In ce fierbeti mamaliga ?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

quote:
Originally posted by daniella4



Am facut chiar azi mamaliguta si de tare multa vreme vreau sa intreb ceva: cum o faceti domne' fara cocoloase? ?




Umezeste putin cu apa rece malaiul inainte sa-l pui in apa clocotita.Nu mai ies cocoloase.Garantat!

Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Eu fac mamaliga in oala antiadeziva. Nu se arde (daca n-o las singura ) si mai ales se curata usor.
(e adevarat ca nu e malaiul ca cel din Ro, e putin altfel).


Cele mai teribile : Tzuni, Dordia, Anca, Mik


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Eu nu am probleme in alegerea recipientului cit in alegerea malaiului...pasta aia galbena din malai grisat nu se cheama mamaliga dupa standardele mele...

Am cautat malai necernut si cit mai putin "prelucrat" de la tarani, ba chiar am ajuns in halul in care sa pun bucatile mai mici din "uruiala" in speranta ca voi obtine ceva asemanator cu mamaliga bunicii mele, tot nimic! Adica imi iese ( dar nu ma impresioneaza ca-mi iese fara cocoloase) dar n-are gustul care-l stiu io de cind eram in curtea bunicilor si taiam mamaliga cu atza!
Am pus inclusiv ulei de porumb, puternic aromat, in compozitie ca sa iasa gustul intens si tot n-am fost satisfacuta.
Oricum, de folosit, folosesc acelasi ceaun de tuci pe care-l folosea bunica, cerut in mod imperativ ca drept de mostenitor, si...totusi nici vorba de acelasi gust, nici vorba de crusta uscata si prajita bine de pe fundu' ceaunului care sa semene culmea! cu ce se vinde in pungi la market sub numele de tortillas cu ketchup sau sare! asa cum noi aveam parte acum o mie de ani cind eram copii, nepoti de bunica din Moldova...ma rog, am ajuns la concluzia ca e vorba de foc, de plita, de copilarie sau stiu eu ce...
Pe scurt, nu mai am asteptari de la mamaliga pe care-o execut, fie cum o fi, galbena sa fie!, ca un soare!

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

of, Crista, am avut asa ceva, dar l-am aruncat dupa ce mi-am luat mixer, cap sec ce sunt!
Multam, Camelia, tura urmatoare bag malaiul ud in apa, poate scap de cocoloase.
Daniela, pe mine una m-ai dat gata. Pt noi mamaliga e o chestie pe care o mancam cu placere cam la 2 saptamani cu smantana, branza si unt. M-am bagat in subiectul asta ca m-a apucat nostalgia dupa vremurile in care reuseam operatiunea mamaliga fara cocoloase. Daca stau si ma gandesc bine parca nici gustul nu ma mai multumeste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Cu telul amesteci si eu la inceput, pe urma cu lingura. Asa nu se fac cocolase.

Ingrid

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Daniella din 2 una ori te duci sa cumperi tel ca e ieftin si se gaseste la orice ferometal ( sau cum s-or mai numi acum magazinele astea ), ori pui malaiul in apa rece pina sa il pui pe foc si bagi cu atentie sa nu stropesti toti peretii- mixerul pina se face cremutza fina fara cocoloase , apoi pui pe foc si amesteci cu lingura ... macar pina se intareste ca dupa aceea n.ai absolut nici o problema ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rosudaria spune:

in ceaun,si mai nou pt a se face mai repede ii pui si un capac asta am descoperit eu recent.
dupa ce rastorni mamaliga pune imediat ceaunul la inmuiat si intr-o ora il vei spala usor
pofta mare si spor la treaba de la DARIASI DANIELA
PUPICI

rosu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Tocmai ce-am facut mamaliguta (cu ostropel de pui) in craticioara teflon, cu un pic de lei. Foaaarte buna, fara cocoloase(am tot amestecat in ea) si craticioara a ramasa perfect curata, doar uleioasa un pic.

Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AILUI spune:

Salve,
Pana acum 2 ani o faceam in tuci (ceaun), dar intre timp am descoperit ca iese super intr-o craticioara teflonata ! Sunt f multumita deoarece atunci cand mamaliguta este gata incepe sa se dezlipeasca singura de pe margine, si-n plus imi este mult mai usor cand o rastorn, vasul fiind f usor! Pun apoi apa in cratita, si cam in jumatate de ora se desprinde toata crusta, astfel ca mai ramane sa clatesc cratita si....gata !
Numai bine!

mami Ailui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi22na spune:

dupa ce mamaliga a fost fiarta se mai lasa un pic pe foc sa se desprinda,sa faca crusta.eu o fac in tuci si o mestec cu o lingura,sunt incepatoare dar o s aimi iau si un facalet. :)

Mergi la inceput