sparanghel

sparanghel | Autor: nemary

Link direct la acest mesaj

am cumparat zilele trecute un borcan cu sparanghel verde si nu stiu acum cum sa-l prepar. stiam ca am acasa cateva retete care contin si sparanghel dar din pacate nu le mai gasesc. ma puteti ajuta voi? multumesc.

o zi minunata,
Mari

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

poze

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raresionut spune:

Ii poti prepara ca si garnitura la o friptura.
Eu ii gatesc astfel: dupa ce ii dau cateva clocote, ii inabus in unt si apoi presar parmezan.

Alina si printul Rares
Pozele noastre

Cand un somnambul merge pe acoperis.....nu-l trezi...se poate prabusi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

Mie personal nu-mi place,dar sotului ii fac simplu de tot,ca garnitura la friptura. Inainte il fierb 10-15 min dupa care pun 2-3 linguri de ulei de masline si le prajesc verificind cu o furculita din cind in cind sa vad cind e gata.Varianta cu parmesanul la sfirsit suna bine,am sa incerc si eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia_sampetru spune:

Mie sincer nu-mi place, dar domnu´ meu e innebunit .De obicei il calesc in unt putin, si apoi pun ouale batute deasupra... ca omletica ii place; dar am mai vazut ca se poate si prepara la gratar, cu foarte putina sare , dar nu din cea fina, iar apoi se infasoara intr-o feliuta de bacon ;iar ca prezentare , efectul este maxim;sper sa va fi placut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

doar ca eu am luat sparanghel la borcan, care este deja fiert. asa ca nu merge la gratar :(

o zi minunata,
Mari

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

mai poti face supa crema de sparanghel, sau sparanghel la cuptor, chiar si salata.


"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

am facut o salata de sparanghel cu andive si a iesit bunutza. nu mai mancasem andive pana acum si sunt putin amare. dar una peste alta sparanghelul a fost ok.

o zi minunata,
Mari

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pineapple spune:

Daca e fiert trece-l intr-un sos de smantana cu condimente si verdeata, ca garnitura pentru pui sau peste.
Sau ceva mai complex, gratin cu legume la cuptor. Legumele sa fie aproape fierte nu moi, poti sa pui ce iti place, cartofi, conopida, morcov, sparanghel sunt cateva idei. Bucati de piept de pui fiert sau peste fara oase, bineinteles daca vrei daca nu vegetarian. Smantana subtiata un pic cu lapte zic eu, ca sa ramana totusi sos la urma, e si mai dietetic asa, branza rasa deasupra si la cuptor cu ele, foc mediu cam 20 minute, pana se face deasupra o culoare frumoasa apetisanta de branza aurita.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

retete simple :

sparanghelul fiert asezat pe farfurie si deasupra lui torni unt topit la bain marie ( numai pe virfuri ) apoi :
- razi prin razatoarea mica un ou fiert ( albus si galbenus impreuna ) ..
- tai oul fiert in sferturi sau rondele si servesti linga sparanghel ,
- presari parmezan ras
- daca sunt doar fierti ( fara unt deasupra ) se pot servi cu maioneza sau cu sos vinaigrette ( uleii, otet, sare si eventual putin mustar cu conditia sa fie delicat )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pineapple spune:

crista-s in italia cum se mananca cel mai mult sparanghelul? Ca am un sot fan mancare italiana..
Ideea de sparanghel cu unt si ou ras, ca si cea de cu unt si parmezan mi se pare super bune, nu am incercat inca dar precis le vine randul. Din toate experientele mele sparnaghelul se potriveste bine cu smantana sau branza, deci lactate, il ajuta sa dea ce are mai dulce si mai bun si sa ascunda din saracime.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Cel mai des cu ou fiert ( ras sau taiat si servit linga ) sau in omleta ... iar dc vrei la felul 1 tulpina aia mai grosuta ( curatata cu smecheria aia pt curatat cartofi si morcovi, ca sa iei doar coaja de deasupra , taiate bucati si puse in risotto ).

Mergi la inceput