Anticonceptional la inceput de sarcina - daunator?
![](images/user_woman.png)
Salut,
Acum cateva zile am aflat ca sunt insarcinata. MI-am facut un test de sarcina, avand in vedere ca aveam greturi, dureri de cap... exact aceleasi simptome care le-am avut acum un an si ceva, cand am ramas prima data gravida.
Am nascut o fetita acum 9 luni. De atunci, ciclul nu mi s-a reglat deloc, chiar daca am inceput sa iau Logest, anticentional. Ciclu aparea chiar si candluam Logestu... si tot asa...
Deci totul a fost dereglat in aceasta perioada. Si se pare ca am ramas insarcinata, chiar din aceasta cauza , cred eu.
Problema este ca eu am luat pilula anticnceptionala timp de 17 zile, de la ultima menstruatie. IAr acum 2 zile am aflat ca sunt insarcinata.
Credeti ca poate dauna fatului? Ce parere aveti?
Multumesc,
MAriana
Raspunsuri
numeioana spune:
A citit ca nu afecteaza fatul. Si tiu destule femei care au patit ca tine si copiii sunt sanatosi.
Ioana, cea mai optimista aspiranta
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
maricar spune:
Intr-adevar, anticonceptionalele nu afecteaza sarcina. Problema ta e ca ai rams destul de repede insarcinata, avand in vedere ca ai nascut acum 9 luni.Trebuie sa consulti neaparat un medic ginecolog, sa-ti spuna daca organismul tau e refacut si pregatit pt o noua sarcina. Ai grija de tine!
mariavlad
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Happiness_4_us/Happiness_4_us.jpg)
Happiness_4_us spune:
Eu cred ca nu e nici o problema ca ai ramas insarcinata dupa 9 luni.
Felicitari!
Nana,
![](gravida.gif)
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
kay spune:
eu am ramas insarcinata luand postinor, care cred ca e mai puternic decat pastile normale... iar mie Dr. meu mi-a zis ca sunt doar hormoni, nu afecteaza ! asa ca... succes cu bebe mic si cu burtica si mai mica !
p.s. postinor e pastila de a 2-a zi !
oana16+cu
Sonia
poze
" target="_blank">rosioara
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dianalaura/dianalaura.jpg)
dianalaura spune:
Nici eu nu cred ca are ce sa iti afecteze sarcina, atat timp cat nu continui cu ele...si eu am folosit, dar din cate imi amintesc pe prospect scria sa le intrerupi in cazul unei sarcini...nu stiu sa fi scris altceva...Ce mai stiu de la dr de planning este ca, in cazul in care vrei un copil, e bine sa le intrerupi cu o luna inaintea conceperii, dar faptul ca ai luat cateva pastile peste sarcina nu cred sa dauneze intr-un fel copilului. Mai bine intreaba un ginecolog.
dia 22 + Stefan
bebe
poze
Monicutz spune:
Mariana, cel mai bine e de intrebat medicul ginecolog. Dar daca ai luat doar 17 zile de la ultima menstruatie, daca presupunem ca ai ovulat in a 14 zi, pai numai 3 zile s-a intersectat bebe cu pastila. Si cred ca sansele sunt f mari sa fi ramas dupa ce nu le-ai mai luat, adica dupa cele 17 zile. Ovulatia poate avea loc si in ziua 17-18 in loc de 14. Poate de aia ai ramas :).
Dar cel mai bine e sa-ti faci programare si sa mergi la medic.
Bafta!
, 34+
sanzyyyana spune:
PT KAY SI PT ORICUNE MA POATE AJUTA
buna,numele meu este smaranda
Am o rugaminte. Tu spui ca ai facut copil cu postinor peste sarcina.
Am o prietena care este acum in 2.5 luni si a facut exact acelasi lucru. A luat 1 post exact in a 6-ea zi de cand ramasese gravida.
A fost la nu stiu catzi doctori sii-au zis ca si tzie ca nu e nici o problema.
Ieri a mai fost la un doctor si i-a zis ca exista sanse de 20% ca si copilul sa aiba probleme genitale pana la malformatzii sa aiba probleme hormonale care se vor descoperi abia cand va fi la pubertate.
S-a programat marti la avort, dar este distrusa si nu stie ce sa faca.
Daca ma potzi ajuta cu niste informatii , tzi-as fi tare recunoscatoare.
multumesc mult si sa te bucuri de copilul tau!!!!
numeioana spune:
Imi permit sa-ti raspund la intrebare... desi e foarte trist ce-ti voi spune. Fetita lui kay este bolnavioara, s-a nascut cu o malformatie la inimioara... asa ca nu stiu daca te poate ajuta cu raspunsul...
Imi pare foarte rau!
Ioana 4+
Vine bebe!!
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
dorothyyy spune:
buna
caut cu disperare cazuri asemanatoare cu ale mele. Am luat postinor si am ramas insarcinata. Mi-e fffffffffffff frica sa tin sarcina, dar nu vreau nici sa renunt la ea. Chiar nu are nici un efect aceasta pastila asupra viitorului bebe?
quote:
Originally posted by kay
eu am ramas insarcinata luand postinor, care cred ca e mai puternic decat pastile normale... iar mie Dr. meu mi-a zis ca sunt doar hormoni, nu afecteaza ! asa ca... succes cu bebe mic si cu burtica si mai mica !
p.s. postinor e pastila de a 2-a zi !
oana16+cu
Sonia
poze
" target="_blank">rosioara