stenoza aortica
Buna ziua,
as dori un sfat medical.
Mama mea in varsta de 56 ani a fost diagnosticata cu "stenoza aortica medie". In prezent ia doza maxima de BetLoc (100mg) pt a nu mai fi tahicardica. Medicul din BR unde locuieste ea, i-a spus ca trebuie sa se obisnuiasca cu ideea de a fi operata pt inlocuirea valvei aortice.
Intrebarea mea este: la ce spital si la ce dr cardiolog din Bucuresti sa merg pt o evaluare a gradului de stenoza? De asemeni as dori sa stiu unde si ce doctori fac interventii pt inlocuirea valvei aortice.
Multumesc anticipat.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si
21s cu baby-boy2
Forum despre Flori Presate (3)
Raspunsuri
lbelciug spune:
Chiar nu stie nimeni sa-mi raspunda si mie la aceasta intrebare? 
22s cu baby-boy2
lady_in_red spune:
ti-am raspuns la topicul postat la parintii intreaba
Karina Iulissa-7ani-Codrin Iulian-1 an si 5 luni-Laura Andreea si Daniel Florin
jennifer spune:
Sotul meu a fost diagnosticat cu asa ceva in 2000, in dec.2004 s-a operat la Spitalul Militar Central. Intr-adevar, o vreme poti s-o duci cu medicamente, dieta, etc dar operatia este inevitabila, este o operatie grea, pe cord deschis,daca ii pune valva mecanica trebuie, toata viata sa ia zilnic un medicament anti-coagulant, dozajul fiind stabilit de o analiza de sange (INR) care se face, in primele luni foarte des, apoi dupa ce se stablizeaza INR-ul, lunar. Daca i se pune valva bio, atunci nu mai e nevoie de INR dar acest tip de valva are o durata de viata limitata, in jutul a 10 ani, de accea se pune la pacientii varstnici. Dar, respectand medicatia, regimul de viata, controalele regulate etc, se traieste bine mersi si cu valva. Curaj ! 
lbelciug spune:
Lady_in_red, merci, acolo ti-am raspuns si eu.
Jennifer, iti multumesc tare mult ca mi-ai impartasit din experienta ta cu sotul. Poti te rog sa-mi spui ce dr cardilog l-a operat pe sot si cam cat a costat interventia? Eu auzisem ceva de genul 10-20.000 euro in Timisoara.
In cazul sotului tau, stenoza era medie sau severa?
Pe net am gasit ca exista mai multe Proceduri de inlocuire a valvei aortice
a) Valva Mecanica
b) Valva Bioprosthetic
c) Valva Homograph
d) Procedura Ross
Din cate am inteles, doctorul sotului tau a folosit-o pe cea cu valva mecanica, asa-i?
Merci anticipat pt raspunsuri.
22s cu baby-boy2
jennifer spune:
In primul rand, suma vehiculata mi se pare de domeniul fantasticului, sotul meu a citit si el si a ramas cu gura cascata ! Primul cardiolog care i-a depistat afectiunea (sigur, la inceput medie dar, in ciuda medicatiei devine severa, trebuie stabilit valoarea gradientului la echocardiograf) i-a zis sa mearga la Timisoara pt ca sunt..mai ieftini ! Nu s-a pus pb la noi pt ca nu aveam pe nimeni in oras. Despre Fundeni stiu, din experienta unei cunostinte, ca intr-adevar e scump ! Doar daca nu te pune sa platesti si valva pt ca nu au in permanenta, se ontin prin licitatie electronica, ca la bugetari, e de preferat sa ocoliti sfarsitul si inceputul de an. Pt. alte detalii, da-mi PM, eu nu reusesc !
XIO spune:
Jennifer , si de ce nu poti merge la Timisoara?
Stai la un hotel mai ieftin , la o pensiune si gata .