Bebei cu alergii (3)
Raspunsuri - Pagina 27
Ramona J spune:
Nastasika, exista si alergie la masline. Desi eu cred ca laptele ala e de vina. Nu ai mai folosit ulei de masline? Ca daca la ala e OK ma gindesc ca n-or fi fost totusi maslinele de vina.
Daca simptomele sint nasoale da-i asa cum a zis dr. si apoi scazi treptat doza. Sau da-i un puf de doua ori pe zi si vezi cum merge. La nevoie poti sa maresti doza.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
light spune:
Nastasika asa e, ai dreptate. e mare concentratia la voi, la noi 4 pufuri de 50 mg/zi.Ramona, nu stiu ce sa zic, eu eu am aflat despre dansul de pe forum si am aflat ca e conferentiar si are ani multi de experienta. Asa ca daca m-a linistit si mi-a spus ca valoarea pt alergia la lapte e mica, deci nu este ingrijoratoare, si ca poate consuma in continuare lactate, nu stiu ce sa zic...IgE totale au fost facute acum un an si 3 luni de unde i s-a pus si diagnosticul de astm si a iesit 214.
Ramona J spune:
Nu iti spun eu ce sa faci, ne dam cu parerea aici. Parerea mea e ca e alergic copilul si trebuie luate masuri. E pacat sa-i dai lapte pe de o parte si pe de alta parte sa-i dai pufuri pentru a elimina efectele alergiei (ca de tratat tot nu o trateaza).
Cit despre medici... pot sa-ti spun ca am fost la destui care nu stiau ce fac.
Mai cred ca un parinte care este foarte interesat de problema copilului lui ajunge de multe ori sa stie cit un medic, sau mai mult (mai ales cind e vorba de propriul copil - avind in vedere ca nici astmaticii nu au simptome stas si deci parintele ajunge sa-si cunoasca mai bine copilul din punctul asta de vedere).
Am mai vrut sa spun ca daca in ziua testului nu a consumat copilul lactate poate ca IgE a iesit ceva mai mic. Sau daca lua ceva tratament - la fel. Ideea e ca e mai putin important daca e putin alergic sau mai tare alergic - e alergic.
Pepsi spune:
nastasika, imi pare rau de ce aud, dar lasa ca nu e mare lucru ca nu maninca capsuni, poate ii trece in timp!Dominic maninca masline dar nu stiu daca dau alergie!(poate uleiul daca a fost in contact cu arahide)
lucia, pina nu e zero alergie la lapte nu ai voie sa=i dai produse cu lapte! un singur exemplu iti dau si tragi singura concluzia, il alaptam pe Dominic exclusiv, avea 4 luni, a aparut dermatita, ne-am luptat 2 luni cu creme, etc, degeaba, tot mai rau era!la 6 luni aflam ca e alergic la lapte din cauza ca ajungem in soc la spital!il alaptam inca dar introdusesem cerealele si cum nu-mi placea sa ma mulg i-am dat cereale cu formula de lapte vaca in ele!din momentul ala alergologul si dermatologul specializati in copii mi=au spus ca nu mai am voie sa consum NICI un produs lactat daca mai vreau sa-l alaptez!deci iti dai seama, doar prin laptele meu si cit rau ii facea lui laptele! si la 1 luna dupa ce nu am mai consumat nici un produs lactat nu mai aveam nici o problema de dermatita!l=am alaptat pina la 18 luni!asa ca nu pot sa inteleg de ce ti-a pus dr ca poate consuma produse lactate!?cind la mine prin simplu fapt ca eu beam si alaptam mi-a zis ca tre sa nu mai consum......iar faptul ca e conferentiar nu zice chiar nimic....
fetelor, am si eu o mare problema, nu mai pot cu otitele astea
, ce credeti ca a facut una la inceputul lui februarie si uite ca azi iar mi-a facut una, iar e pe antibiotic!
, de cind mi-au zis ca nu mai e alergic si i-am dat saptamina aia de produse lactate parca i-ar fi scazut imunitatea, parca corpul e slabit dupa ce s-a luptat cu proteina aia nenorocita!am cerut trimitere la ORL ca 2 otite in 2 luni, si 4 in nici un an.....e drept ca inca l-am mai lasat cu biberon, ca asa imi bea pe zi 500 ml lapte ca altfel e slab.....
, dar m-am hotarit din seara asta sa nu-i mai dau biberon....interesant e ca l-am alaptat pina in decembrie 2005 si in februarie mi-a facut prima otita, a inceput sa bea biberon cam din septembrie 2005, oare chiar sa fie de la biberon, dar il elimin, am mai citi ca poate fi cauza, il elimin si gata, vom vedea ce va fi, e iar pe antibiotic, in 2 luni a doua oara......si aici astia nu se grabesc deloc sa dea antibiotic!cind dau chiar trebuie!of nu mai stiu ce sa fac!
Flavia
26+ David
si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
ciuf spune:
Scuze ca sunt off topic dar nu m-am putut abtine sa nu-i raspund lui Pepsi despre otite (poate mai este cineva in situatia noastra).
Eu am probleme cu fetita mea in varsta de 10 luni. A inceput prima otita in oct. la o luna dupa ce a inceput Luca gradinita. Facuram tratament cu Amoxicilina, ne vindecaram, toate bune si frumoase, insa peste o luna tzac-pac alta otita. Nu e bai. O tratam si pe asta. Eh si de atunci Eva mea imi face otita o data pe luna. Mai bine zis la o sapt.-doua dupa ce a terminat tratamentul si urechea e curata, alba, are iar lichid in spatele timpanului.
Nu vreau sa spun cate antibiotice am luat pana acum ca te-as speria. La penultimul mi-a facut alergie, era ceva din gama cephalosporine (deci adio antibioticul asta).
Acum luam Augmentine ES. Deja se pare ca la unele e rezistenta.
In fine, saptamana trecuta ne infiintaram la un ORL-ist pediatru.
Facuram teste de auz de nerv. E bine ca nervul nu e afectat, auzul era un pic diminuat la urechea cu probleme (numai la stanga face infectii) din cauza lichidului ce il avea in spatele timpanului (infectie) si doctorul a hotarat sa continuam cu antibiotice pana se mai incalzeste un strop vremea ca el spera ca va fi mai bine fata.
Nu a considerat ca este inca cazul de masuri drastice, si anume tubuletele.
Mergem peste o luna din nou la control.
Ah, mi-a zis un mare NO-NO la biberon in pat. Sa i-l dau in car seat sau cu trunchiul corpului mult ridicat. Laptele neinghitit se duce catre urechi si se infecteaza acolo.
Deja din oct. avem 4 infectii tratate, nu le iau in calcul pe cele care nu le-am putut trata si am tot schimbat tratamentul.
Sfatul meu este sa ai grija cu biberonul, sa nu care cumva sa adoarma cu el (Luca pana la 2 ani mi se culca singurel sugand din biberon si nu a facut nici o otita) si sa consulti un ORL-ist.
Ii doresc multa sanatate lui Dominic si tie sarcina usoara.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
Ramona J spune:
Pepsi si noi am avut mereu probleme cu otita si stiu ca se trageau de la alergia la lapte. E destul de frecventa la copiii alergici.
Cum spune ciuf, daca ii dai lapte sau orice alt lichid din sticluta sa il tii cu capsorul ridicat. Noi aveam o perna speciala. Dar daca otita e de la alergie tot vor fi probleme.
ciuf spune:
Ramona, stai-stai-stai, nu pleca. Otita se poate face si de la alergii? Ca eu nu am mai auzit de asa ceva. Nu mi-a zis nici un doctor de chestia asta. Hai ca mai fac sapaturi.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
light spune:
Ramona, nici o problema, e bine ca are cine sa ma sfatuiasca, eu nu ma supar ca aflu cat mai multe de la voi.Va multumesc pentru sfaturi, o sa incep sa caut si eu tot mai multe informatii si va voi tine la curent.Am gasit un articol interesant aici:http://www.mediauno.ro/mp-search.php?art=3877
Ramona J spune:
Ciuf, nu toate otitele au legatura cu alergia. Dar copiii alergici (presupun ca mai ales cei cu manifestari respiratorii) fac otite mai des. Fiul meu (pina sa descoperim alergia) avea mereu urechile mai mult sau mai putin inflamate.
Lucia Mirela - interesant articolul. Dar se refera la intoleranta, vad ca nu testeaza si pentru alergie.
Ciuf - si cine mai e interesat de legatura otita - alergie.
Citeodata otitele repetate sint manifestari ale unei alergii nedepistate. Alergiile care se manifesta cu productie excesiva de secretii - mucegai, polen, alimente (oua, lapte, soia, griu si porumb) sint principalele vinovate.
Se poate incerca o dieta prin eliminare a urmatoarelor alimente: lapte, griu, oua, porumb, ciocolata, citrice, zahar, alune si conservanti sau aditivi - pe o perioada de doua saptamini.
In timpul asta copilul primeste fructe, legume, pui, curcan, peste, orez. Apoi se reintroduc celelalte alimente pe rind, urmarind reactiile.
Totusi cred ca trebuie sa fie si alte simptome specifice alergiei. Altfel otitele pot avea si alte motive: ex. - polipi (adenoids) care intretin infectia.
light spune:
Fetele (din Ro) care a veti copii cu alergii la lapte, imi puteti recomanda si mie niste produse care sa fie facute din altceva decat lapte, adica inteleg ca laptele se poate inlocui cu cel de soia, apoi, se poate face orez cu lapte de soia, exista un cascaval sau ceva asemanator care sa nu fie din lapte. Nu radeti de mine, ca sunt pe dinafara si mai caut si eu, dar va intreb si pe voi ca sunteti informate.