul in barbie. Nu a durut mai deloc, iar totul s-a intimplat intre doua contractii. Prin acul respectiv mi-a fost introdus un tub din plastic, iar acul a fost scos. Tubul de plastic era conectat la o pungulita mai mica ce continea serul injectiei epidurale de fapt. Nu stiu daca am reusit sa ma exprim corect, insa ideea este urmatoarea: nu mi s-a facut o injectie pur si simplu in coloana vertebrala, ci mi s-a fixat un fel de pungulita de transfuzii in coloana vertebrala, serul anesteziant picurind la intervale regulate si continuu... Asa ca anestezia a durat exact pina inainte de nasterea propriu-zisa. Am dormit linistita, fara sa simt absolut nimic, pina inainte de nastere. Inainte de a naste picaturile mi-au fost rarite, asa ca efectul anesteziei nu a mai fost total... Mi s-a explicat ca asa se procedeaza pentru a ajuta mama sa coopereze si sa-si coordoneze contractiile. Am multumnit atunci si multumesc in continuare celui ce-a inventat acest tip de anestezie. Nu am avut absolut nici un fel de dureri dupa nastere asociate anesteziei respective...

Sfatul meu este sa apelati cu toata increderea la acest tip de anestezie, o sa vedeti ca veti avea parte de o nastere lina, sanatoasa... Instinctul de a ... screme va exista caci este un instinct :-))) iar contractiile vor ajuta fatul sa coboare... caci stie el care e drumul spre iesire Sper ca incet-incet si-n Romania medicul sa recomande mai degraba epidurala decit sa-i caute nod in papura...

Nastere usoara la !!!

http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov

Lumy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuletu spune:

nu mai scriu nimic in plus despre binefacerile epiduralei, e asa cum au spus fetele mai sus. doar ca intr-adevar poate aparea o durere de cap, dar a trecut cu algocalmin.

www.sara.haihui.ro

Mergi la inceput