Mamici de iulie-august 2007 (15)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

bine ati venit burtici noi!
eu sunt tot masochista,ma omoara durerea de cap dar nu stiu ce sa mai fac sa-mi treaca.adica orice numai sa nu iau pastile.plus greturile care deja vad ca s-au reinstalat,plus dureri usoare de burtica= o zi de cacao!
meda ai grija!
mama mea a ajuns la concluzia ca sunt prea bine ca sa-mi mai poarte de grija,asa ca din nou se focuseaza pe fratele meu.de la voi aflu ca se pare nu am pierdut nimic.

alina 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jeni71 spune:

Buna seara !
LuciaZ si Ana (Lpm) , bine-ati venit si sarcini usoare si sanatoase!
Carla V eu la prima sarcina am avuit arsuri cumplite si dormeam cu Dicarbocalmul la cap, dar nu mai tin minte din ce luna am inceput sa-l iau. Iar legat de arsuri si parul lui bebe nu are nici o legatura. La ce arsuri am avut trebuia sa aibe par lung fetita mea si a avut doar ceva pufulet la nastere. Asa ca..........asta e doar chestie babeasca.
Uite prospectul la :
DICARBOCALM , comprimate
combinatii

Compozitie: Comprimate continand 0,489 g carbonat de calciu, 0,011 g carbonat de magneziu si 0,006 g trisilicat de magneziu. Preparatul este aromatizat cu ulei de menta.

Actiune farmacoterapeutica: Antiacid cu actiune relativ rapida, fara efecte sistemice de tip alcalozic daca functia renala este normala. Preparatul nu actioneaza catartic sau constipant, nu determina o hiperaciditate de "rebound".

Indicatii: Dicarbocalm este indicat in tratamentul simptomatic al afectiunilor gastrice care evolueaza cu hiperaciditate, tradusa prin pirozis, balonare postprandiala, senzatie de jena sau greutate in epigastru etc.

Contraindicatii: Dicarbocalm nu se administreaza la persoane cu debilitate fizica marcata sau cu functie renala alterata.

Posologie si mod de administrare: 1-4 comprimate pe zi, in doua prize (la 1 ora dupa masa de pranz si seara la culcare). Comprimatele se sfarama sau se lasa sa se topeasca in gura.
Ioana75 bafta cand anunti la servici

Pupici pe maine ma bag in pat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Buna,

Amameda, hai mai, o aspirina la un borcan de bulion...Ca doar nu il mananci pe tot odata. EU una mananc pasta de tomate cumparata ca aia imi place(facuta in Moldova-sora). Sincer n-am citit pe ea daca are conservanti, dar pe langa alte chestii cu conservanti care le mananc... Sau pe langa binecunoscutele jeleuri serpisori pentru care am facut o adevarata obsesie... Si cu toate dulciurile si painea care o mananc de cand am ramas gravida, am glicemia foarte mica.. Asa am fost si la Stefi, si am reusit performanta de a acumula 27 kg toata sarcina. Acum speram la max 14-15 dar cu glicemia mea mi se face imdediat rau de la nemancat...si ce ridica cel mai bine decat ceva dulce?!
Apropos de mame si soacre, eu trebuie sa recunosc ca sunt o norocoasa. Pe mine m-a ajutat mama foarte mult cu Stefi cand am nascut si 6 saptamani dupa aceea. A stat la noi, imi facea de mancare, imi aducea masa la pat, imi spala calca...basca ca facea ture de noapte cu Stefi in brate cand avea colici ca sa ma pot odihni...Ii multumesc mult pentru asta si unul din motivele pentru care am avut curaj sa il fac pe al doilea bb a fost ca mi-a promis ca ma ajuta din nou. De la anu' iese si la pensie asa ca eu mizez pe ajutorul ei!
De soacra de asemenea, ma impac bine cu ea. Mi l-a luat pe Stefi la 1 an jumate cand am inceput serviciul si mi l-a tinut pana la 2 ani si 9 luni cand am inceput gradi.(langa Pitesti, mergeam saptamanal la ei, binenteles, iarna venea si statea si la noi...). Are grija de el ca de ochii din cap, nu am ce sa-i reprosez. Nu zic ca de cate ori o chem sa vina sa stea cu copilu nu spune nu, desi are 2 parinti batrani si bolnavi pe care ii ingrijeste, dar Stefi e cel mai important intotdeauna. Eu una ma bazez mult pe ajutorul parintilor si acum la al doilea bb, si ma ingrozesc cand citesc de bone care nu au grija de copii sau care cer in schimb sume exorbidante...Imi dau seama ca sunt norocoasa sa am si parinti si socrii care ne ajuta. Din fericire, nu am fost nevoiti sa stam niciodata cu ei in casa decat pentru perioade scurte asa ca e posibil sa fie relatia asa de calduroasa si pentru ca ne vedem mai rar..

Oricum, cele care puteti, luati in considerare si ajutorul parintilor. EU sunt ferm convinsa ca nu are nici o bona din lume grija de copilul tau ca propria ta mama( sau chiar soacra, pana la urma nepotu e si al lui fii'su). Si apoi niste oameni normali la minte isi doresc sa creasca nepoti, asa ca de ce sa le stricam placerea?! Mai ales ca il timpul asta mai putem sa mai respiram...

Oricum e o chestie de optiune, fiecare face cum crede...Iar m-am intins cat o zi de post luuuunga...
Ma retrag pe azi.

Pupici,
Carmen12+ si Stefi 3 ani

http://new.photos.yahoo.com/carmenion2003/albums/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Multumesc mult, Jeni, daca nu scrie nimic despre sarcina inseamna ca e OK sa folosesc 1-4 comprimate zilnic, nu-i asa?

Carla, 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Legat de plangerea mea de mai sus: nu zic ca n-o s-o las pe
mama sa ma ajute, Doamne-fereste! cu toata tacaneala la cap pe care mi-o face, tot am incredere in ea, si stiu ca o sa ma ajute, doar ca exagereaza f tare la unele chestii si mi-e ca asa o sa faca si cu copilul, asa ca o sa ducem lupte. Si soacra-mea sunt sigura ca vrea sa ajute, dar la copil o sa le las mai putin la inceput, pana ma conving eu ca e ok; parerea mea e ca o sa am mare nevoie sa ma ajute prin casa, la gospodarie, mancare, etc, ca sa ma pot fixa total pe bebe.
Si eu am un frate mai mic , dar deocamdata a devenit neinteresant; astept sa treaca anul, ca la anul se insoara si o sa aiba ca preocupare majora nunta lui.

Mi-am adus aminte: azi bebe a avut program de joaca , dupa-amiaza cred ca facea tumbe, ca pe langa fluturarile de rigoare, care sunt usoare si gadilicioase, simteam ca niste valuri usoare... inca zambesc prosteste cand il simt...chiar daca sunt singura in camera .
Off, cred ca ma retrag ca incepe sa ma doara mijlocul.

Andicu 17+
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Carmena, asa e, esti o norocoasa cu asa parinti si socri, eu n-as lasa copilul nici cu maica-mea si nici cu socrul. Daca trebuie neaparat prefer o vecina care e mai tanara si are copii sau pe cineva pregatit si calificat sa se ocupe de copii.

In legatura cu glicemia, e cu dus si intors... Adica atunci cand iti scade glicemia tu mananci dulciuri care in prima faza cresc rapid nivelul de zahar din sange dar pe termen putin mai lung scad si mai tare glicemia, obligandu-te astfel sa mananci din ce in ce mai multe dulciuri ca sa-ti mentii nivelul de zahar din sange. Astfel iti suprasoliciti si pancreasul si nu e bine pentru ca pe termen lung poti avea probleme. Cel mai util este sa iti cresti glicemia cu zaharuri si carbohidrati cu absortie lenta, care nu iti dau energie imediat si in timp si dureaza mai mult. Sper ca ai inteles ceva din toate astea, mai clar nu ma simt in stare sa scriu acum.

Meda, mi-am cercetat ojele pe care le folosesc mai des si nu au substanta aceea de care spuneai tu, cand voi folosi altele o sa le "lecturez", mersi de informatie.

Carla, 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orchis spune:

Fetelor, lachi, andicu, carla nici nu stiti cat va invidiez! Eu mi-am pierdut mama la sfarsitul anului trecut si, desi aveam mai tot timpul puncte de vedere diferite, acum imi e dor de o cicaleala!
As vrea sa va intreb daca stie cineva ceva despre 'testul combinat'. Mie nu au vrut sa-mi faca TT pt ca aveam doar 13 sapt si 5 zile insa mi s-a recomandat acest test. Mai este cineva care l-a facut?

Pupici

orchis
14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amameda spune:

Carla,eu am gasit una singura cu phthalat in toata colectia pe care o posed.cred ca erar folosit. Mare dreptate ai cu dulciurile si glicemia. Nici un diabetolog nu exlica mai bine. Persoanelor ca au diabet si simt ca fac hipoglicemie li se recomanda sa manace un mar(absorbtie rapida a zaharurilor) si o felie de paine(absorbtie lenta).
Eu am si mama si soacra super din punctul de vedere al ajutorului in casa si cu copiii, dar cred ca vom incerca sa crestem copilul noi parintii.Poate un mic ajutor cu gatitul de care nu voi prea avea timp sa ma ocup,sotul meu nepricepandu-se.
Andicu ce frumos sa aveti atata activitate.Sa-ti traiasca bebe sportiv. Abia astept sa simt si eu,dar nu stiu daca voi diferentia miscarile de gazelele care ma tortureaza zilnic. tu cum ti-ai dat seama ca e puiutul?

MEDA 15 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_al_jaafari spune:

vad ca iar ati ajuns la soacre... sa ma consider o norocoasa ca e departe si pentru ca ne vedem rar ne iubim?
eu mai degraba cu mama nu prea sunt compatibila.
acum zic ca o sa imi cresc singura copilul (cu sotul, evident), dar nu am habar ce ma asteapta. daca o sa ma simt depasita de situatie, am sa apelez la ea.

PRIVILEGE 12+ Mara/Matei
http://new.photos.yahoo.com/simo_al_jaafari/album/576460762356781540

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BBPuck spune:

Alina.a, eu am patit-o cu durerea de cap in week-end-ul trecut. Dupa ce m-am chinuit 28 de ore cu o durere care nu mai trecea, de ajunsesem sa plang si sa ma rog sa treaca, dupa ce mi-am luat tensiunea, am constatat ca-mi scazuse foarte tare. Am baut cateva guri de cafea si deja eram alt om. Doctorul meu mi-a zis ca-s normale salturile astea de tensiune si ca trebuie sa mi-o monitorizez atent.
Celelalte dureri de cap (adica alea care nu-s de la scaderea tensiunii) mi le tratez cu un paracetamol, alifie chinezeasca (face minuni, zau!) si un sandwich. Si chiar trec.

BBPuck
14+

Mergi la inceput