cununie civila in post??
Vrem sa facem cununia civila in luna martie, cat inca nu se vede burtik prea tare. Este vreo restrictie din pct de vedere religios? Inteleg ca la restaurant sa am vreun neam care sa nu manance decat de post. Dar altceva?
Am nevoie de ajutor ca soacra-mea m-a zapacit cu religia si cu pacatele...si mie nu mi se pare vreu pacat sa mergi sa semnezi niste hartii la primarie.
14+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/brazuca22/my_photos
Raspunsuri
ralnied1 spune:
teoretic, la Starea Civila, nu e pacat sa semnezi niste hartii, vorba ta...
Si, de ex in Iasi, am vazut de multe ori cununii civile oficiate in post...
Poti sa nu mai faci petrecerea la restaurant, ca teoretic, petrecerea in post este pacat... Asa se zice...
Iasul de Sarbatori:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralnied/album?.dir=/af83re2
Fuego--Iasi--23 noiembrie 2006:
http://good-times.webshots.com/album/556103784FkXpah
bibyrox spune:
Nu are nici o legatura cununia civila cu postul! Decat daca vreti sa mergeti si la biserica sa va cununati.
Casa de piatra!
In asteptarea...fetitzei mele
Biby
angelapriboi spune:
Mama mea lucreaza la starea civila si in general in post nu prea are casatorii.Dar sunt si exceptii,asa cum este si cazul tau.
Parerea mea este sa va duce-ti sa semnati actele si sa faci o mica petrecere.Daca se poate si fara petrecere ar fii mai bine.
Oricum presupun ca atunci cand ai sa faci botezul poate va cununati si la biserica si deci o sa faci si o petrecere mai mare.
Asa ca la Primarie puteti sa va duce-ti doar voi doi si cu martorii si asa impaci si postul si soacra.
brazuca25 spune:
Sincer parerea soacrei nu prea are nici o greutate, pt noi organizam totul si ei vin doar ca invitati, asa ca nu are ea de ce sa-si dea cu parerea. Destul ca ma obliga sa o invit pe fiica-sa, care e o nenorocita! ( dar asta e alta poveste)
Petrecerea o sa fie ceva ff intim, doar cu rudele fff apropiate, iar cununia si religioasa si botezul sigur o sa fie adevarata petrecere!
14+
krelia spune:
quote:
Originally posted by brazuca25
ca ma obliga sa o invit pe fiica-sa, care e o nenorocita! ( dar asta e alta poveste)
hihihihi ..ai si tu povesti din astea?
si..ca sa fiu la sobect...Da'urili n-are nici o legatura, maica cu DD - chefu' de dupa s-ar putea sa nu fie tocmai ok..pt ca, stii cum se spune..postul e perioada de curatare sufleteasca&trupeasca, de piosenie....etc...ori, dk tu (generic vorbind) dai din buric si torni vinuss pe gatlej..numai piosenie nu "emani" ....asa..o masa in familie, intr-o sambata dupa-amiaza (acasa sau la un restaurant)...nu strica nimanui, ca doar, oameni suntem si avem nevoie de hrana, nu?
pup, o nunta de vis si un bb sanatos!
E mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
brazuca25 spune:
krelia exact asa gandesc si eu. Eu as fi renuntat la petrecere cu totul, mai ales ca intram la datorii pt ea, dar deh...batranii astia nu au mai multa minte decat tinerii.
Iar apropo de soacra...mi-a spus ca ar trebui sa spunem la toata lumea care ne insoteste la primarie sa vina acasa sau la restaurant...pai yo cate nunti fac frate????
asa imi vine sa ma duc de mana cu iuby la primarie si sa ii anuntam dupa aceea pe toti! M-am saturat de sfaturile lor "bine intentionate"! Am mai incercat o data sa facem in noiembrie, si la fel au zis, si normal ca am renuntat ca nu aveam bani pt 50 de oameni la restaurant. Acum, ca vine bb, s-au mai inmuiat si nu mai au ce sa zica, trebuie sa ne lasa in pace sa facem cum vrem. I-as spune eu vreo 2-3 soacrei, dar "nu am voie sa o supar" ( un infarct acum jumate de an), dar ea are voie sa ma supere ( insarcinata)!
14+
krelia spune:
mdeaahhh, lasa-ma ca nici eu nu vroiam sa fac nimic dupa civila...cand am auzit-o "cuuum, sa nu dati o masa pt familie?" mi s-a facut rau ..si-am dat o masa pentru familie...dar atat, la un restaurant...chiar nu a fost fast, vreo 20 de pers, in jur de 5 mil. anul trecut...dar...asta e, tb s-o faci si pe asta...la noi au mai fost si niste prieteni f buni, pe care in viitor (nu se stie cand) ii vom cununa, singurii "outsideri"...eu, oricum, le-am spus tuturor celor care au fost, sa vina...caci, mai erau cateva persoane pe care mi le-as fi dorit alaturi...dar, probabil ca si-au dat seama ca va fi o kestie strict familiala, so...roaga-te ca soacra-ta sa nu trambiteze la toate neamurile, ca te trezesti cu sala plina, doamne fer ...noi am avut noroc nu nu avem neam mare nici de-a parte, nici de alta...
daca te duci numai tu...atunci sigur ti-o urci in cap...asa ca..mai bine va intalniti undeva pe la mijloc...stabiliti un numar de n persoane, care sa vina la masa si pentru restul..mucles si ne vedem la biserica.....pana la urma, vorba aia..mancare mancare...da' mai trebe si odihna ...50 de pers...wow...[:I
quote:
Originally posted by brazuca25
krelia exact asa gandesc si eu. Eu as fi renuntat la petrecere cu totul, mai ales ca intram la datorii pt ea, dar deh...batranii astia nu au mai multa minte decat tinerii.
Iar apropo de soacra...mi-a spus ca ar trebui sa spunem la toata lumea care ne insoteste la primarie sa vina acasa sau la restaurant...pai yo cate nunti fac frate????
asa imi vine sa ma duc de mana cu iuby la primarie si sa ii anuntam dupa aceea pe toti! M-am saturat de sfaturile lor "bine intentionate"! Am mai incercat o data sa facem in noiembrie, si la fel au zis, si normal ca am renuntat ca nu aveam bani pt 50 de oameni la restaurant. Acum, ca vine bb, s-au mai inmuiat si nu mai au ce sa zica, trebuie sa ne lasa in pace sa facem cum vrem. I-as spune eu vreo 2-3 soacrei, dar "nu am voie sa o supar" ( un infarct acum jumate de an), dar ea are voie sa ma supere ( insarcinata)!
E mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
brazuca25 spune:
Pai da ca trebuie sa isi invite ei ( socrii) toate cunostintele sa se dea mari, chiar daca nu dau un ban pt cununie! Deocamdata sunt in asteptare listei cu invitati, pe care se face ca uita sa o faca. Daca nu o vad facuta pana sambata, ii zic ca are 10 locuri in care sa se incadreze si gata!M-am saturat de atatea fitze pe nervii mei!
14+
anduril spune:
Draguta, nu e cazul sa te enervezi atat de tare... Bine ca nu te-a innebunit ca-i faci nepot necununata cu pretiosul fecior in biserica. Sau da?
Tu si cu sotul tau sunteti singurii care hotarasc. Eu am avut casatoria civila in 26 noiembrie 2005 si era post. Si-a fost asa liber la ore, ca ne-am ales ce ora am vrut. Iar la masa nu am mers decat noi, parintii, fratii cu consoartele, nasii (care ne-au fost martori) si inca o familie apropiata de ai mei, ca sa nu se simta singuri. Am fost la Thalia, in Tineretului, n-am dat o avere pe masa si am si marcat evenimentul, decent, fara dat din buric & stuff, cum zicea capitanul nostru krelia mai devreme ca nu-i bine. Nu am invitat pe nimeni la masa (dintre cei care au fost prezenti) si nici ei nu s-au suparat, pentru ca stiau ca urmeaza si cununia si atunci o sa facem chef de pomina. Nu are rost sa te incarci cu lucruri negative, mai ales ca ai alta treaba acum, mult mai importanta, din cate inteleg, cu bebelu'. Si apropo, eu ti-as recomanda ca de la inceput sa le dati parintilor un numar cat de cat fix de locuri la masa pentru nunta, pentru ca vor fi tentati sa invite pe cine nici cu gandul nu gandesti. Si te scutesti de un morman de griji.
*Imagination is more important than knowledge*
krelia spune:
ce nervoasa e! ...relax mamica...() ca nu face bine la bebeu!
anduril, perfect de acord cu tine!
concluzie, ca sa inkizi gura neavenitilor...intr-o viitoare intrevedere (daca nu cumva ai facut-o deja) expui problema:
"Draga soacra , m-am sfatuit cu iubi si ne-am gandit ca cel mai bine si apropiat inimilor noastre ar fi ca la masa de la restaurant, de dupa DA-uri...sa avem aproape cele mai dragi persoane (periutza de rigoare, sa creasca pipota ) - parintii, fratii, bunicii...etc. (Si eventual nici nu le zici de prietenii pe care vrei sa ii inviti)...Asta daca tot continua cu rubedeniile...daca nu, mergi pe burta si inviti numai pe cine vrei tu.
Ah, si inca o chestie - daca inviti 50 de persoane - deja ocupi juma de restaurant si atunci clar faci petrecere si, vorba aia...petrecere in post...e pacat, "vorba Dvs, draga soacra" (iar periutza ) - asa, o masa de maxim maximorum 20 de persoane, crede-ma ca este arhi mega suficient...si ca buget ...si ca atmosfera...