cina festiva ...la urgenta?

Dragelor,apelez iar la voi,la nevoie,evident
Daca pe neasteptate aflati ca aveti musafiri importanti la cina-ce gatiti?
Sa zicem ca aveti de toate in casa,ce pregatiti in timp scurt-si sa iasa bine garantat?
Adica fara riscuri,experimente,retete noi etc
Mi-ati fi de super mare ajutor daca aveti cateva idei ,mai inainte am aflat de oaspeti si evident ca maine n-am timp nici sa respir pana pe la 5.Musafirii vin la 7 la cina si sunt in pana totala de idei.
Ma gandesc la o friptura ca se face relativ singura,salata,aperitiv..dar CE??
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Raspunsuri

lilanda spune:
mamica dulce, baga un cocktail de creveti, ca se face repede si usor si e buuuuun rau Si mai e si satios!!! Daca vrei reteta, ti-o trimit!!! :-))
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet


Alex2 spune:
Salata de vinete daca ai congelate. Eu fac repede cu maioneza la borcan.
Aperitive din sunca+cascaval, suprapuse, apoi repeti, le tai patratele si infigi o scobitoare. Merge pe platou cu cuburi de branza topita sau mozarella, sau ce mai ai pe acolo, eventual niste delicatese de porc, tot sunt de sezon. Si masline, sunt de efect.
Da, merge friptura cu piure sau cartofi prajiti (noi mai folosim la repezela din aceia congelati). Si salata, muraturi. Sau garnitura de legume asortate. Nu stiu daca ai, eu folosesc din alea congelate, cu morcovi, brocolii, etc, le pun in tigaia cu capac, cu putin ulei, si ele se fac singure. trebuie doar supravegheate.
In completare poti servi fursecuri sau pricomigdale. Merg si cu cafea.
Orneaza totul frumos, sa fie de efect.
Succes!
Alexandru
Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...


laura72 spune:
friptura de pui cu bere si stafide
asta chiar se face singura.carnea-pulpe-condimentata se pune intro tava unsa cu putin ulei se toarna cam 500 ml bere neagra si 50 g stafide.se da lacuptorul incins pana se rumeneste,cam 40-50min. la al meu.daca ti se par aiurea stafudele poti renunta.eu mai bag si bere blonda ca nu am mereu neagra.si daca ai o lingurita sos de soia. se serveste garnitura de cartofi natur fierti si presarati cu delicat ,atunci cand ii servesti.
la desert o inghetata asortata -de cumparat.
aperitive fast nu cunosc,dar ar merge si niste peste marinat,salata de icre de cumparat.
succes si sa ne spui ce ai preparat.
Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005


mamica dulce spune:
lilanda,sigur ca vreau reteta,mai intrebi???
Alex,platoul ala cu aperitive suna bine,cred ca o sa-l fac.
Friptura cu cartofi prajiti merge si mananca si fi-meu
Cel mai bine (-in sensul de cel mai aratos) imi iese puiul,dar l-am mai servit cu doua ocazii la aceiasi oaspeti asa ca nu mai mergeeee
la puiul asta cu bere..ramane sos in tava?-se pune in farfurie peste pui?Pulpele ies aurii si crocante?
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.



Alex2 spune:
Aaa, Silvana, daaa, asa fac si eu, si sunt super priceput (de fapt am facut specializare si am lucrat intr-o pizzerie, de asta stiu asa multe in domeniul gastronomiei), dar cred ca asta merge la o bere, la un meci.
Alexandru
Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...


lilanda spune:
Uite, vine cocktailu' :-))
-500 gr de creveti gata curatati (poot fi proaspeti sau congelati)
- 40 de gr unt
- 3 lingurite de zeama de lamie
- citiva stropi de Tabasco sos, ori un alt sos picant
- ceva patrunjel (absolut facultativ :-))
- sare
- un avocado, taiat bucatele
- o capatina mica de salata verde, taiata fidea
Pentru sos:
- 250 gr. maioneza light
- 3 lingurite ketchup
- 1 lingura smintina lichida
- Worcestershire sos
Pui crevetii intr-o tigaie cu unt la foc moderat, adaugi sucul de lamiie, sarea, picaturile de Tabasco, amestecind vreo 5-8 minute, pina ce crevetii devin roz. Se racesc putin; se amesteca separat ingredientele pentru sos si apoi, in castroane mici, se asaza salata taiata fidea, bucatile de avocado, pui crevetii peste si deasupra sosul, eventual patrunjelul!!!
Din reteta asta ies vreo 4 portii, da' cam zgircite
Spor la gatit...rapid!!
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet


akella spune:
Eu trantesc fripturi asortate, si anume: ceafa de porc, carnati (semi)afumati si pulpe de pui, condimentate si inconjurate de cartofi mici dar intregi, rondele groase de morcovi si presarate cu ceapa taiata julien. Si am si doua posibile sosuri: sos alb de vin sau sos de rosii cu usturoi. La masa pot scoate (iarna) muraturi asortate, varza acra, ori salata verde, ori salata de varza rosie cu varza alba (reteta chinezeasca)...
In ceea ce priveste aperitivele, la marea repezeala pot scoate uscaturi, adik mezelicuri si branzeturi, insotite de masline, mustar si hrean; daca e vara, sigur am rosii, castraveti si ardei grasi...
La fel de rapid se pot tranti niste clatite, fie dulci, fie umplute cu branza sau ciuperci...


tlaura spune:
O alta idee (ce fac eu de obicei pentru cina), e pestele. E usor si merge seara. De preparat, cum iti este mai usor, ca-l prajesti in tigaie, sau in sataniol, sau la cuptor... Cu un mujdei ca la noi, orez, si legume inabusite. (banuiesc ca mamaliga nu le place)!
www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze


laura72 spune:
iese rumenita friptura cu bere,crocanta nu stiu ca mi-e nu-mi place si o scot mai repede.baniuesc ca daca o tii mai mult devine crocanta.sosul este dulceag si gros,mai ales cand se raceste,de fapt gelatinos,de la atata carnita.de la bere carnea e f frageda si are un gust special,iar daca pui si sos de soia e si mai buna.carnea se sareaza mai bine sa patrunda.
Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005
