Diversificare HELP ! 6 luni...

Diversificare HELP ! 6 luni... | Autor: alssa

Link direct la acest mesaj

Fetelor, ajutati-ma si pe mine cu ceva idei, ceva experiente de mofturosi, stiti voi problema ;)
Clara implineste miine 6 luni.... daca pe la 4-5 luni mai inghitea cite ceva (alde cereale cu mere de la Humana ca marul simplu il scuipa cit colo, banana cu un pic de faina de orez..) acum nu mai vrea in ruptul capului, nimic ! Am incercat toate combinatiile posibile, a gustat din fiecare cite putin, maxim 3 lingurite (supa a scuipat-o, piure de legume - l-a scuipat dupa 3 lingurite, piure de legume cu mai mult cartof si cu un pic de carnita - acelasi comportament...) Nu mai vorbesc de ceai sau apa, pentru ca numai daca vede biberonul pe undeva pe linga ea, se pune pe urlat intr-un asemenea hal ca se invineteste... Deci la capitolul lichide, tot tzitzicu' lu' mama e cel mai bun... Continua sa manince peste noapte, la 10 se culca, la 1 si la 4 se scoala (cred ca mai mult de sete, nu chiar de foame, dar asta este...)
Da-ti-mi va rog citeva idei, ce as putea sa mai incerc cu ea ?
Am deja sa-i dau Ferronat, Complex de vitamina B, Calciu si Vitamina C -- astea si in urma unei hemoleucograme care nu a iesit asa de rau, dar deja se vede lipsa de fier clasica...
M-apuca 'nebuneala ...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Eu am avut probleme mari cu Tudor la capitolul asta o perioada. In primul rand nu mi-a acceptat NIMIC la biberon cu exceptia a 10-20 ml. de apa si ceva ceai. Absolut orice suculet, supica, piureut etc., chiar si laptele (dupa ce l-am intarcat) i le-am dat cu lingurita, respectiv cu cana (lichidele). Probabil ca o sa-ti refuze mult timp mancarea (atata timp cat are tzitzi care nu se compara cu nimic). Incearca sa pui in piureutele de legume o lingura de lapte de la san si mai tarziu, cand o sa-i introduci in alimentatie, iaurt. Nu cred ca exista o reteta clasica sa o convingi sa manance. Noi il puneam pe Tudor in scaunel, cineva ii capta atentia cu un joc, demonta si monta la loc ceva etc, si celalalt ii baga lingurita in gura. Ca sa papam 100 ml. de supica cu lingurita pierdeam o ora. Am avut o perioada cand il pacaleam (desi nu e o metoda prea ortodoxa, acum n-as mai proceda asa), ii duceam spre gurita un pufulet, sau snacks etc, il lasam sa simta un pic gustul si cand deschidea gura ii bagam repede lingurita. Ai nevoie doar de nervi de otel. Probabil ca va trece perioada asta. Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Noi am inceput ceva mai repede diversificarea si a acceptat-o mai usor. Trebuie sa mai incerci cu supita si pireurile pt. ca, pana la urma, le va accepta. Este greu sa manance din prima ceea ce ii oferi. Am citit ca o metoda ar fi ca, inainte de fiecare masa sa-i dai un pic de san, fara sa o sature, ca dupa aceea, de foame sa manance chiar si papica cu lingurita. Si, bine-nteles, poti incerca sa-i distragi atentia cu poezioare, cantecele, jucarii pt. a o pacali sa deschida gurita. La noi a functionat !
Lichide, noi nu am reusit sa-i dam decat cu lingurita. Biberonul cu ceai l-a acceptat abia pe la 10 luni, cand avea cei 8 dintisori din fata si nu o mai deranjau gingiile, pana atunci il rodea.
Cam asta ar fi.... Rabdare multa si succes !

Nina & Nina-Cristina (1 an si 4 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Pt. mine a avut succes biberonul,am pus mancarica lui BB intr-o canita si am mixat cu, cutitul de la mixer pana cand totul a devenit o pasta fluida pe care am pus-o in biberon, iar la tetina am facut o gaura ceva mai mare (pt. a trece mancarea mai repede si BB sa nu oboseasca)in comparatie cu tetina de lapte si totul a mers ca pe roate.
La inceput mai putin dar dupa un timp ia placut foarte mult,asa am facat cu supita, sucul de fructe cu praf de biscuite si banana,piure cu ficatel si altele.
Multa rabdare in continuare, nu te da batuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

mare pacoste si mare pacat si bataie de cap cu bebei nemancaciosi..eu nu am asa probleme..vreau doar sa ii urez fetitucii pohta mare si sa fie cumintica.
Noi am inceput diversificare de la 3 luni si a mancat orice fara probleme si i.am facut regula de aur,oricate figuri ar face la masa..FARA jucarele si avioane sau povesti ca asa se invata si asta chiar ca e de groaza.
si baietelul meu implineste 6 luni la 1 iunie si ca sfat as putea sa spun sa cauti ceva care sa.i mearga la suflet,trebuie sa fie ceva.Incearca cu piureurile de fructe de la Hipp sau nestle,la inceput al meu le refuza categoric pe cele cu legume dar acum il pacalesc si ii pun un iaurtel si papa macar 200 g la masa,de 3 ori pe zi.plus lapte formula vreo 500.600 g si suculet de fructe cu vitamine tot cam atat.

Nu stiu ce sa mai zic...multa sanatate si pofta mare,o sa se dea pe brazda cat de curand,sanatate sa fie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dddd spune:

Sa inteleg ca abia ai inceput diversificare, nu? Nici nu are cum sa manance din prima intreaga cantitate pe care i-ai pregatit-o. Incearca sa nu-l fortezi , ii dai uana - doua lingurite si daca nu mai vrea ii dai san. totul e sa nu disperi si mai ales sa insisti cu rabdare pana cand o sa devina deprindere. o sa capete gust si pentru mancare cu siguranta, dar probabil e mai conservator si prefera doar laptic. copiii foarte mici stiu foarte bine cat sa manance si ce. tu trebuie doar sa-i oferi si altceva in afara de lapte iar in cazul tau sa insisti ceva mai mult. oricum pentru inceput e suficient daca a inghitit macar 1 lingurita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flower spune:

Parca de branza calcica nu a scris nimeni ! Eu i-am dat-o cu piure de cartofi , cu banana , cu piept de pui si cu ficatel. Am mers pe aceleasi ingrediente la combinatia cu piureul de cartofi ( mai putin piure cu piure si banana cu piure ) da' tu ai scris ca il scuipa daca simte carnita . Tot pe la 6 luni i-am bagat si Danonino ( 1/zi ) cu biscuiti cu gust de cocos rasi( preferatii lui )- la iaurt am evitat aromele de capsuni , fructe de padure si zmeura ca stiam ca-s alergenice pana la 1 an , da' oricum nu's din fructe ! Si alta "reteta" care la noi a mers este cea de biscuiti rasi cu mar si/sau cu banana ( am vazut ca ii plac cu cereale sau faina de orez , poate-o pacalesti !). Cam asta-i dau si acuma - la 10 luni - zilnic , marind cantitatile , bineinteles !
Numai bine si petrecere frumoasa maine !
Sa creasca mare si sa va bucurati de ea !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VASIA spune:

Rares al meu implineste 6 luni in 5 iunie.Eu am inceput diversificarea de la 4 luni,incet,incet.Dar nici acum nu vrea sa manance toata portia pana nu suge putin.Pe la mijlocul portiei de papa tipa,se stramba si imi scuipa mancarea pana ii dau san.Dupa papa tot...Sa vezi nervi pe mine !Ma tot gandesc ca nu voi reusi niciodata sa-i dau sa manance fara putin supt...In schimb merele rase(dimineata) le mananca fara comentarii...se intinde cu gurita larg deschisa dupa lingurita.Seara ii dau cereale amestecate cu branza calcica care chiar sunt bune.Imi vine sa le mananc eu,sincer!
Rares are o problema cu legumele mixate care acum le manaca daca pun putin iaurt (pediatra mi-a spus ca e voie iaurt doar dupa 6 luni dar de cateva zile eu ii pun putin ca altfel ma disper...).Eu il inteleg ptr. ca eu si acum aleg legumele pe marginea farfuriei,deci...
Pa
Cristina si RARES

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela spune:

Alssa,
si Ilinca are aproape 6 luni si voi incepe diversificarea saptamana viitoare!
Din schema facuta de pediatru aici - mi-a recomandat sa incep cu piureurile de legume (mai intai morcov, pe urma cartofi si pe urma amestecate) - sa i le dau inainte de alaptat si daca nu vrea si nu vrea - sa pun 2 fire de sare in ele!

Pentru ca s-a facut cald si aici - si Ilinca nu suporta nici biberonul nici suzeta - decat in cazuri exceptionale suzeta si pentru scurt timp - mi-a zis ca s-ar putea sa fie incantata de canita cu cioc in care sa-i dau apica de bebe - pana ajungem la sucuri!
Si azi am incercat si a fost fooaaarte incantata - chit ca jumatate si-a turnat-o pe ea!

Si mi-a mai zis sa nu-mi mai fac iluzii - s-a dus cu bebe cel curatel - sa o las sa-si bage mana in papa, sa-si manance de pe degete - m-a asigurat ca o sa-i treaca , dar acum simte nevoia sa experimenteze!

Sper sa-ti fie de folos! Sunt curioasa si eu cum o sa mearga la noi sapt. viitoare!

Numai bine la mamici si la bebici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Uffff,te inteleg!
Si eu i-am diversificat alimentatia cu o saptamina inainte de 5 luni si am inceput incet-incet cu piureurile de morcovi,banana,mar,cartofi.
Problema era ca nu vroia sa deschida gura...se plictisea!Pt ca nu mai aveam nici o solutie,am inceput cu jucariile,strimbaturile si alte alea(fara asezatul in fata televizorului), dar copilul minca repejor si tot ce si cit dadeam.
Stiu ca nu am facut bine dar nu am avut incotro,nu deschidea gura si basta.
Sigur,"obiceiul cu jucarii si carticele"se mai mentine uneori si in ziua de azi(are aproape 14 luni)dar sint fericita ca nu au fost in zadar tonele mele de rabdare,Marie e o grasunica scumpa de 11,5 kg.

Pofta buna si rabdare!
Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alssa spune:

Fetelor... multumesc pentru sfaturi si suport :) O sa continuam pina o sa reusim sa papam si noi o portie intreaga si-n ziua aia o sa dam bairam !:) I-am mai luat si niste cereale astazi sa incerc si cu astea sa vedem daca are oaresce placeri la ele... si continuam sa aruncam supitze, piureuri si alte alea pina o sa ne facem mari si parca vad ca o sa manince direct din cratitza :))

Mergi la inceput