** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (18)
Raspunsuri - Pagina 16
kay spune:
ce dulce Motanell... Oana cu Sonia... e prima data cand ne spune cineva asa ! chiar e prima data cand vad scris asa ceva... eu si gagalicea... m-am emotionat ! si moooooor de somn... dar zambesc continuu ! saru`mana motenell, u made my day !
oana
16+cu
Sonia
poze
dianalaura spune:
fetelor, se pare (deocamdata) ca mie mi se potrivesc toate testele despre sexul copilului. In toate trei, si in cartea lui vas, si la ecografie a iesti baietel!
. Mie dupa calculele de la UM mi-ar iesi data conceptiei 30 august, dar eu pus la data conceptiei 2 septembrie, pt ca sunt 99,99% sigura ca atunci am conceput bebelul....sarbatoream 1 an de casnicie...si ne-am lasat dusi de val. Bebelul nostru a venit din intamplare, nu a fost programat. Asa ca la test a iesit baiat. Am incercat si cu varianta 30 aug la data conceptiei, asa de curioasa, si tot baiat a iesit, cu exceptia celui de-al doilea test, in care a iesit fetita.
Motanell, eu zic sa nu te iei dupa chestii de astea, dupa parerea mea adevarate tampenii.... Chiar fetelor, ati citit alea 80 de sfaturi de la babe...la unele am ras, dar la unele m-am crucit dupa ce tampenii se ghideaza unii. Zicea la un sfat sa nu ii faci baie lunea, ca nu stiu ce....sa nu ii faci baie vinerea..ca iarasi ceva...sa nu ii faci baie duminica...ca...Pai hai sa nu-l mai spalam deloc ![]()
Da, sau sa nu pupi copilul cand e treaz, altul sa nu pupi copilul cand doarme, altul sa nu pupi copilul sugar..pai ce faci, nu iti pupi copilul pana la 1 an, de exemplu, cand il intarci...
Mammmaaa, cat e ceasul!
Fetelor, va pup, noapte buna sa aveti si somnic usor la mamici si bebici...Stefy al meu a fost tare cuminte azi, cel putin in a doua parte a zilei...dar astept, poate acum ca ma pun eu sa dorm...o sa inceapa el cu dansul..![]()
dia 21 + 
bebe
poze
mica0307 spune:
Hi,
Da ce spor ati avut la scris. Ne-am intors din America dupa un drum tare lung si cu emotii in ceea ce priveste bagajele.
Ma duc sa citesc ce ati scris si vorbim dupa.
Noi suntem bine.
Pupici,
Mica
21+
Poze
mica0307 spune:
Gata am citit tot ce ati scris si am pus si o gramada de carucioare
.
Carrie si Florentina si mie mi se intareste burtica. Ultima data cand am fost la dr i-am spus ca mi se intareste burtica de regula cand stau intinsa pe spate si mi-a zis sa nu mai stau. Cred ca aveati dreptate cu dormitul pe o parte, desi eu am citi ca nu prea e bine sa dormi pe partea dreapta. Aseara am incercat si cu cateva pernici sub picioare si am vazut ca a fost ok. Nu s-a mai intarit burtica. O sa merg saptamana viitoare la control si o sa intreb.
As vrea sa incep si eu cursurile + gimnastica. Stie cineva unde se pot face in Bucuresti? Ne putem inscrie mai multe si asa poate ne cunoastem si noi.
Referitor la hainute si superstitii si eu aveam, da am trecut peste acum pt ca am cumparat o gramada de hainute pt bebe din State. Era si pacat, sunt asa de frumoase. Chiar bebe a primit si primele 2 rochite de la sora mea. Nu as vrea sa iau insa carutul si patutul, astea o sa le ia tati cand suntem in spital.
Mi-am luat si eu o gramada de hainute din SUA si destul de multicele pentru maternity. Tre sa imi mai iau de aici sutiene. STie cineva de unde???
Liviana te muti din cartier???
Gata, mai scriu maine.
Mica
21+
Poze
serbanela spune:
Buna fetele!
Multumesc pt mesaje si incurajari.
Monicosa, e sigur in hemoroid...eu am avut de la faptul ca am ridicat ceva greu...am folosit (dupa cum am mai zis) Procto-Glyvenol - mi-a dat farmacista ca imi era prietena. E mai scump dar a fost superbun.
Motannel, eu nu merg la dr. de familie ca e vai de steaua lui...merg doar la gine odata pe luna. Daca spui ca aveai ceva probleme cu toida, mergila endocrine si mai verific-o pt ca in timpul sarcinii doza de hormon de iod se schimba foarte des (mie mi-a modificat doza la fiecare alta luna - si ma cheama la test (TSH) lunar... Ai grija ca nu e de gluma pt ca bebele foloseste si el iod de la tine si tu ramai fara (asa mi-a explicat dr.). Cat despre cumparaturi, eu una as cumpara de toate pt bebe de acum, insa al meu sot e superstitios si nu vrea sa luam nik. A spus ca o sa alerge sa ia car-seat-ul pt bebe dupa ce nasc. O sa vedem.
Elteka, cred ca bebele tau misca, insa e mai strengar...cat despre costuri....sunt f. mari daca tii cont ca trebuie sa platesti totul. Aici in USA totul e suportat de asigurare (daca ai). Daca nu ai o nastere e intre 11.000 si 14.000 $ si cezariana in jur de 30.000. Asa mi-au spus cele pe care le stiu si au nascut aici. Eu una nu platesc decat parte din consultatia la dr. de specialitate in sarcini cu risc si atat. Oricum au astia niste tarife de cazi pe spate (m-am operat in aug. si am primit nota de plata - 22.000 pt 7 ore de stat in spital + operatia)...Am facut testele toate si mi-a iesit fetita....o sa vad ce iese la eco.
Vas imi spui si mie te rog ce iese la carte? Eu aveam 33 si 6 luni si sotul meu 35 si 6 luni.
Sa stii ca frica de nastere nu prea imi e ca stiu ca o sa cer epidural si apoi nu au decat sa face vor vrea cu mine
.
Amely, Poohy si Ancamari felicitari pt aflarea sexului bebeilor!
Ralucami e superinteresant ce ai invatat. Chiar ar fi interesant sa ne spui si noua ce v-a spus nutritionistul.
Kay, nu stiu daca e chiar ok sa faci baie in cada. Mi-e nu imi da voie dr. Daca totusi o faci, ai grija sa nu fie apa f. fierbinet ca cica poate declansa nasterea. Oricum intreaba-ti dr. A, si ai grija ce faci cu rosia aia![]()
Abras iti doresc sanatate!
Iulia imi pare tare rau ca treci prin ce treci. Sanatate tatalui tau si sa ai putere sa treci prin toate cu bine. Cred totusi ca ar trebui sa iti intrebi dr. daca e ok sa slabesti....Stiam ca e ok in primul trim dar dupa aia, habar nu am. Eu una m-as alarma (desi am nevoi sa dau ceva kg jos). Sanatate si curaj!
Arthurana, tu cu ce acresti ciorba (am vazut ca esti din USA)? 
Fetelor, am uitat sa va spun ieri ca asa suparata cum eram dupa faza cu dr. am fost la sala, dar fara sa am echipament la mine (mare prostie) ...am facut ceva miscare si apoi am iesit asa pana la masina...drept urmare mi s-a intarit rau partea de jos a burtii (aseara aratam exact ca inainte de a fi graviduta asa era de stransa) m-a durut burta toata noapte, iar acum am febra de vreo cateva ore. Am de facut ceva de mancare ca nu ii place bebelui ce e in frigider si apoi iau paracetamol si ma bag la patut ca am racit si sunt mucos ca un pisoi. Daca miane nu sunt mai ok, trec pe la dr. ca oricum am drum ca merg ca imi ia sange pt tiroida.
Acum va las.... va pup dulce si mai vorbim. Noapte buna!
serbanela spune:
Mica, bine ai ajuns acasa si saru'mana ca ne-ai adaugat si pe noi!
Nospte buna ca ai nevoie dupa 19 ore pe drumuri.
Pupici!
Motannel spune:
Sa fiti sanatoase si frumoase, Oana cu Sonia! Sper ca in curand sa ne hotaram si noi definitiv ce nume va purta printesa noastra ca sa o evidentiez si pe ea!
Dia, mi-am facut dozarile hormonale inainte de a ramane insarcinata si au iesit in limite normale. Eu am noduli tiroidieni, dar mi-a zis doctorita ca se pare ca sunt cuminti. Mi-a recomadat sa intrerup tratamentul imediat ce raman insarcinata, ceea ce am si facut. Luam L-tyroxina. Totusi voi tine cont de sfatul tau si o voi vizita iar pe dr. de endocrine ca sa fiu sigura ca merge totul bine! Multumesc!
Motannel
andradap spune:
Motannel, sa stii ca eu nu eram deloc superstitioasa... dar cand am ramas insarcinata am hotarat sa nu iau nimik pt. copil pana nu se naste... Adevarul e ca pana nu-l vad pe copil (sexul cu siguranta de-abia atunci il voi stii!
) nu voi sti ce sa cumpar... ca sa se potriveasca.
Sincera sa fiu... si din cauza superstitiilor nu am cumparat... ca deh nu vreau sa-mi reprosez nimik in legatura cu copilul...
Iar cu postatul pozelor... stiu ca si eu am mai intrebat si mi s-a zis ca trebuie postate pe un site... si apoi pui link-ul aici. Uite un exemplu de site unde poti posta poze este www.myphotoalbum.com
Bebe
Antonio in Sapt.16
www.youtube.com/watch?v=a7DNziZantk" target="_blank">Videoclipul nuntii noastre
ELTEKA spune:
Motannel, eu chiar voiam sa-ti raspund cu superstitile!
Cind am plecat din Romania, aveam una pentru fiecare pas - de fapt, sotul meu (socat de cit a vazut in prinele 6 luni de convietuire) s-a apucat sa le noteze, cica publica o carte cu ele, pina acum are vreo 80, poti sa crezi!!!!
El e "din Vest" si ei nu au asa ceva, sau cel putin el nu functioneaza deloc pe baza lor...Am inceput si eu sa le mai las' balta, si ma simt mai "libera" ![]()
Daca ma raportez la lumea din vest, aici e si o chestie de pret: hainutele de copii sint foarte scumpe. In ianuarie e reducere de pina la 80% la ele, asa ca in toate magazinele vad mamici gravide cumparind...E o diferenta daca tre sa platesti 10 milioane sau 2 milioane (nu mai stiu cit e asta in bani noi) pe exact aceleasi lucruri, nu?
Dar e drept, poti s-o dai in bara cu sexul, povesti din astea in care fetita era baiat la nastere s-au auzit... Asa cum s-au auzit si povesti triste, cind bebe nu s-a mai jucat cu jucariile, dar eu nu cred ca asta e din cauza ca parintii l-au dorit prea mult. Nu vreau sa filozofez, dar legat si de intrebarea lui Iri, eu cred in destin, dar influentat de liberul arbitru. Paradoxal? Cred ca nu ne nastem dinainte stiind ca o sa ajungem in iad, altfel ce rost are existenta? Cred ca facem alegeri care influenteaza destinul (din instinct "simtim ca asa e bine", de frica, de emotie, din necunoastere etc) si ca - traind consecintele a ceea ce ni se intimpla, adica traindu-ne viata, trebuie sa invatam sa devenim mai buni. Dar asta depinde tot de noi.
Eu cred asadar ca superstitiile sunt construite social si ca nu merita sa-ti conduci viata in functie de ele, ci in functie de ceea ce simti! Daca tu simti ca vrei sa-i cumperi ceva lui bebe, eu as zice - cumpara-i!
Eu una nu am cumparat inca jucarii, fiindca ca am zis sa mai salvez ceva bani pina nu vedem cit costa efectiv toate consultatiile si nasterea, dar daca intr-o zi as ajunge la un magazin si as simti ca tre' sa cumpar jucaria asta, as face-o!
Urmeaza-ti instinctele si fii vesela 
Elteka, 19+
PS. Singura chestie pe care mi-o doresc sint DVD-urile cu Baby Einstein, stiti de ele? O prietena a mea are, si fetita ei se uita de la 4 luni, e fascinata! Cica dezvolta diferite chestii (dpdv vizual, acustic, creativ)...Desenele sint banale, cu forme "aiurea" pentru adulti, dar sint facute pentru ceea ce percept ei la virsta lor, au pe fundal muzica clasica, foarte placut...
ELTEKA spune:
Legat de teste, si mie imi ies la fel, roxicucu!
Sa le luam ca amuzament :-)
Nu conteaza ora, am observat ca indiferent ce ora pui e la fel (sigur ca n-am incercat toate variantele, doar vreo 2 diferite). Eu am lasat timpul neprecizat.
Mai stiu unul, cu chestii babesti, tre' sa vad daca il gasesc. Ala e pentru distrat la maxim, are intrebari de genul: iti creste parul pe picioare mai des? E baiat
Arati mai rau decit inainte? E fata, ca-ti fura frumusetea.
Veselie si bucurii, fetelor dragelor!