ALBA CA ZAPADA

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Miha, Adriana, pai vrem si noi chestii d-astea bestiale
ziceti si la noi cum se fac...

Gratiela, mamica strumfilor "Ayla" si "Nunutz"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

quote:
Originally posted by strumfi2004

Miha, Adriana, pai vrem si noi chestii d-astea bestiale
ziceti si la noi cum se fac...





SCANDURELE

4 oua, 250g zahar,100g nuca macinata,6 linguri ulei,1 lingurita amoniac stins cu otet,faina cat cuprinde.Se amesteca toate,se imparte in 4 foi si se coc pe dosul tavii.

Crema: se foloseste ca masura un borcan de 800ml

1 masura smantana
1 masura nuca macinata
200g zahar
Se amesteca toate,se umplu foile si se da la rece pentru 24 de ore.


Miha


Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Miha, un borcan de zahar pudra?? Plus cele 250 g din blaturi... vahaha... pai pancreasul si-ar face harakiri cre ca stiu de ce se cheama scindurica... o fi aia de la sicriu...

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Natalia,reteta mi-a dictat-o mami prin telefon,ca i-am dat ei caietul cu retete. Ca io am internet. Poate n-o fi citit bine? Ma documentez. Oricum,iti spun garantat ca e foarte buna.Poate totusi stie Adriana?


Miha


Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Miha, nu ma indoiesc ca e reteta corecta, doar ca m-a mirat cantitatea de zahar... eu la 500 ml de smintina pun de obicei 2-3 linguri de zahar cu virf, de aia m-am mirat cind am citit de un borcan.
Chiar, Adriana, e vorba de aceeasi reteta?

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Uite ca ai avut dreptate Natalia. In reteta era trecut 1/2 masura de zahar,iar mami a citit 1...eiii...parca ce mai conteaza... Uite de asta nu postez io retete...

Scuze inca o data.Offf...


Miha


Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greierash78 spune:

De care smantana se pune in prajitura asta?
Pur shi simplu smantana cu nuci shi zahar?
Nu se bate aceasta compozitzie?
Ma gandesc ca smantana .....ar curge.....!


ppv shi Sara Ioana(7 octombrie 2004)
pozele noastre:http://photos.yahoo.com/greierash78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Miha, sa nu cumva sa renunti la postatul retetelor!

Greierash, pune smintina mai grasa, de 20-25% grasime. Eventual poti adauga niste intaritor de frisca, dar nu cred ca e nevoie, intrucit merge si multa nuca macinata, care ingroasa crema.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greierash78 spune:

Multzumesc de sfat, am sa incerc retzeta sambata!

ppv shi Sara Ioana(7 octombrie 2004)
pozele noastre:http://photos.yahoo.com/greierash78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

quote:
Originally posted by Balbina
Greierash, pune smintina mai grasa, de 20-25% grasime. Eventual poti adauga niste intaritor de frisca, dar nu cred ca e nevoie, intrucit merge si multa nuca macinata, care ingroasa crema.

fac si eu reteta asta (tort cu smintina ca la Bucovina) dar parca blatul meu e un pic diferit.

Natalia, eu pun smintina 5% (sour cream) si desi "crema" curge un pic cind o pun intre foi se intareste cu timpul. e super prajitura daca o lasi 4-5 zile la frigider. in primele zile e tare ca scindura, poate de aici numele de "scindurica". eu am facut-o in forma rotunda de tort si am uitat-o in frigider 5 zile. cred ca merge si facut in tava normala si taiata patratele. se topeste in gura.

uite aici reteta pe care o fac eu (de pe gustos..ro copy/paste)

Tort cu smintina ca la Bucovina

Foi. 3 pahare faina, 200 g. unt, 100 g. zahar (se poate folosi zaharina), 50 g. nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Din asta se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.

Umplutura: 300 g. smantana proaspata, 300 g. nuci rasnite, 1 pahar zahar, si vanilie. Se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort.

Nota bene: gustul cel mai bun il capata abea dupa vreo 5 zile. Pentru cine are vointa. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile...


Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****

Mergi la inceput