streptococ hemolitic B - Klacid
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cristalina/cristalina.jpg)
Sunt in saptamana 25 de sarcina si la cultura din secretie pe care tocmai am facut-o a iesit streptococ hemolitic de grup B. Doctorul mi-a zis sa iau Klacid (claritromicina) 500mg la 12 ore timp de 10 zile.
Stiti cumva daca exista vreun risc pentru bebe datorita antibioticului?! (Am tot citit pe net..."testele clinice n-au demonstrat..." si nu e deloc linistitor...)
Multumesc,
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ariel_7000/ariel_7000.jpg)
ariel_7000 spune:
nu stiu ce sa-ti raspund despre tratament, doar vreau sa-ti zic sa ai mare grija cu streptococul asta!!!
eu am facut infectie in luna a 9 a si medicul nu a vrut sa-mi dea antibiotic, a spus ca-mi pune perfuzie in timpul travaliului, ca sa nu se infecteze copilul....exista risc de meningita daca contacteaza microbul in timpul nasterii...
medicul meu a omis sa-mi administreze antibioticul in timpul travaliului....si a doua zi dupa ce am nascut, dupa ce am facut circ mare la spital, au inceput sa-i faca alexutzei mele antibiotic injectabil, dupa ce i-au luat proba de analiza. dupa 3 zile aveam diagnosticul. copilul luase infectia. noroc ca am fost pe faza si am insistat sa-i inceapa tratamentul imediat, pana sa aflam rezultatul, ca cine stie la ce se ajungea! in final, totul a fost ok...
dar, mai bine sa fii prevazatoare decat sa te perpelesti cum am facut eu.
sanatate maxima!
alina si alexandra
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Lorenza spune:
Hm,
si eu am avut streptococ aproape toata perioada sarcinii,m-am ocupat de el dupa ce copilul a implinit cam un an!Eu l-am avut in gat!Tu unde-l ai?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cristalina/cristalina.jpg)
cristalina spune:
Multumesc pentru raspunsuri.
Streptococul a parut la o cultura din secretie vaginala...Sper sa fie totul bine cu bebe.
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi
Lorenza spune:
Oh,
daca streptococul e in secretia vaginala,cred ca totusi ar trebui sa scapi de el pana nasti,daca nasti normal,daca faci cezariana,nu vad sa fie vreo problema!
Ramona J spune:
Am avut si eu si nu am luat nici un fel de tratament in timpul sarcinii. Am primit atb. in timpul travaliul si totul a fost ok. M-am impacientat si eu, dar dr. mi-a spus ca nu e ceva neobisnuit. Nu trebuie sa-ti faci griji dar e important ca in timpul travaliului sa fii sub tratament. Numai bine si nastere usoara.
Vreau sa adaug ca acum nu-ti afecteaza cu nimic sarcina acest streptococ. Mai degraba antibioticul... eu nu l-as lua acum.
Cere si parerea altui dr., aici asa se procedeaza.
The best thing you can do for your children is to love your wife.