Mamici de iulie-august 2007 (10)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

fetelor eu cand m-am dus prima oara la szeged binenteles ca i-am zis dr ca vreau si dublu si triplu test si amniocenteza daca se poate. dr a fost f elegant si mi-a explicat ca la 29 de ani ai mei nu-si au rostul,fac numai translucenta nucala la 12 saptamani si daca este cazul ne gandim la triplul test.mi-a mai zis ca rezultatele pot fi usor interpretabile si s-ar putea adauga un factor de stres care nu-si are rostul.cea mai importanta din punctul lor de vedere e eco morfofetala.deci eu joi ma duc pt translucenta.si la cat de repede ma panichez eu nu fac nici un test si sper sa fie totul ok.

alina 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Merci fetelor de raspunsuri!
Jadi mi-a mai venit inima la loc, ca aveam impresia ca la Giulesti nu te pun sa faci nimic nici un test si eu am 37 de ani impliniti! Oricum eu mi-am notat in ce perioada se fac testele si o sa le fac. Doar amniocenteza nu vreau s-o fac si nu o s-o fac nici daca insista! Mi-e frica de acul ala luuuuung pe care o sa mi-l bage in burta! Nici nu vreau sa aud.
Ce-i aia translucenta nucala?
Eu ma mai duc la eco pe 8 februarie si o sa merg la Marinescu la cabinetul privat pentru ca am de gand sa-l intreb mai multe. La giulesti nu prea am conditii si timp. Eu as vrea sa-mi faca cerclaj pentru ca mi-e frica sa nu pierd brusc plozii mai incolo. oare imi face si daca nu am incontinenta cervicala?

Alina.a mare curaj ai fato cu amniocenteza! e bine sa o faci dar eu nu am curaj! Tu de ce mergi la Szeged?

lachi 8+

Mergi la inceput

lachi cred ca m-ai inteles gresit am zis ca nu fac nimic,nici dublu nici triplu test nici amnio decat daca e ffff nevoie.ma duc la szeged ca sunt din arad si e la 120 de km si am avut probleme cu sarcina la inceput(sangerari,dureri) si acolo m-a trimis dr meu din arad sa mai cerem o parere si sa ma mai consult cu cineva ca eram distrusa! la inceput imi era frica sa nu fie ceva cu bb-ul dar m-a linistit dr de acolo,sunt toate ecografiile pana acum ok.eu mai am si ceva probleme de sanatate ale mele proprii si personale si ca sa nu "mearga" la bb trebuie sa fiu "sub lupa". si cum s-a scos cartea verde si benzina nu ne costa nimic,dar mai ales toate ecografiile pot sa mi le fac acolo(inclusiv morfofetala) ma duc la szeged odata pe luna.
translucenta nucala este ecografia care se face intre 11-13 saptamani pt screening-ul sindromului dawn.

alina 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Apropo de paine... eu nu mai mananc paine alba de multi ani pentru ca nu-mi mai place gustul, cel mai mult imi place cea facuta in casa, cu faina integrala sau cu tarate. Stiu ca fibrele sunt foarte bune pentru digestie, insa am auzit ca gravidele nu trebuie sa manance paine pentru ca astfel creste prea mult nivelul lichidului amniotic si bebele nu mai are suficient loc. Nu stiu cat e de corect, eu asta am auzit.

Eu probleme cu somnul nu prea am, doar ca nu reusesc dimineata sa dorm atat de mult cat mi-as dori, din cauza vecinilor care darama pereti sau construiesc mobila in casa. In rest, dorm cel mai bine pe burta si pe spate, mi se infunda nasul dar am inteles ca e normal, pana acum nu ma plang.

De sf. Ioan m-au vazut 2 persoane, dintre care una stia ca o sa am bebe si cealalta nu. Prima, care stia de bebe, cum m-a vazut a zis "bravo, te-ai mai ingrasat, arati bine!" . Desi nu mi se vede burtica si nici n-am pus vreun gram pe mine, m-am bucurat. A doua, care a aflat atunci de bebe, cand a auzit ca sunt in luna a 4-a a zis "pai sigur tu esti gravida, ca eu nu sunt si am burta mai mare ca tine?". Abia astept sa se vada si la mine ceva mai mult, ca sa pun poze pe adresa comuna. O sa trimit o poza de la eco de 12 sapt. pana atunci.

Carla, 14+

Mergi la inceput

Hop si eu cu o intrebare off-topic: eu am RCA-ul la masina pana in mai, daca vreau acum sa ies din tara, cum fac cu cartea verde? Se face si se plateste separat ca si anul trecut, sau se plateste o diferenta mica fata de RCA? Ca daca trebuie sa o platesc separat inseamna ca dau pe o saptamana cat RCA-ul + carte verde pe tot anul...

Alina, voi cum ati facut? Aveati RCA-ul pana in 31 dec.? Cat costa acolo morfofetala (eventual in euro daca se poate)?

Carla, 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

quote:
Originally posted by lorinaoo1

Olguta, fetelor cu probleme de digestie, ati incercat sa mancati lapte cu cereale dimineata? Se zice ca ajuta f mult. Sau schimbati painea alba cu cea integrala. Important e sa va asigurati cu fibre in fiecare zi.

Lorina, beau aproape 1,5 l lapte/zi, inclusiv cu cereale, cu biscuiti digestivi si alte combinatii d-astea. Grahamul l-am tot alternat cu painea neagra, mananc cel putin 2 mere + 2 portocale + 2 kiwi / zi, am inceput sa-mi faca supa mereu, si beau cam 3,5 l de lichid in total. Cu toate astea, rien....

Da arsuri mai are careva dintre voi? ca io tot am de 3 nopti, acu m-au apucat si ziua...

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

12+

De la nunta...

Mergi la inceput

carla sotul meu are rca-ul pana in aprilie si a cerut de la firma unde si-a facut asigurarea cartea verde.intreaba acolo.
noi am mai fost la plimbare sambata in szeged si nu ne-a cerut nimic,nici carte verde nici pasapoarte.chiar a devenit mai lejera trecerea la frontiera.
olgutza si eu am avut arsuri dar erau in mare parte de la ce mancam.cum mancam multe citrice cum incepea nebunia....stiu cum e dar trec pana la urma...

alina 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioara2004 spune:

Carla in legatura RCA trebuie sa-ti cauti asiguratorii; sunt unii care iti dau cartea verde gratis pana cand ai asigurarea facuta !
Mioara

14+

Mergi la inceput

Multumesc, n-am nici o graba deocamdata, era doar stress-ul ca nu stiu cum se procedeaza. Poate mai incolo, prin februarie-martie sa facem si noi o plimbare spre Viena. Am inteles ca locuiesti in Arad, ai idee unde ne putem caza o noapte decent si ieftin, eventual pe langa Arad? Noi venim din Bucuresti si n-as vrea sa ies din tara dupa ce am condus 8-9 ore pana la granita.

Mioara, ce spui tu suna tare bine, noi avem la Generali, o sa-i sun.

Cand afli pretul pentru morfofetala scrii si aici te rog?

Carla, 14+

Mergi la inceput

fetele iar m-au apucat durerille de burta ma duc in pat...
ne auzim mai incolo

alina 11+

Mergi la inceput