Cornulete...

Cornulete... | Autor: sinzi_ana

Link direct la acest mesaj

As avea si eu nevoie de o reteta de cornulete...




It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Cornulete fragede


Ingrediente

250 g unt,
200 ml lapte,
500 g zahar pudra,
1/2 kg rahat,
1 lingura otet,
drojdie de bere cat o nuca,
faina cat cuprinde


Mod de preparare

Se freaca untul spuma, se toarna laptele in care s-a dizolvat drojdia de bere, se amesteca putin, se adauga otetul si iar se amesteca. Se toarna faina, se framanta pana devine un aluat potrivit si se imparte in 4 turtite, care se tin la rece 30 minute. Se intinde cate o foaie subtire, sa taie in patratele, se pune la mijloc cate o bucatica de rahat si se da forma de cornulet.
Se coc la foc potrivit. Se tavalesc calde in zahar pudra.
Ca diversificare, din aceeasi coca se pot face si fursecuri rotunde (taiate cu un paharel cu gura ingusta) si la care se pune un cubulet de rahat deasupra.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OrbuGabi spune:

Oauuuuuu ce pofta mi-ati facut ........ si sunt la dieta.
Dar abia astept sa fac si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

As putea sa pun altceva in loc de rahat??? Ca nu stiu daca gasesc aici rahat!!!
Si ce e drojdia de bere??? Aici am drojdie granulata...pot sa o folosesc pe aceea???



It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bijuarda spune:

Cornulete

250g margarina
1pahar de smantana
drojdie cat o nuca sau un pliculet de drojdie praf
1/2 pliculet de praf de copt
faina cat cuprinde
Se face un aluat si se lasa la rece 1 ora,se fac cornulete care se pot umple cu feliute de rahat sau cu gem de prune dar gemul trebuie sa fie gros.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Poti folosi orice fel de gem sau fructe sau ciocolata...
Iar drojdia granulata este foarte buna.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monika@USA spune:

Cornulete minune

Aluat:
1 kg faina
300 gr untura
10 galbenusuri
400 gr smintina proaspata
putina sare (1 lingurita)
6 linguri otet sau zer (pentru cine are zer , whey in Eng.)
Faina si untura se framinta in miini pina e ca grisul (sau cu pastry cutter). Se adauga galbenusurile, smintina, sarea si otetul (ori zerul) .
Aluatul se framinta sa fie mai moale. Se imparte in 6 bucati si fiecare bucata se intinde cit se poate de subtire, apoi se unge fiecare bucata cu putina untura topita (se unge cu pensula...). Se ruleaza si se da la rece citeva ore sau peste noapte.
Se taie fiecare rulou in bucatele (felii). Fiecare bucatica se intinde cit mai mult, foarte subtire.

Umplutura:
10 albusuri se bat bine de tot cu 20 linguri zahar si 800 gr nuca macinata fin.

Pe fiecare bucatica intinsa ("bucatica" intinsa va fi rotundo-dreptunghiulara ) bine de aluat se pune din compozitia de mai sus si se ruleaza ca o tigareta.
Se coace la foc potrivit pina sint rumene (aurii). Se dau prin zahar pudra cind caldute.

Ies cam la 150 de cornulete maricele (poate si mai multe).
Nuca puteti pune mai putina, ca mie mi-a ramas destula. Sint fragede si se pot pastra mai mult in cutii inchise ermetic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monika@USA spune:

Cornulete cu nuca

Aluatul:

1 kg faina
400 gr untura
4 galbenusuri
putina sare
smintina cita ia aluatul sa fie mai moale. (puneti 200 gr prima data si apoi adaugati cite o lingura pina e aluatul de consistenta dorita, mai moale, nu virtos, dar nu lipicios)

Se freaca faina cu untura, se adauga galbenusurile si sarea, smintina. Se framinta toate bine si se imparte aluatul in 6-8 bucati. fiecare bucata se intinde cit se poate mai mult. Se topeste niste unt cu care se unge fiecare bucata intinsa, apoi se presara cu putina faina (cam ca la infainatul tavilor, deci putina, nu sa fie de un deget faina ... ). Bucatile unse, infainate se ruleaza ca un rulou, si se dau la rece peste noapte. (se acopera cu un prosop sau cu folie de plastic sa nu se usuce !!!).

Umplutura:
4 albusuri
2 linguri gem acrisor
360 gr zahar
400-500 gr nuci macinate

Se bat albusurile spuma tare cu zaharul, apoi se adauga gemul, se mai bate putin sa se incorporeze gemul in albus si apoi se adauga nuca, si se amesteca.

"Rulourile" de aluat se taie bucati (felii), fiecare bucata se intinde bine de tot, se unge cu umplutura (nu pina la margini...) si se ruleaza ca tigaretele. Le puteti curba un pic, sa semene cu un cornulet, daca vreti !
Se coc in cuptorul incalzit pina cind sint aurii, apoi se dau prin zahar pudra.

Cam asta e.
Sper sa va placa, si mai ales sa va reuseasca retetele !


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antosit spune:

CORNULETE DIN COCA CRESCUTA IN APA!

800 gr. faina
25 gr. drojdie uscata
400 gr. untura
1/2 pahar apa minerala
Se amesteca toate ingredientele in ordinea data si se framanta bine cam 20 deminute.Coca obtinuta se infasoara intr-un prosop curat si se pune intr-o oala cu apa rece; este crescuta cand se ridica deasupra apei! Se intinde foaie groasa de 2-3 mm si se taie cornulete ce se pot umple cu .....ce va place!





Anto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lady_in_red spune:

Aluatul:
300 g faina
200 g unt
100 g zahar pudra
2 galbenusuri
1 varf de cutit sare

Pentru pudrat:
100 g zahar pudra
1 plic cu zahar vanilat

Mod de preparare

Se freaca untul moale cu zaharul si sarea, se adauga pe rand, galbenusurile, amestecind dupa fiecare si la sfarsit faina;

Aluatul se amesteca cu mana, fara sa se framante, apoi se lasa la rece 30 minute, ca sa se intareasca grasimea;

Se ia din aluat cate o bucata, cat un ou, se modeleaza in forma de sul cu diametrul de cca 2 cm care, se taie bucati de 2 cm;

Fiecare bucata se suceste sub palma, pe masa, in asa fel, incat sa aiba capetele mai subtiri si mijlocul mai gros, si se asaza in tava, sub forma de cornulet (putin curbat);

Se coc la foc mijlociu, 20 minute (foarte putin rumenite). Reci sau calde, cornuletele se trec bine prin zahar vanilat.


Karina Iulissa-7ani-Codrin Iulian-1 an si 5 luni-Laura Andreea si Daniel Florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lady_in_red spune:

Cornulete cu gem, jeleu sau rahat
Ingrediente
225 g crema de branza „Philadelphia”
225 g unt
250 g faina
1 borcan de gem sau dulceata (caise, prune, visine, etc)
zahar pudra amestecat cu zahar vanilat

Mod de preparare
1
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Se pune untul intr-un castron si se amesteca. Se adauga creama de branza. Se amesteca pana cand compozitia capata o culoare uniforma.

2
Se adauga faina toata o data si se amesteca pana se incorporeaza. Consistenta aluatului va fi destul de moale. Se inveleste in folie si se da la frigider 2-3 ore.

3
Se imparte coca in 4 parti egale. Se ia o bucata de coca si se intinde un patrat cu o grosime de aproximativ 3 mm. Se imparte in patrate cu latura de 8 – 10 cm. Se pune gem sau dulceata intr-un colt, se formeaza cornuletele care se pun intr-o o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se dau la cuptor aproximativ 20 – 25 minute pana se coloreaza.

4
Fierbinti se tavalesc prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat, se pun pe un platou si se lasa sa se raceasca.

Se poate folosi crema de branza

Karina Iulissa-7ani-Codrin Iulian-1 an si 5 luni-Laura Andreea si Daniel Florin

Mergi la inceput