Mamici de ianuarie-februarie 2007 (53)
Raspunsuri - Pagina 22
gio spune:
Fetele, mi-a trimis cineva pe messenger o cerere de adaugare pe lista numai ca nu cunosc nickul si nici nu mi-a scris un mesaj ceva ca sa stiu cine e.
Eu banuiesc ca e una dintre voi, dar as vrea sa stiu sigur, sa nu ma trezesc ca e nu-stiu-cine.
37 +
criss68 spune:
'Neatza!
Am devorat cafeaua, am devorat si paginile!
Ieri a fost zi de nesting, cu mainile tinand-ma de burta mai mult - dar sa nu va spun ce dureri de coloana lombara si glezne am experimentat. Dar nu m-am lasat pana nu am terminat. Azi e zi de "zacut", evident ca am mainile umflate, amortite si o durere pe nerv la mana dreapta.
Adela! FELICITARI!!!

Sa-ti traiasca puiuta! Ce dolofana!
Merci pt mesajul transmis prin sms lui ylilimic! Chiar m-ai amuzat. Oricum mi-am luat irigator sa-mi fac acasa. Acum mi-am dat seama ca cel mai greu o sa-mi vina cu epilatul, mai ales daca incep sa am contractii dureroase sau cine stie ce alta neplacere!
Ivona, FELICITARI si tie!

. ma bucur ca ti-au facut ceza (avand in vedere mentalitatea englezilor), copilul a fost destul de mare, sper ca nu te-au lasat sa te chinui prea mult in travaliu. tzuchi, multumim de vesti
megbeng, nu esti singura inconstienta in ce priveste nasterea. Parca ma duc la distractie acolo.
Si mai am o defectiune, in sinea mea eu nu ma duc sa scot copilul, ma duc sa slabesc 

. Cand ma gandesc la copil e alta treaba si nu pot corela cu nasterea in sine. De fapt nu pot constientiza nicicum momentul nasterii, nu-mi imaginez nici durere, nici efort... nimic. In mintea mea e un vid in privinta asta.
Liuda, destepte foc asistentele de pe la maternitati. Abia astept sa faca vreuna pe desteapta cu mine, desi am inteles ca alea unde ma duc eu sunt mai strunite. Sa vad!
A! Inca ceva: apropos de data nasterii copilei tale! Acum vreo2-3 sapt un prieten astrolog m-a intrabat cand se naste copilul etc si mi-a spus ca in perioada asta cea mai buna zi e 18 ian, si mai precis intre orele 11 - 12 (ziua) - mi-a si detaliat, chiar ca pare super dpdv astrologic. Asa ca s-ar putea sa nu ai parte de copilul incapatanat si cum il mai prevedeai tu. Puteam sa-mi programez ceza atunci, dar eu nu vreau sa fortez destinul! Cum o vrea, cand o vrea.
ylilimic, la paturi scartaitoare sincer nu ma pricep si nici nu am inteles bine cu functioneaza sistemul. Daca are ceva cu cauciuc si scartaie inseamna ca exista undeva un joc, mie nu mi se pare normal sa scartaie ci dimpotriva. Vezi daca nu e din alta parte. As pune la locul cu pricina tot un material care izoleaza fonic si m-as fi gandit tot la cauciuc.
Lilisor, cred ca trebuie sa te orientezi, ca si mine de altfel, la o mamica de februarie, la mine AMR-ul este 7 !!!!!!!!!! Mai am o sapt! Dupa aceea mai sunt disponibila cred la vreo 2 sapt cand revin si eu cu picioarele pe pamant!
aelita, se pare ca in faza aia sunt si eu, cu multe contractii nedureroase.
mariana1976, multumesc pentru lamuriri. Si in general pentru tot ce ai povestit, chiar daca nu tot ce se face in Suedia e vaalabil si la noi, dar a fost f interesant.
megbeng, dar la ce cheltuieli va supun pe voi doctorii... Acuma ma bagati si pe mine in ceata: oare trebuie sa cotizez separat pt trusa, anestezic si prestatie? Daca scad din suma pe care am fost informata ca e practicata valoarea epiduralei, mai ramane cam cat dai la o asistenta pt o injectie la domiciliu cred!
Posibil ca dr sa nu dea cat dam noi la farmacie, sau sa o aiba din alte finantari, dar eu am intrebat daca trebuie sa cumpar si mi s-a spus ca nu e nevoie.
Dana, daca ai burtica asa mare, copilul cat se estimeaza a fi? Ti-a facut ceva masuratori sa vada daca bebe poate trece? Nu vreau sa te sperii, sunt sigura ca dr-ii isi fac bine treaba acolo, dar poti lua in calcul si o cezariana. Daca ai facut mult sport inainte ai sanse sa nu suferi prea mult de la incizie. Si cred ca poti face ceva miscare si mai devreme de 6 luni, exceptand cele pt abdomen. Eu tot cu asta ma consolez, la mine copilul nu e prea mare, dar nu stiu cum se va comporta colul din cauza varstei, deci nici eu nu insist pe naturala ci consider ca incerc sa-mi valorific o sansa de a scapa mai repede de efectele nasterii.
Azi nu vrea nimeni sa nasca?
Pupici la toata lumea! Hai ca am scris un mesaj suficient de lung ca sa nu spuneti ca nu e activitate pe forum!
criss
38+ cu
Ligia
megbeng spune:
criss, ma simt mai bine sa aflu ca nu-s singura
...eu ma gandesc si la zilele alea, ma astept sa ma doara, sa ma chinui dar , na..pentru cateva zile doar si un scop nobil.
mai ingrijorata sunt daca o sa stiu de ce are nevoie puiul meu acasa, daca o sa ma prind cand trebuie schimbat, cand il doare burtica, etc...
vine bebe!
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

nadiutapm spune:
gio, daca a aparut Nadia Petcov io sunt Nadiutapm
am adaugat toata lista cu nr de tel in lista mesenger a mea, pt orice eventualitate
pupam mamicile, comorile si burticile.
nadia
35+
Lidia
burtica
ALINATXA spune:
Lilisor hai sa iti zic ce am sa pap eu.De dim m-am gandit eu asha cam ce ash manca.Ei bine mi-a veit asha o pofta de peste prajit a la pescari .Am trimis-o pe mamica mea in piata a luat 5 carasei mari si frumosi.Deci peste prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi.E moartea mea ash manca asta pana cand ash behaii
35+
Roberta Anne-Marie http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/
ALINATXA spune:
Criss da este absolut separat tot.Deci tu platesti trusa,tu platesti anestezicul tu platesti mana de lucru.In maternitatile noastre am inteles ca nu exista in dotare asha ceva decat contra cost.
35+
Roberta Anne-Marie http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/
gio spune:
quote:
Originally posted by nadiutapm
gio, daca a aparut Nadia Petcov io sunt Nadiutapm
am adaugat toata lista cu nr de tel in lista mesenger a mea, pt orice eventualitate
pupam mamicile, comorile si burticile.
nadia35+
Lidia
burtica
te-am trecut, m-am "prins" pana la urma cine e.
Pupici
37 +
roandre spune:
Mie mi-e tare rau de ieri...vomit de simt ca-mi dau si sufletul...si apa pe care o beau o vomit imediat! Ma simt ca la inceputul sarcinii doar ca acum ma mai dor si toate cele.
Pe langa asta, a mai plecat si sora mea astazi in SUA si am bocit de n-am mai avut ce....posibil s-o mai vad peste 1 an, asa ca pe bb2 il va vedea doar in poze pt ca nu a binevoit mandrul sa se arate pana azi.
Mancare?....aoleu, nici sa citesc nu-mi vine ca ma apuca imediat greata...dar sa ma mai gandesc sa si mananc.
ylilimic, dc nu nasc poti sa-mi dai si mie SMS...
ALINATXA, trusa am si eu tot Perifix si asta am avut si la prima nastere la recomandarea dr. Mai bine intreaba dr dc e ok trusa asta (nu stiu care e diferenta dintre ele).
daconst, hai ca esti pe drumul cel bun...inca putin si gata!
Vroiam sa mai intreb ceva...eu am o scurgere alba cremoasa destul de abundenta...asa e si la voi? La prima sarcina nu-mi aduc aminte sa fi avut asa ceva.
Utile pt burtici, viitoare mamici
criss68 spune:
ALINATXA, papa bun faci tu azi, dar nu stiu de ce mandruta mea din burtica nu ma lasa deloc sa mananc usturoi si nici ceapa. Imi e f rau dupa.
Cat priveste trusa de anestezie mi s-a spus CLAR ca au in dotare si nu trebuie sa cumpar. Voi intreba din nou asistenta care m-a informat asupra preturilor din spital daca ceea ce mi-a sugerat include si pretul trusei sau trebuie sa achit separat. Interesant: daca as naste prin cezariana costurile anesteziei se pot deconta, in timp ce la o nastere naturala nu, pentru ca nu e obligatorie anestezia!!!
Nu cred ca spitalul le-a dat bani pentru truse si alte dotari, dar in clinicile universitare profesorii obtin bani din granturi de cercetare - unii isi iau acesti bani pt salarii, altii investesc in diverse materiale.
Hai Dana, incepem galeria! 

criss
38+ cu
Ligia
ylilimic spune:
alina, nadia,criss, mihaela- multumesc de voluntariat! Sper sa gasesc pe cineva la indemana, si mai ales sa pot anunta chiar inainte sa plec la spital, ca sa fie ca la carte!
In rest, sa stii roandre ca si eu am gasit ceva usor translucid acum vreo 2 ore, motiv pentru care ma zgaiesc mai des in chiloti
si cand ma gandesc la o usoara jena de mijloc
, parca, parca simt si ceva mai multa agitatie in burta ca de obicei...
Declar sus si tare ca io azi nu am chef sa nasc, iar maine nu vrea sotul, cica taman de ziua lui Eminescu? sa ii fie plodul eclipsat? 
Nu imi place pestele, si de la usturoi cam fac urat
. Deci astept provincia! eu ce mananc azi? eventual de pui...
Prin urmare sunt in zona! La nevoie dati un claxon mai zdravan ca apar si io!
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana
38s+ cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici