Baietel sau fetita? (predictie sex bebe)
Raspunsuri - Pagina 2
TORIA spune:
Mai intai halo BABEE ma bucur ca mai e si cineva din Austria pe aici,eu am fost vreo 2 luni plecata abia de 4 zile sint acasa si abia reusesc sa citesc ce sa mai scris sper sa tinem legatura,toate cele bune iti doresc
TORIA spune:
mel-g calendar cu zodii nu stiu unde poti gasi incearca la librarie,eu am calendar unde e trecuta zodia e un simbol de fapt,nu stiu daca mai inteles e calendar normal si la fiecare zi e facut simbolul zodiei eu daca nu gasesti imi spui si merg la mine la firma si o sa-ti trimit unul in RO dar sa-mi dai adresa,nu ai spus ai copii deja sau acum sint in plan?Ceau si astept sa-mi scrii.
mel_g spune:
Toria esti o draguta! Astazi ma duc prin librarii sa vad ce gasesc si apoi te anunt. Ce zici pe internet as putea gasi?
Mel
PS Am deja un baietel de trei ani si jumatate
Pupici
TORIA spune:
Sa-ti traiasca baietelul e mai mare cu un an ca al meu,da incearca in librarii daca nu o sa-ti trimit eu unul nu e nici o problema.
pisi_ella spune:
Fetelor, chestia cu influentarea sexului copilului nu are suport stiintific...Sunt niste potriviri, niste coincidente, nu e nimic sigur...Va vine sa credeti ca singur spermatozoidul care fecundeaza ovulul poarta in el toata "vina"? Deci tatal este singurul responsabil pentru sexul copilului, pentru ca poseda spermatozoizi de 2 feluri - x si y - pe cand mama are numai ovule de tip x...Acum nu mai stiu sigur din care combinatie iese fata si din care baiat...A trecut ceva timp de cand am citit...Poate imi aminteste cineva...V-am pupat,
_ella
Samsara7 spune:
quote:
Originally posted by pisi_ella
Fetelor, chestia cu influentarea sexului copilului nu are suport stiintific...Sunt niste potriviri, niste coincidente, nu e nimic sigur...Va vine sa credeti ca singur spermatozoidul care fecundeaza ovulul poarta in el toata "vina"? Deci tatal este singurul responsabil pentru sexul copilului, pentru ca poseda spermatozoizi de 2 feluri - x si y - pe cand mama are numai ovule de tip x...Acum nu mai stiu sigur din care combinatie iese fata si din care baiat...A trecut ceva timp de cand am citit...Poate imi aminteste cineva...V-am pupat,
_ella
XX = sex feminin
XY = sex masculin
Concluzie: tatal este cel ce determina sexul copilului,si asta din momentul fecundatiei, pt ca mama nu poate da decat cromozomi sexuali de tip X. Si cand ma gandesc cum erau bietele femei acuzate pe vremuri, atat de nedrept, cand nu aduceau pe lume un mostenitor de sex masculin!
Mihaela & Ruxandra
Samsara7 spune:
Nu vreau sa dezamagesc pe nimeni, dar e bine sa va faceti o idee generala, tinand cont si de ce spune stiinta. Asadar lectura (sper) placuta, si ...sa nu ucideti mesagerul!
.........
BAIAT SAU FATA ? MISTERUL SEXULUI…
In ciuda uimitoarei varietati de licori, retete din batrani, regimuri, si alte tratamente paramedicale care continua sa afecteze viitoarele mamici in speranta de a influenta sexul copilului pe care il asteapta, stiinta raspunde azi fara ezitare : sexul fiecarui copil este fixat din momentul conceptiei . Din momentul in care spermatozoidul penetreaza ovului matern, nimic nu poate preschimba in baiat ceea ce e hotarat ca va fi o fata, si viceversa.
Spermatozoidul uman, ca si ovulul, detine 23 de cromozomi, care contin toti factorii ereditari transmisi de catre tata si de catre mama(genele).
Femeia nu produce decat o specie de ovule, care toti poarta cate un cromozom X ; in timp ce de la barbat provin 2 varietati (in parti egale) de spermatozoizi : dintre care unii sunt incarcati cu un cromozom X, ceilalti cu un cromozom Y. Prin uniunea ovulului cu un singur spermatozoid, (cel mai rapid , care penetreaza peretii ovulului), oul (viitorul embrion si apoi fat) va mosteni un cromozom matern si unul patern. Daca combinatia de cromozomi va fi XX, copilul va avea sex feminin, iar daca combinatia va fi XY sexul copilului va fi masculin. Asadar sexul este determinat doar de cromozomii tatalui.
Altfel spus, in cazul in care un spermatozoid de tip X se uneste cu ovulul (mereu de tip X), rezulta XX, deci o fata. In cazul in care un spermatozoid Y se uneste cu ovulul X, rezulta XY, deci un baiat.
Statisticile indica ca se nasc mai multi baieti decat fete ! In cea mai mare parte a tarilor occidentale proportia este, de multi ani, de aproximativ 105 baieti pentru 100 de fete. Regula este lejer variabila, ramanand totusi mereu in favoarea baietilor. De ce?
O veche teorie spune ca embrionii masculini ar fi fost « mult mai vigurosi in ansamblu si mai apti a supravietui pana la nastere ». Dar faptele dovedesc ca micul mascul, inainte de a venii pe lume este mult mai mult expus malformatiilor si mortii. Cazurile de avort spontan, de nou nascuti-morti, sunt mai frecvente la baieti. Se numara in medie 125 baieti ce mor inaintea nasterii, pentru 100 fete. Pe scurt baietii si nu fetele sunt cei ce , la nastere sau chiar mai departe, constituie din punct de vedere biologic sexul slab.
Asadar daca ( in ciuda vigurozitatii lor mai scazute si in ciuda tributului greu platit mortii pe drumul parcurs pana la nastere) baietii vin totusi pe lume in numar mai ridicat decat fetele, este din pricina ca sunt conceputi in numar mai mare : poate cu 20-30% mai mult decat fetele.
Cum poate fi explicata aceasta disproportionalitate din moment ce spermatozoizii purtatori de cromozomi X si Y sunt in numar egal ? Este probabil ca cei de-ai doilea (Y), care determina sexul masculin, sunt mai rapizi decat primii (X) care determina sexul feminin.. E probabil de asemenea ca spermatozoizii de cromozom Y reactioneaza mai bine in mediul chimic al uterului.
La toate varstele vietii, moartea loveste de predilectie sexul masculin. Este deci posibil ca natura prevede in intelepciunea sa un surplus de masculi pentru a compensa gradul lor de mortalitate ulterior mai ridicat.
In cazul in care conditiile prenatale sunt cele mai favorabile, baietii au mai multe sanse de a venii pe lume. Mamicile tinere si sanatoase dau viata in medie la mult mai multi baieti decat femeile de varsta matura. Anumite statistici arata ca, la mamele intre 18 si 22 de ani, proportia copiilor adusi pe lume ajunge pana la 120 de baieti pt 100 fete. La mamele intre 38-42 de ani, in schimb, s-au numarat 90 de baieti pt.100 de fete.
O alta credinta bine inredacinata spune ca se nasc mai multi baieti pe timp de razboi, printr-o misterioasa influenta a naturii care ar cauta astfel sa compenseze exterminarea elementelor masculine. Statisticile par a confirma aceasta ipoteza. In Franta, raportul nasterilor se stabilizeaza intre anii 1910 – 1917 la 104 baieti/100 fete. La sfarsitul ostilitatilor trece la 106 baieti/100 fete , aceasta cifra mentinandu-se pana in anul 1922. O evolutie asemanatoare se manifesta la inceputul celui de-al II-lea Razboi Mondial. 104 baieti/100 fete intre 1930-1941 si 106 baieti/100 fete din 1942 pana in 1948. O situatie asemanatoare s-a observat si in alte tari, pentru aceeasi perioada.
Totusi cresterea numarului nasterilor masculine provine inainte de toate din faptul ca, in timpul razboiului sau dupa aceea, se inregistreaza o crestere sensibila a numarului de sarcini la femeile foarte tinere si sanatoase, care chiar pe timp de pace dau nastere la mai multi baieti decat fete.
Sa existe oare o predispozitie pt a avea fii mai degraba decat fiice in anumite familii ori la anumite persoane ? Este foarte probabil, desi in mod ordinar o « secventa » de baieti ori de fete in sanul aceleiasi familii nu poate fi decat fructul hazardului. Dar disproportia frapanta care se manifesta in anumite familii numeroase de-a lungul a mai multor generatii, duce la concluzia ca anumiti factori ereditari pot influenta sexul copiilor ce vor venii pe lume : fie printr-o actiune directa asupra genelor (care se gasesc in cromozomi), fie indirect datorita mediului uterin mai mult ori mai putin favorabil masculilor. Si nu in ultimul rand dotarii spermatozoizilor paterni Y, de destinare masculina, cu mai mult sau mai putina vitalitate decat in celelalte cazuri.
Situatia geografica poate avea o influenta reala asupra sexului copilului ? Studiile facute in USA timp de 10 ani au demonstrat ca proportia de sexe este aproape aceeasi pe intinsul oricarui teritoriu, si aceasta in ciuda diferentelor de climat observate.
De asemena, se pare ca tratamentul « acid-alcalin » inaintea conceptiei (acid pt o fiica, alcalin pt un fiu) NU este susceptibil de a contribui asupra determinarii sexului. In ciuda publicitatii cu care aceasta metoda se inconjoara de cativa ani incoace, controalele minutioase nu au permis de a confirma valoarea sa. S-a pretins in mod egal ca momentul fecundatiei –mai devreme sau mai tarziu in cursul perioadei fertile a femeii- ar putea determina sexul viitorului copil, o fecundare precoce putand favoriza conceperea unei fete. Dar toate acestea raman inca de dovedit…
S-ar putea ca intr-o zi sa apara o metoda ce va permite de a alege sexul copilului. Aceasta speranta se va realiza poate in momentul in care se va reusi izolarea spermatozoizilor X de spermatozoizii Y. Astefl vor putea fi utilizati separat prin inseminare artificiala. Doar daca nu se va descoperii o diferenta in compozitia chimica a cromozomilor X si Y, ceea ce ar permite sa se puna la punct un medicament capabil de a atribui unui anumit tip de spermatozoizi un avantaj in timpul cursei pentru fecundarea ovulului.
E in afara oricarei indoieli ca posibilitatea de a alege sexul copilului va aduce fericirea in multe familii. Dar, pe un plan general, aceasta posibilitate ar deschide poate o noua cutie a Pandorei, plina de griji si de rele.
Altfel spus, in ciuda imperfectiunii sale, determinarea genetica a sexului ramane fara indoiala cea mai buna metoda !
Mihaela & Ruxandra