tratament clexane

tratament clexane | Autor: mariaraisa

Link direct la acest mesaj

buna ziua tuturor,
este pentru prima oara cand intru pe acest forum.
am o problema. poate este cineva care ma poate ajuta. sunt insarcinata in 31 saptamani.fac un tratament cu clexane si aspenter.cine stie la cat timp inainte de nastere se intrerupe tratamentul si ce riscuri implica? multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

buna!si eu am facut de la 3 luni de sarcina tratament zilnic cu clexane de 0,4 ml si aspirina de 75 mg.acum am un baietel de 2 ani care e sanatos.mie dr mi a spus ca aspenterul tb intrerupt cu o saptamana inainte de a naste,iar clexanul cu 3 zile,asta insa nu o poti face decat daca esti programata la cezariana si nu te apuca inainte.pt ca pe mine //m a apucat//la 38 de saptamani,n am mai avut tp sa intrerup decat 3 zile,atat clexanul cat si aspirina.daca vrei mai multe informatii,citeste la nasterea unei stele//ai un baietel,sa l dai direct la gradinita//cat despre riscurile clexanului,stai linistita,multe fete de pe forumul dc au facut si au copii sanatosi.ce dr iti urmareste sarcina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaraisa spune:

Multumesc ptr raspuns, este de mare ajutor ptr mine. Voi avea o fetita. da intr-adevar si eu sunt ingrijorata sa nu incep travaliul inainte de a intrerupe tratamentul cu clexane.Sarcina este urmarita de Dr. Anca de la Municipal. Cred ca este un medic bun.sa-ti traiasca baietelul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Riscurile pentru tine sunt minime comparativ cu beneficiile acestui tratament.
Pentru bebe de asemenea se pare ca sunt fara efecte adverse.
Dar de ce le iei (diagnosticul) daca nu sunt prea indiscreta?

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Buna,
Si la prima sarcina si acum fac tratament cu clexane si thromboass din saptamana 5 de sarcina. Din experienta mea am intrerupt thromboass prin sapt 34-35 iar clexanul se opreste cu 24 de ore inainte de a naste (cezariana). Dupa 48 de ore de la oprirea clexanului se reiau injectiile.
Sanatate multa.

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura ionescu spune:

Buna,

Sper ca raspunsul meu sa te ajute. Eu sunt in saptamana 38 de sarcina si fac Clexane in fiecare zi din saptamana 10. Fara el nu as fi putut avea acest bebelus.
Saptamana viitoare sunt programata la cezariana. Imi voi face ultima injectie seara la 18,00. Dimineata intru in operatie si in aceeasi seara reiau tratamentul. Deci imi fac injectie la 18,00 si probabil o sa-mi mai fac 6 saptamani dupa nastere.
In timpul alaptarii Clexane nu trece in lapte, deci nu are nici un efect asupra copilului.
In timpul sarcinii el fluidizeaza sangele astfel incat te impiedica sa faci cheaguri de sange pe placenta si copilul primeste oxigen. Efectul lui dureaza maxim 12 ore. Deci dupa 12 ore este complet elimintat din organism.
Cam atat stiu eu.
Multa bafta,
Laura, 38+

Mergi la inceput