Petrecere pt copii cu meniu de regim

Petrecere pt copii cu meniu de regim | Autor: alina023

Link direct la acest mesaj

Luca a facut o enterocolita exact cu o saptamana inainte de petrecerea de ziua lui. Sambata viitoare avem invitati si deja am intrat in panica. Trebuie sa fac un meniu gustos atat pt cei mici cat si pt cei mari, special ca pt o petrecere dar mai ales trebuie sa fie de usor regim pt ca nu vreau sa am iar probleme cu Luca.

Sunt in totala pana de inspiratie si ma gandeam ca poate ma ajutati voi cu ceva idei.

Singurul la care m-am gandit deja este tortul si vreau sa fac un tort de branza dulce cu lamaie. Am mancat undeva asa ceva si a fost foarte bun si usor. As vrea sa il comand la o cofetarie dar in acelasi timp ma gandesc ca as putea sa il fac si eu. Doar ca Luca il vrea sub forma de clown sau masina.... Aveti idee de o cofetarie buna in Bucuresti? Sau...stie cineva reteta acestui tort?

Iar pentru restul meniului....habar nu am ce pot sa fac....

Alina si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

piept de pui la gratar(facut intreg si apoi taiat feliutze ca si cum ar fi sunca)
si/sau rulada din piept de pui, umpluta cu legume si facuta la cuptor
branza taiata in diverse forme cu masline
cascaval
orez fiert cu legume si pus in niste forme haioase cand il rastorni pe farfurie sa ramana asa...
of, e tare greu, eu nu stiu ce ai mai putea sa faci...sunt lipsita de inspiratiedaca ar fi dupa mine as amana putin petrecerea pana sarbatoritul s-ar simti ok si atunci poti sa pregatesti de toate
la multi ani! si multa sanatate

monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Monica, multumesc tare mult pentru sugestii.

Cred ca am sa fac rulada de pui si orezul cu legume, am sa fac si chiftelute coapte la cuptor, platouri cu diverse branzeturi si "sunci" de Praga si altele de acest fel. In plus, mi-am amintit ca se pot face bomboane aperitiv din branza dulce cu diverse condimente (marar, putina ceapa, poate si un pic de boia pt adulti), sau cu aceiasi crema sa umplu mici chifle facute in casa (ceva gen ecler, dar ca aperitiv).

In plus m-am gandit ca pentru adulti trebuie sa fac totusi si altele si am sa fac o rulada aperitiv cu sunca, ciuperci, gogosari murati; o salata de ton cu porumb si fasole rosie, tartine cu icre si....nu mai stiu, poate imi mai dati voi idei

Mergi la inceput

Aaaaaa....iar la tort....ma bag de cred ca am sa-mi prind urechile...
Vreau sa fac un tort castel cu blat de pandispan si crema de branza. Nu stiu ce minunatie o sa iasa dar sper ca cel putin la aspect sa fie la inltimea evenimentului. O sa incerc sa pun poze (doar daca iese bine ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

mai poti face pentru cei mici oua umplute cu branza(nu cred ca are ce sa le faca rau)
oricum iti spune din proprie experientza ca cei mici nu prea se omoara cu mancarea la petrecere
ah...cemi-e de tort de-asta de zici tu
sigur am vazut pe la fete pe-aici pe la bucatarie o reteta de tort nemtesc cu branza(parca asa se numea)
spor la pregatiri

monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Draga Monica, am decis intr-un final (dupa ce am testat si am vazut ca e ok) sa nu fiu chiar foarte drastica la meniul pentru petrecere.
Asa ca voi face mai multe:
-chec aperitiv
-chiftelute coapte
-rupada pui cu legume
-salata ton
-oua umplute cu pate de ficat
-tartine cu crema de branza
-salata de vinete
-platouri cu mezeluri si branzeturi

La desert:
-prajitura Fanta (dar folosesc Tutti Frutii de gref ca sa iasa roz)
-rulada de cocos cu banane
-rulada cu gem
-tort castel (blat de pandispan si crema de frisca cu fructe de padure la blatul de la baza si fructe exotice la blatul de deasupra).

Sper sa fie suficiente si sa fie si gustoase

Mergi la inceput