Caninul buclucas

Caninul buclucas | Autor: Anderra

Link direct la acest mesaj

Am o foarte mare problema, pe care trebuie sa o rezolv in scurt timp, cat mai devreme, am mare nevoie de sfatul vostru pentru ca nu stiu daca problema mea are rezolvare.
Buba e in felul urmator : am un canin care este foarte stramb, plecat mult in spate si care atunci cand vorbesc se loveste de dintii de jos. ma jeneaza teribil si trebuie sa fac eforturi mari de a ma controla si de a vorbi corect, unoeri cand incep sa vorbesc mai repede si si aude crantz-crantz.
Lucrez la un post de radio, nu va spun cat de mult imi afecteaza problema asta dictia si ce probleme am si cate exercitii fac pentru a nu se simti nimic.
Am fost la 2 medici ortodontisti in Constanta, mi'au spus ca nu poate fi scos ci doar indreptat cu aparat , lucru care ar dura in jur de un an. Nu pot astepta atat. Ma intreb daca poate fi slefuit cumva (fara a afecta dentina)sau daca exista vreo alta solutie.
Rog frumos un moderator sa lase subiectul aici cateva zile pentru ca am mare nevoie de ajutor si ma gandesc ca mai sunt oameni care au trecut prin problema mea,poate ma ajutati cu o solutie, un sfat,orice.
Am ajuns sa fiu foarte complexata din cauza asta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns printze spune:

Anderra si eu am avut o astfel de problema.

Am umblat in tot Clujul sa vad ce solutii am (eram studenta pe atunci). Absolut toti medicii au concluzionat ca este o crima sa scoti acest dinte care sustine arcada dentara si am optat pentru solutia aparatului dentar pe care l-am purtat un an fara rezultate remarcabile.
In final am venit in oraselul meu natal Braila in care am gasit o doctorita dispusa sa mi-l scoata si sa-mi faca o lucrare dentara.
Ca atare l-am scos, mi s-a facut o lucrare de semi-portelan destul de estetica pe care o am deja de 5 ani si ma simt super ok. Nu am avut nici un fel de probleme, nu mi s-au deplasat ceilalti dinti.

Nu stiu daca a fost cea mai buna solutie (medical vorbind) dar din punct de vedere estetic a fost o solutie super. Mama chiar imi spunea ca dintii pusi sunt mai frumosi decat cei naturali

Sper sa-ti fi fost de folos si mai tinem legatura.
Bafta multa!

printze
"Idealurile sunt ca stelele: s-ar putea sa nu le atingem,
dar ne pot calauzi in viata."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenpit77 spune:

Eu am avut amandoi caninii iesiti in afara, unul mai putin si altul mai mult. Pe cel din urma l-am scoc si pe celalalt trebuia sa-l indrept cu aparatul dar dupa Un an de purtat nu am reusit. Si eu cred ca tr sa-l scoti, dar mai consulta si alti medici stomatologi si multa bafta!

Mergi la inceput