Ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie | Autor: amironeanu

Link direct la acest mesaj

Buna!

Cine imi da si mie o reteta de ciorba de sfecla rosie? Face soacra mea, dar tare se mai complica (o opareste, o fierbe, schimba apa si asa mai departe) si ma gandeam ca aveti voi una mai simpla.

Multumesc mult!

Pupici,
Andrea si Stefania (13.08.2004)
Stefi mica-mica si Stefi - mica
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44241" target="_blank"> O poveste despre o raza de soare

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Andreea pai eu la o ciorba obisnuita (de cartofi sau cu carnita) adaug si o sfecla, doua sau chiar mai multe depinde, taiata marunt sau data pe razatoarea mare. Fierbe usor si iese rosie la culoare si e f buna ptr anemie.

aime

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Ciorba de zarzavat

Ingrediente:

500 g de sfecla rosie,
300 g de zarzavat,
o ceapa mijlocie,
2 cartofi mijlocii,
putin ulei,
2-3 linguri de zeama de lamâie,
frunze de patrunjel,
telina si leustean verde sau doar unele din aceste verdeturi,
sare si facultativ o cana de smântâna ai un galbenus de ou.

Preparare:

Sfecla se pune la copt.
Între timp se rade zarzavatul si ceapa pe razatoarea mare si se calesc cu putin ulei timp de câteva minute. Se adauga 1,5-2l apa; fierbinte si cartofii taiati cubulete. Dupa ce s-au fiert complet toate, se adauga sfecla coapta si rasa, concomitent cu zeama de lamâie. În acest moment, daca doriti sa dregeti ciorba cu smântâna si galbenus;, procedati ca mai sus; daca nu, aromati-o doar cu verdeturile taiate marunt.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Supa de sfecla rosie

Ingrediente

300 g sfecla rosie (mai mica si nelemnoasa),
1/2 fir de praz,
2 catei de usturoi,
200 ml smantana,
1 l apa fiarta cu concentrat de pasare (Knorr),
2 foi de dafin,
sare, piper macinat proaspat,
1-2 linguri de mustar iute,
2-3 linguri otet de mere,
1/2 mar,
1 ceapa verde,
1/2 lamaie,
1/2 lingurita boabe de mustar.

Mod de preparare

Se curata sfecla de coaja, prazul de prima pielita si de mustati, usturoiul de foite. Se taie toate marunt.
Se fierbe apa cu concentratul de pasare si cele doua foi de dafin. Se adauga legumele taiate si se lasa sa fiarba la foc mijlociu, 20 de minute. Se scot foile de dafin si se paseaza supa cu legumele prin mixer sau sita.
Intr-un castron, se amesteca mustarul cu sarea, piperul si otetul, apoi se adauga smantana si supa de sfecla. Marul se curata de coaja si se taie felii subtiri, la fel si ceapa. Se stropesc cu sucul stors de lamaie si se presara, impreuna cu boabele de mustar, peste supa.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amironeanu spune:

Salut!

An facut ciorba de perisoare sambata si am pus is o sfecla rosie, a iesit buna la gust, dar nu asa rosie cum iese ciorba soacrei mele. Drept urmare am intrebat-o cum o face si mi-a dat reteta.

Sfecla se da prin razatoare si apoi se opareste si se asteapta 1/2 de ora, pana iese culoarea bine, bine. Apoi se strecoara si se pastreaza apa, iar sfecal se pune la fiert. Dupa ce fierbe sfecla, iar se strecoara, sfecla se arunca, iar in apa fiarta si face borsul (ceapa, morvoc, pastarnac, patrunjel, cartofi), se acreste borsul si la sfarsit, cand este gata se adauga prima zeama (care este rosie-rosie) si gata. Este mai complicat, dar iese un bors jos palaria si foarte sanatos.

Pupici,
Andrea si Stefania (13.08.2004)
Poze Stefi mai vechi si mai noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44241" target="_blank"> O poveste despre o raza de soare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

Nu am facut niciodata ciorba numai din sfecla, dar la noi in casa se face frecvent bors de cartofi cu sfecla. Iese o nebunie. Secretul? Coc vreo 4 sfecle potrivite ca marime la cuptor (in folie de aluminiu ca sa nu se arda si sa nu se usuce) si le adaug cand borsul e aproape gata. Asa isi pastreaza culoarea, sfecla o sa ramana rosie si nu o sa se albeasca. Sfeclele le tai in 4, api felii, ca asa place la toata lumea. Borsul se mai poate drege cu smantana si frecatei (ou batut, adaugat treptat).

Cristina & Elise-Stefania

Mergi la inceput