Menstruatia dupa alaptare
![](images/user_woman.png)
Am un baietel de aproape 7 luni, Vladut, pe care l-am alaptat pana acum o luna si ceva. Ma ingrijoreaza faptul ca pana acum nu mi-a venit inca ciclul.
Ati fost in situatia asta?
Ce-ati facut?
Merci mult.
violeta
Raspunsuri
lilach spune:
Cred ca ar trebui sa consulti un doctor.
Stiu ca se poate sa nu vina menstruatie timp de 3-4 luni dar 7 luni ?!
Eu am alaptat pe toti trei copiii si cam dupa trei patru luni a venit ciclu.
ella& laura,andrei,andra
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
mariailin spune:
Eu am alaptat numai 3 luni timp in care n-am avut menstruatie. A venit la cca. trei luni dupa ce am intrerupt alaptarea. Eu zic sa nu te ingrijorezi ca vine ea. Ce, ti-e dor? Bucura-te cat mai poti.
Maria
Maadi spune:
Surorii mele i-a venit la 6luni jumatate iar dr. a zis ca este normal, depinde de la organism la organism. Poate sa-ti vina si mai tarziu.
Maadi
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dana_sp_d/dana_sp_d.jpg)
dana d spune:
Am inteles ca atat cat alaptezi e normal sa nu-ti vina. Apoi nu stiu cam la cat timp vine dar o luna nu e suficient ca sa-ti faci griji, mai stai doua trei apoi dute la doctor daca mai e cazul.
Sanatate, Dana cu bb Ilinca de o luna.
moto spune:
Si eu mi-am pus intrebarea asta ...dar inca alaptezi si nu mi-am facit probleme...stiu ca pe timpul alaptarii nu vine menstruatia dar dupa ce nu mai alaptezi nu mai stiu nimic....deci depinde de la organism la organism nu?....eu m-as bucura sa nu mai vina deloc ce bine este asa....Delia si bb-ul Sebastian.
alinutza spune:
Eu inca alaptam cand mi-a revenit menstruatia si tin sa precizez ca fetita mea avea numai doua luni.O explicatie pentru intarzierea despre care vorbesti ar fi aceea ca foliculii ovarieni nu s-au maturat inca la tine.As avea totusi o intrebare : te-ai protejat in vreun fel dupa reluarea vietii sexuale?Eu stiu ca alaptatul nu este un mijloc sigur anticonceptional,cu toate ca cei mai multi asa spun.Ginecologul meu mi-a recomandat sa folosesc o metoda anticonceptionala si pe perioada alaptarii.Daca raspunsul la intrebarea mea este da,atunci eu zic sa mai astepti putin si sa te bucuri asa cum spunea Mariailin.Sanatate tie si puiului tau.
danaA spune:
Eu alaptam inca atunci cand mi-a venitul ciclul, adica la 8 luni jumate. Poate ar fi bine sa consulti un medic.
Dana si Andrei
Danza spune:
Mie mi-a venit ciclul cand alaptam inca, Danutz avea 9.5 luni si de fapt mi-a parut ca e prea devreme. Din cate mai auzisem eu, ciclul nu trebuia sa vina daca puiul e alaptat de cel putin 5 ori pe zi. Mi-a fost si teama ca se va schimba gustul laptelui si ca puiul va refuza, asa cum au mai patit cateva prietene de-ale mele, dar totul a fost OK.
Te-as sfatui sa mergi la medic. Daca ai intarcat cred ca trebuia sa vina imediat, sau la intreval mic de tot.
Sanatate multa
Cu drag,
Dana, mamica lui Danuz - 1 an si 8 luni pe 20 mai
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599
cristina73 spune:
Si eu stiu ca e normal sa nu-ti vina ciclul atita timp cit alaptezi.Eu am alaptat 6 luni si intr-a 7-a foarte putin, numai pe timpul noptii si atunci mi-a venit si ciclul. Parerea mea e sa-ti faci un test de sarcina ca sa excluzi posibilitatea asta iar daca e negativ mai asteapta putin si daca tot nu-ti vine atunci poate e bine sa consulti un doctor.
numai bine
cristina73
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
Eu alaptez de 9 luni (aproape...) si nu mi-a venit.Poate sa vina si dupa un an...asa ca...sa ne bucuram!
Sabina & Sofia Galagia