copil ars cu feon-ul
Raspunsuri - Pagina 6
flaviutza spune:
Nici eu nu pricep..sincer! bun, are pielea sensibila, se arde imediat..dar totusi..cat trebuie sa ti foenul ca sa-i provoci arsuri de gradul 2 si 3 ? si mai ales la ce distanta???
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
flaviutza spune:
Ma gandesc totusi ca verifici punand foenul sa bata inspre mana ta (eu stiu ca asa am procedat cand am inceput sa o usuc la par,asa am apreciat distanta sigura). la fel cum procedezi cand incerci biberonul, nu? la fel cum incerci intotdeauna apa din baita cu mana sau cu termometrul, ca nu-i dai copilului lapte fier si nici nu-l oparesti in apa de 50 de grade...
chiar daca operatiunea a durat un minut(la distanta mica banuiesc ca poti sa-l arzi si-n 30 secunde) in acel minut copilul nu o fi urlat ca din gura de sarpe? ca totusi, e om nu-i lemn? sa nu-ti treaca prin cap ca s-ar putea sa-l arda,sa nu verifici temperatura pielii,chiar asa?
pai uite ,cand le uscam parul, cum Dumnezeu nu le provocam arsuri la urechi?
oricum ai lua-o, nu mi se pare scuzabil.
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
Siminaf spune:
Indiferent de scuzele gasite si de cazurile posibil asemanatoare, este vorba totusi de arsuri de gradul 2 si 3!!! Ce Dumnezeu!!!!
Si noi am avut de tras cu colicile mezinei (cel mare nu a avut deloc-deloc), au fost nopti nedormite, etc, dar pe cuvint daca ne-ar fi dat prin cap vreunuia dintre noi 2 sa ardem burticica bebeului cu foenul!
Si totusi, avocatii mamei inconstiente, ce explicatie exista? De curiozitate si ca sa nu mai "aruncam cu rosii".
Si doar ca o paranteza, nu este neaparat necesar sa se faca grefe de piele la arsurile de gradul 3, daca sint bine ingrijite si suprafata este mica. Deci asta nu este o scuza, care sa minimalizeze..... hai sa zic asa, mai delicat un pic..... lipsa de gindire a unora.
Mirrella spune:
quote:
Originally posted by Caprioara
Mirrela, eu nu am vazut stirea la televizor. Inteleg ca acolo au spus ca parintii au stat o ora si jumatate cu feonul indreptat spre copil. Esti tu convinsa ca a fost chiar asa? Ca nu s-a exagerat deloc in prezentarea stirii? Eu am aceasta rezerva...
Si de aceea vreau si varianta parintilor, inainte sa-mi dau cu parerea despre ce s-a intamplat. Ei au fost de fata, noi (cei care ne grabim sa ne dam cu parerea pe aici) nu am fost. E corect sa auzi ambele variante inainte si dupa aceea sa-ti faci o parere, eu asa cred...
Ma gandesc ca daca nu ar fi patit copilul nimic nu s-ar fi gasit nimeni sa spuna ca nu e bine cum procedeaza... Asa a aflat-o "the hard way", cum se zice. Si sfatul probabil l-a primit de la cineva bine intentionat, care eventual a practicat la randul ei/lui metoda cu "succes", avand probabil mai mult noroc/fler sa regleze temperatura mai scazuta sau durata expunerii a fost mai scurta. Asa incat mamei, surmenata de oboseala si de nesomn - lucru care se stie (demonstrat stiintific) ca te face sa nu mai gandesti chiar limpede, nu i-a dat prin cap ca se poate intampla ceva rau, asigurata fiind de cine i-a dat sfatul ca "merge".
La televizor au spus ca mama a stat o jumatate de ora cu feonul spre burtica copilului,timp in care acesta PLANGEA.Pai cum Dumnezeu sa nu te opresti cand vezi ca metoda nu da rezultate?Precum am mai spus,il legeni,il scoti la aer,il plimbi,faci altceva daca vezi ca ceea ce aplici nu da rezultate...Suntem datori ca parinti sa filtram sfaturile pe care le primim despre cresterea si ingrijirea copiilor nostri,indiferent ca vin de la prieteni,rude ,pediatri,sau chiar de aici de pe DC.
Iar,"avocata"parintilor,(sau poate e chiar mama,cine stie),vad ca a intrat aici doar sa ne spuna ca acestia sunt oameni "cu carte",si ca au suferit mult din cauza ca oamenii ii judeca pentru ceea ce s-a vazut la tv.,nici vorba sa ne spuna ca reporterii au interpretat ceva gresit...
La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh
anky spune:
Doamne fereste!!!!Asa ceva....
strigator la cer.
Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05 
"Happyness is the key to your heart"
Caprioara spune:
quote:
Originally posted by Mirrella
La televizor au spus ca mama a stat o jumatate de ora cu feonul spre burtica copilului,timp in care acesta PLANGEA.
Pana la urma a stat o ora jumatate sau o jumatate de ora? Mesajul de deschidere spunea 1 ora si jumatate, tu spui o jumatate de ora. Cu gradul arsurilor cum o fi, sigur erau de gradul 2 si 3? Vedeti ca telefonul fara fir functioneaza foarte bine in asemenea cazuri...
In fine, cum "avocata" parintilor (cum spui tu) nu intra sa ne lamureasca, eu ma retrag dar raman cu aceasta curiozitate: cum s-a intamplat in realitate?!? Poate aveti voi, cei care "aruncati cu rosii", dreptate si de aceea nu mai intra. Eu nu doream decat sa stiu ambele variante inainte sa-mi fac o parere... Si asta din cauza ca stiu foarte bine cum se poate deforma o stire, de ajunge din tantar armasar.
Si ca o ironie a sortii, iata ca s-a spus mai sus ca si doctorii pediatrii recomanda "procedeul" (eu mai auzisem cazuri in care medicul recomandase dar erau "la telefonul fara fir" asa ca nu am scris ca nu bagam mana in foc pentru informatie). Ce sa mai inteleaga mamicile fara experienta si care nu au alte surse de informare?!?
Va doresc sa nu aveti parte de accidente si intamplari nefericite si va ofer la toti o
.Caprioara &
Matei"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud
Samurai-lady spune:
Saracii copilashi :(((
Chiar asa sa nu-si dea seama mama ca e prea fierbinte ? :((
Samurai-lady
23 weeks
si bb Ken 4 ani
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Samurai-lady" target="_blank">Pagina personala DC
Web-poze Kenutz
www.desprecopii.com/info.asp?id=486" target="_blank">
Cum a venit pe lume Samurash bebe
Lucruri bebe
Black_Forest spune:
nu pot sa cred ca se intimpla asa ceva
"We could never learn to be brave and patient if there were only joy in the world."

... Asa a aflat-o "the hard way", cum se zice. Si sfatul probabil l-a primit de la cineva bine intentionat, care eventual a practicat la randul ei/lui metoda cu "succes", avand probabil mai mult noroc/fler sa regleze temperatura mai scazuta sau durata expunerii a fost mai scurta. Asa incat mamei, surmenata de oboseala si de nesomn - lucru care se stie (demonstrat stiintific) ca te face sa nu mai gandesti chiar limpede, nu i-a dat prin cap ca se poate intampla ceva rau, asigurata fiind de cine i-a dat sfatul ca "merge".