conservarea cordonului ombilical
Stiinta progreseaza pe zi ce trece. Si iata ca o noua oportunitate a aparut in Romania. conservarea cordonului ombilical in vederea prelevarii celulelor stem. Cum, din pacate, in familia mea exista antecedente de boli autoimune (sper ca am folosit un termen adecvat), ma intereseaza daca stiti mai multe detalii despre aceasta procedura si spitalele (din Bucuresti) in care se practica. In masura in care ar fi posibil, as fi fericita sa/i ofer puiutului meu, care se va naste in aprilie, o sansa in plus.
Raspunsuri
anasia spune:
dyonise, am auzit la tv , la fetita sotilor columbeanu au prelevat din cordonul ombilical, la elias;
anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
laura72 spune:
Dyonise,te felicit pt.aceasta decizie,si pt bb binenteles.daca as fi auzit si eu cand am nascut sigur optam pt. asta.am mai citit acum cateva luni de cineva care recoltase si la Timisoara cu depozitare undeva in elvetia pt 70E pe an.
La Elias unde a nascut monica c. am inteles ca s-a recoltat prin clinica Sant-luc cu depozitare in slovenia.uita-te la forumul "barfe,mondenitati,scandaluri" la sub. cu Columbenii si sunt acolo amanunte.
Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005
iriss27 spune:
dyonise eu stiu de o firma care preleveaza sange din cordonul ombilical (nu se conserva tot cordonul, din ce am citit pe net)
Uite link-ul firmei, cred ca este acceasi cu cea a sotilor C (daca ma iau dupa preturile pe care le-a spus Irinel). Gasesti mai multe informatii pe site si despre preturi si la ce folosesc celulele stem.
Sper sa iti fie de folos. Mie dr=ul nu mi-a recomandat (ca sa nu iti spun ca a cam ras de mine) si este coleg cu dl Vladareanu. A zis ca pana ajung eu sa le folosesc, stiinta avanseaza si o sa fie altceva mult mai util ... acum ce-o fi o fi, daca riscul este mare in familie, eu zic ca poti opta pt varianta asta, mai ales ca pot fi folosite si de parinti sau alti frati! Eu nu prea sunt de acord cu recoltarea asta pt ca pot fi folosite pt clonare ... cu care nu prea sunt de acord
www. cordbloodcenter. com (elimini tu spatiile)
Succes si numai bine!
Irina S40 cu Yvonne Maria
Irina
mira_m spune:
E 1000 de euro prelevarea si 17 euro pe an conservarea.
Nu e mult dar nici putin, daca te gandesti la eventualele beneficii. Eu zic ca se merita!
Don't talk unless you can improve the silence!
Mami
&minunea mea ( mai 2004)
dyonise spune:
Multumesc pentru raspunsuri. Tatal meu are o maladie rara a sangelui, sora mea a mostenit/o si, mult mai tarziu a facut si lupus.
Asa ca desi eu sunt sigura ca puiul meu nu va avea probleme de sanatate si desi sunt de acord cu iriss, exista pericolul clonarii, totusi mi/as lua aceasta masura de precautie. Indata ce voi discuta cu medicii voi posta informatiile obtinute pe forum.
ciuf spune:
Dyonise, daca iti permiti sa faci treaba asta, fa-o. Mai ales ca stii ca in familie exista probleme.
Stiu ca se recomanda prelevarea sangelui atunci cand sunt boli in familie.
Intr-adevar e scumpa prelevarea, dar dupa aceea platesti o suma infima pe an. Si noi am optat pentru asta la al doilea copil. La primul nu gandeam asa de departe. Sa speram ca nu vom avea nevoie. Sanatate si numai bine.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
dyonise spune:
Dragele mele, am primit raspuns de la firma care se ocupa cu prelevarea celulelor stem. Cum nu doresc sa fac reclama unei firme anume am selectat cateva randuri din raspunsul lor care mie mi/au parut mai importante, cautand sa evit referirile la numele firmei respective.
Recoltarea sangelui ombilical se face din placenta, dupa sectionarea cordonului ombilical.
Procedura de recoltare a sangelui ombilical este efectuata de catre medicul care asista nasterea. Noi oferim medicului toate materialele si tot suportul logistic si informational necesar pentru recoltare. Recoltarea se poate efectua la orice tip de nastere, este complet nedureroasa si nu implica nici un fel de risc nici pentru copil, nici pentru mama. Recoltarea se poate efectua in orice spital din Romania.
In cazul in care doriti prelevarea sangelui ombilical la nasterea copilului dumneavoastra, anterior nasterii se vor semna cele 3 contracte care acopera toate procedurile necesare : contract de procesare a sangelui ombilical, contract de depozitare (criogenare) a acestuia si contract de transport, logistica si materiale. De asemenea, se completeaza o cerere de prelevare a sangelui ombilical. Dupa semnarea contractelor, dumneavoastra veti primi kit-ul de recoltare, care contine
toate materialele necesare pentru realizarea recoltarii, iar medicul dumneavoastra va primi toate informatiile necesare pentru a efectua cu succes procedura medicala.
Dupa recoltare, sangele este preluat de catre reprezentantul companiei noastre si este trimis la laborator. Aici sunt efectuate o serie de analize pentru a determina sterilitatea si viabilitatea pentru transplant a sangelui placentar, si acesta este depozitat prin criogenare cu azot lichid la aproximativ -197 grade Celsius. Laboratorul emite un certificat oficial prin care se atesta viabilitatea pentru transplant a sangelui, pe care il veti primi dumneavoastra.
Va rugam sa ne transmiteti la ce spital doriti dumneavoastra sa nasteti si cine este medicul care va asista nasterea. In mod normal, medicul nu poate refuza sa efectueze aceasta procedura atata timp cat spitalul in care lucreaza a incheiat un acord de recoltare a sangelui placentar cu noi si seful de clinica / sectie si-a dat acordul. Din cate stiu eu, in Bucuresti s-a recoltat deja in toate spitalele, asa ca nu ar trebui sa fie nici o problema.
Acestea sunt informatiile primite. Eu voi discuta azi cu doctorul meu sa vedem daca la maternitatea la care voi naste se face aceasta procedura de prelevare.
Voi reveni cu amanunte