Caut medic!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

Draga Mihuletu,

Inainte de a-ti raspunde, am incercat sa mai aflu cate ceva despre tine, imi pari o tipa super si acum m-am convins, iti multumesc din suflet ca existi! Esti o scumpa, suntem de aceeasi varsta (eu sunt varsator din '72), eu sunt 'nitzel' mai scunda (1,73) si mi-e groaza de cate kile voi pune pe mine. In mod normal aveam in jur de 62-64kg, se pare ca ushor m-am ingrasat, o fi de la sarcina? (ultimul ciclu l-am avut pe 20 aprilie)...
M-ai intrebat ce-am facut la control! Inainte de toate pot spune ca m-a "fermecat" d-na Dr., e tare dulcica, dispusa sa-ti spuna tot (pare a fi o buna profesionista, cel putin teoretic) si m-a linistit tare mult. Mie-mi era frica de o sarcina extrauterina, pt. ca am din cand in cand junghiuri in ovarul drept (nu mereu), plus dureri de burtica ca inainte de ciclu (acum vad ca m-au lasat)...
Din pacate multe nu mi-a putut spune, ah...are o mana extrem de ushoara, eu am oroare de masa aia...mi-a trecut cu ea...Trebuie sa-mi fac doua eco-uri inseriate, la un interval de o saptamana, sa vedem in clar dc. e o sarcina viabila, dc. s-a fixat corect, etc...
Dupa simptome asociate ar fi, dar cine stie? Stare de oboseala, somnolenta am in general, mai nou...(acum culmea, ma simt plina de energie), gretzuri nu am, doar ushoara sensibilitate la miros de masina, benzina, tigari, etc..., mi s-au marit sanii si sunt dureroshi, dupa ce mananc am dureri de stomac, desi mananc dietetic,
am cateodata pofte (nu ca n-as fi avut si inainte...), sunt distrata uneori, artzagoasa alteori(in general sunt calma...)...
Mi-a spus ca pot face echo si la Marie Stopes, dar mi-e peste mana sa ajung acolo, dc. stii tu un loc unde as putea sa-mi fac eco ca lumea, mai aproape si nu la preturi exagerate, as fii fericita (eu stau in Dr. Tab)
Deocamdata mi-am zis sa stau cateva zile, am in zona un cabinet specializat pe investigatii, voi prospecta si cred ca sambata imi fac primul echo, apoi peste o sapt. al 2-lea. Cand ar fi bine sa merg la dr. de familie? Eu cred ca dupa confirmarea clara de la echo, nu?
D-na Popa (exact cum mi-ai spus), nu s-a inghesuit sa-mi prescrie una alta, in primul rand ca inca e incert (desi teoretic, dupa calculele clasice, as fi intrat intr-a 7-a sapt)si mi-a spus ca ne vedem peste o luna.
Uitasem: parca nitzelus burtica a inceput sa se rotunjeasca ushor(eram plata, inainte...), in talie ma strang fustele...
Si mai e ceva, care e semn clar de sarcina: am uter retrovers si se pare ca a inceput sa-si revina la normal...
Sper sa fie totul OK si fiu , nu doar cu pareri de femeie insarcinata...
Amandoi dorim acest bb si e si putzin cam tarziu pt. mine...
Sper ca ai avut rabdare sa citesti, pupici multi, si ma bucur dc-mi dai sfaturi...

Ra

P.S. Am discutat si despre anestezia epidurala, si eu as recurge la aceeasi metoda! Sa vedem!

quote:
Originally posted by mihuletu

ai fost aramona la control? cum ti s-a parut?

pupici

sara daniela si mami
www.sara.haihui.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuletu spune:

nu zau mai fetita, unde ai incercat tu sa afli mai multe despre mine, ca de pe forum nu cunosc face-to-face decat pe cary, mandra mama a doi copii frumosi?? e bine ca existam si ne ajutam... reciproc .
felicitari pentru sarcina. cat despre kile... o sa le dai tu jos dupa sarcina, nu-ti fa griji prea mari. eu observ ca in loc sa le dau, pun. n-am timp sa gatesc si mananc ce-mi cade la mana cu foarte multa paine. cam trist momentul, dar nu-mi intuneca bucuria de a o avea pe sara.
e si foarte profesionista dna dr. n-am avit probleme cu epiziotomia, cat despre nastere... n-am nici un cuvintel sa-i reprosez.
nu stiu nimic de Marie Stopes, eu mi-am facut ecografiile la Sanador (nu intravaginale, ecografii normale), unde e destul de scump, incepand cu 700 mii. daca gasesti tu ceva mai aproape si mai ieftin nu e rau. n-ar fi rau insa sa-ti faci una si la unul din cabinetele Sanador sau Centrul Medical Unirea - au aparate Doppler, foarte performante, cu care iti pot face ecografii cu morfograma fetala, unde ar putea depista eventuale malformatii - asta pentru linstea ta.
ai dreptate cu mersul la medicul de familie, indata ce ai confirmarea sarcinii.
cum poti spune ca e prea tarziu pentru tine bebele? niciodata nu e prea tarziu.
e bine cu epidurala. si daca iti cumperi tu trusa de la Sante iesi mai ieftin. cei de la Giulesti cer aproape dublu pe ea, nu le-ar fi rusine:).
ce vrei sa fie? baietel sau fetita?

pupici de la fete

www.sara.haihui.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

Eiii, am vazut pozele cu tine si cu Sara, apoi am incercat sa citesc mesajele tale date pe forum(nu chiar pe toate...), si ushor, ushor, poti creiona o vaga pararere! Nimic mai mult!
Ieri seara m-am panicat, am avut senzatia ca sanii nu mai sunt tensionati si d-na dr. mi-a spus ca in momentul in care dispar semnele, probabil sarcina nu mai e viabila...Insa azi de dimineata m-am rastit la chiuveta, asa ca...plus ca am dureri de cap...nu stiu dc. e normal sa am dureri (nu mari, ca niste mici contractii) in abdomen...

Cine sunt Sante, astia?
Am gasit la mine in drum un centru, Rom-Ger Med, au si echograf, fac si transvaginale, la 600 mii lei. Stiu ca acestea sunt mai concludente, ce parere ai? (Sunt cam in a 5-a sapt de la conceptie!)
Sa mai las sa treaca macar o saptamana, sa nu fac echo-uri degeaba?
O prietena din Canada tocmai imi spunea ca la ei pana la 10 sapt.le lasa in paca pe mamici, abia apoi incep cu testele...

Cand ai timp, astept sa-mi mai scrii!

Pupici si tie si Sarei!

P.s. Nu stiu ce vreau, orice, numai sanatos sa fie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuletu spune:

nu prea e bine cu contractiile alea, mai bine sun-o pe doamna doctor, ca eu nu stiu ce sa-ti zic.
sante e un distribuitor de aparatura medicala, iti voi da relatii la timpul potrivit.
ce inseamna eco inseriat? eco transvaginal mi-am facut inainte de a ramane insarcinata, sa vad daca n-am chisturi si alte idiotenii, nu stiu daca e recomandat in timpul sarcinii. mai bine faci eco-urile cand si cum a zis doamna doctor. daca tot o suni pentru contractii, ai putea sa o intrebi si de eco transvaginal.
seu zic ca nu merita sa dai multi bani pentru ecografii. eu am fost cumplit de speriata, am avut probleme la inceputul sarcinii in sensul ca n-am mancat nimic vreo trei saptamani din cauza greturilor cumplite si din cauza ca varsam si aerul pe care il respiram asa ca am facut trei ecografii la distanta de o luna ca sa fiu sigura ca sarcina e ok si bebe n-a patit nimic, dar nu e neaparat obligatoriu sa-ti faci ecografie lunar. o amica de a mea a avut noroc cu medicul de familie, era inscrisa la o policlinica mai ca lumea si i se faceau ecografiile gratuit in cadrul aceleiasi policlinici. poate vorbesti cu medicul tau de familie si ai acelasi noroc.
mai scriu dupa aia, sun-o pe dna doctor.
hai pupici de la fete

www.sara.haihui.ro

Mergi la inceput