Fulguletzi de noiembrie-decembrie 2006 (1)
Raspunsuri - Pagina 27
Dia1609 spune:
quote:
Originally posted by chris80quote:
Originally posted by Dia1609
danita, zi si mie unde ai gasit ursul ala ca vreau si eu.... eu am vazut mai demult un catel la el la cineva si functiona nevoie mare
Diade
Oana (29.11.2006)
poze OANA
luna 1
luna 2
iti spun eu, la miniblu, 700.000, dar vezi ca e mare recipientul pt bebe acum, mie asa mi se pare, mai bine inmcearca siffa pack, 150.000, sensiblu, perna cu gel, e super. oricum pe cutia ursului scrie ca e de la 3 luni in sus.
chris +alexandra 07.12.2006
bebe alexandra
chris, merci, o sa caut ursul... pernitele cu gel de la sensiblu le-am cautat la absolut fiecare farmacie sensiblu din timisoara si s-au uitat alea ca proastele la mine ... nu au asa ceva si nici nu au auzit, de unde am scos eu pernitele astea?
Dia
de
Oana (29.11.2006)poze OANA
luna 1
luna 2
doradora spune:
quote:
Originally posted by Dia1609quote:
Originally posted by chris80quote:
Originally posted by Dia1609
danita, zi si mie unde ai gasit ursul ala ca vreau si eu.... eu am vazut mai demult un catel la el la cineva si functiona nevoie mare
Diade
Oana (29.11.2006)
poze OANA
luna 1
luna 2
iti spun eu, la miniblu, 700.000, dar vezi ca e mare recipientul pt bebe acum, mie asa mi se pare, mai bine inmcearca siffa pack, 150.000, sensiblu, perna cu gel, e super. oricum pe cutia ursului scrie ca e de la 3 luni in sus.
chris +alexandra 07.12.2006
bebe alexandra
chris, merci, o sa caut ursul... pernitele cu gel de la sensiblu le-am cautat la absolut fiecare farmacie sensiblu din timisoara si s-au uitat alea ca proastele la mine ... nu au asa ceva si nici nu au auzit, de unde am scos eu pernitele astea?
Diade
Oana (29.11.2006)
poze OANA
luna 1
luna 2
luale-ar sa le ia! m-am uitat pe site la sensiblu pe site si nu apare deloc produsul. m-am uitat si pe ambalaj, poate o fi luat alex de altundeva, dar e eticheta cu pret de sensiblu. am tot pe ambalaj numele importatorului si nr lor de telefon. vrei sa sun maine, ca sunt de aici, din bucuresti?
chris +
alexandra 07.12.2006bebe alexandra
Lorym spune:
Uite ce am eu salvat in laptop:
Si acum revenind la mancare, in afara de ciorbita de pui pe care-o fac la ordinea zilei, eu gatesc mai mult mancaruri pe baza de pui. Uite, de exemplu sotului meu ii plac foarte mult pastele cu carne si o sa-ti dau reteta. Inainte de asta trebuie sa-ti spun ca in bucatarie eu merg foarte mult pe imaginatie si la mine retetele nu sunt batute in cuie.
Ingrediente: un piept de pui (mai marisor), 2-3 cepe marisoare, 2-3 catei de usturoi, bulion (2-3 linguri - vezi din ochi), spaghette - jumatate de pachet , sare, cimbru, patrunjel, marar si ce mai vrei tu
Si acum ...la treaba!
Pieptul de pui se taie fasiute da' nu prea groase si se prajesc (mai mult fierte ca-i mai bine) in ulei (de preferinta de masline) cu putina apa (daca ai fiert un pui de la care i-ai luat pieptul, pui in loc de apa un polonic de supa) dupa care in acelasi ulei calesti ceapa cu cateii de usturoi peste care pui, spre sfarsite, bulionul, patrunjelul, mararul si cimbrul. La urma amesteci ceapa astfel calita cu pieptul de pui si mai lasi putin cratita pe foc.
Pastele, fierte cu putina sare si clatite se pun peste ceapa si pui, mai adaugi apa cat cuprinde si lasi sa se fiarba totul pana sosul devine mai grosut, dupa care...POFTA BUNA! Sa stii ca si reci sunt foarte bune...
Va propun sa venim fiecare cu o idee de meniu zilnic, special croit pentru noi, mamicile care alaptam si, de ce nu, sa alcatuim o carte de bucate. Sa dau startul :
Reteta de mic dejun pentru mamicile care alapteaza
-un bol de lapte cu cereale, care pot fi oats, fulgi de porumb, pufarine, fulgi de tarate (pentru cele care vor sa slabeasca laptele sa fie fat free)
sau
-2-3 clatite cu dulceata, crema de branza ori peanut butter si o cana cu ceai/lapte/suc natural.
sau
-un ou fiert, 2 felii de paine prajita cu unt, branza, salam/sunca/pate/branza si o cana de suc natural/ceai/lapte.
Reteta de pranz pentru mamicile care alapteaza
-broccoli, morcovi, cartofi fierti, la care adaugam niste carne de pui/vita/porc fiarta si amestecam totul cu o lingurita de unt.
-un iaurt fat free in care presaram niste stafide si/sau nuci.
-un fruct si un pahar de suc natural/ceai/lapte.
Reteta de cina pentru mamicile care alapteaza
-un bol cu gris cu lapte (fat free)
sau
-mamaliguta cu branza si ou fiert
sau
-salata verde cu carne fiarta sau fripta si putin piure de cartofi/cartofi natur/copti.
si
-un fruct si un pahar cu suc natural/ceai/lapte.
Foarte important este ca in fiecare zi sa beti cel putin 2l de lichide. Ceaiul sa fie de preferinta de chimen, special pentru stimularea lactatiei, daca exista motive de ingrijorare in acest sens.
La fel de importanta este miscarea, aici fiecare isi programeaza cat si ce sport sa adopte.
Piept de pui cu ciuperci in sos alb.
Aveti nevoie de:
1 piept de pui dezosat,
0.5 kg ciuperci (preferabil proaspete, dar merg si cele din conserva)
2-3 cepe tocate marunt
200g smintina
1 leg. marar
putin ulei sau unt (dupa plac)
1 lingura faina
Pieptul de pui se taie cubulete de marime potrivita si se fierbe pe jumatate. Ciupercile se spala si se taie dupa plac (daca sunt champignon f mici pot fi lasate intregi) si se dau intr-un clocot in apa cu putina sare.
Se pune untul/uleiul in tigaie in care se adauga ceapa tocata fin. Ceapa se innabusa mai mult. ca sa nu se prajeasca se adauga in tigaie cite un pic din supa in care a fiet puiul. Cind ceapa devine transparenta se adauga in tigaie puiul si ciupercile scurse de apa in care au fiert. Se amesteca des sa nu se prinda de tigaie. Ciupercile vor lasa o zeama.
Separat se amesteca intr-un vas smintina cu faina si cu zeama in care a fiert pieptul de pui ca sa se aduca smintina la o temperatura mai ridicata (altfel exista riscul sa se taie smintina la contactul cu tigaia incinsa) si sa nu faca cocoloase faina.
Cind a scazut sucul de la ciuperci, in tigaie se adauga smintina si se la sa sa dea citeva clocote la foc mic sa fiarba si faina, amestecind periodic. Cind sunt fierte toate se potriveste de sare si piper si chiar inainte de a opri flacara se adauga mararul tocat fin.
O hrana variata
Regimul mamei care alapteaza nu este foarte diferit de cel al gravidei. Ceea ce este extrem de important de retinut este ca nu trebuie sa lipseasca din alimentatie proteinele animale (carne, oua, peste) care sunt si o sursa excelenta de fier. Este de retinut ca in aceasta perioada nevoia de fier este la fel de ridicata ca in timpul sarcinii – pentru ca micutul apeleaza la rezervele mamei pentru asi favrica propia masa sangvina. Mamele vegetariene sau cu probleme la alimetele de origine animala pot consuma leguminoase (legume uscate, soia) si cereale in formule cat mai complete. Un loc aparte il au legumele si fructele proaspete , ca si alimentele care contin acizii grasi esentiali, importanti pentru dezvoltarea creierului copilului.
Cat mai multe derivate din lapte
Ca si in perioada de sarcina, cantitatea de lapte si de produse din lapte trebuie sa ramana la fel de mare, deoarece acestea sunt bogate in proteinme. De asemenea, ele sunt importante in dezvoltarea si functionarea musculaturii copilului si au cel mai mare continut de calciu, un mineral indispensabil in mentinerea sanatatii scheletului mamei si al copilului. O femeie care alapteaza are nevoie de 1200 mg de calciu pe zi, de vitaminele A, B si D benefice pentru oase, creier si piele. Cantitati deci de cel putin 4 produse lactate pe zi, sub forma de lapte, iaurt sau brinza. Aceasta nu obliga insa la inghitirea de cantitati mari de lapte, pentru ca el contine o proteina alergizanta ( beta-lactoglobulina) care il poate face pe un bebelus alergic la laptele matern.
Fructe si legume verzi
Se recomanda consumarea a 2, 3 fructe pe zi – nu mai mult – si limitarea cantitatii de cruditati si salata verde. Excesul de alimente crude poate fi cauza unor tulburari intestinale ale copilului si pot produce un scaun moale. S-ar putea de asemenea, ca bebelusul sa nu aprecieze alimente cu un gust prea pronuntat, cum ar fi varza, conopida, ceapa, ardeiul iute, usturoiul. Evitati asadar consumul in cantitati prea ,mari a acestor produse, daca nu v-ati obisnuit bebelusul sa le aprecieze cand inca se afla in burtica. In acest caz nu este necesar modificarea obiceilor alimentare.
Cereale, vedetele micului dejun
Din pacate in Romania, traditiile alimentare nu au inclus cerealele decat recent, in timp ce in tarile vestice, statisticile indica un consum urias de cereale. Majoritatea mamelor le includ numai la micul dejun al copilului, cunoscandu-le valoarea nutritiva. Cerealele se asociaza perfect cu laptele, suc de fructe, iaurt, piure de fructe. Nutritionistii recomanda cerealele pentru ca sunt bogate in glucide, in proteine vegetale, in vitaminele din grupa B, ca si in minerale si fibre. Un avantaj in plus: cerealele sunt sarace in colesterol.
Importanta hidratarii
Nu uitati importanta odihnei si consumul unui cantitai de lichide mai mari decat de obicei. Acesta vor favoriza „productia” de lapte. Evitati berea, oricat de multe sfaturi primiti in acest sens. Este un lucru demonstrat deja ca aceasta bautura nu creste cantitatea de lapte al mamei . Sunt de evitat de asemenea toate bauturile alcoolice, tigarile si orice alte substante toxice, ca si medicamentele care pot trece in lapte (antibioticile, anticonvulsivele, antifungicile si altele). Evitati cafeaua, ceaiul si toate excitantele.
Lory
Catrinel Rianna
poze Catrinel
desiree spune:
ralu, bine ai venit ! da-ne vesti cat mai curand de Adinutza
danita, eu mananc ciorbe de vita sau de pui in care strecor si o lingura de smantana; placinte cu branza gen poale in brau facute in casa, mamaligutz cu branza si smantana, ou fiert, peste numai la cuptor, salate de legume fierte, gris cu lapte si dulceata, orez cu lapte si scortisoara, branza dulce, iaurt, paine cu unt si miere sau dulceata dupa preferinte.
asiza, eu am spalat copilul de cand am venit din maternitate cu apa de la robinet, nefiarta, ci in starea in care era; nu am protejat buricutzul la baie ci i-am facut din prima zi baitza cu totul; totul e ok, am dezinfectat cu baneocin si alcool dupa fiecre baitza si inainte si dupa ce a cazut; buricul s-a vindecat foarte frumos. Tot asa ca si fetele, la prima baie am vorbit, i-am cantat, l-am luat foaaaaarte usor ca sa nu se sperie si a functionat; acum sta la baie si nu plange, ba chiar ii place; e ca un peste;
fetelor, nu stiu ce a avut copilu azi sper ca e ok si sa nu ma panichez degeaba; el e un mancacios de felul lui dar azis a luat o singura masa la 11 dimineata si apoi a dormit pana la 4 dup-amiaza; l-am pus la san a adormit imediat, parca nici nu mai tragea din san; am incercat sa il mentin treaz fara succes; la 5 s-a trezit iar, am profitat si l-am pus iar la san: a supt 15 minute nu 50 cat suge el de obicei la o masa...si ....a adormit....in prezent doarme dus...
in concluzie azi nu s-a hranit ( dupa parerea mea) asa cum o face de regula si a dormit mai tot timpul..o fi semn rau moleseala asta sau baiatu meu e doar obosit ??? ati mai patit si voi dereglari din astea? nu are febra, caca face bine, doar ca a dormit mult si nu a mancat suficient
gata, va las, ca v-am impuiat capul.
apropo de iesit la plimbari, e vreuna dintre voi prin zona Vitan, Salajan, Camil Ressu? Poate imi fac si eu ca ingerasa o prietena la plimabari bebei.
desiree si bebe Octavian
http://new.photos.yahoo.com/desiree7000
alexandra_25 spune:
Buna fetelor.....eu sunt acum pe fuga...nu am timp sa va scriu mult...am intrat sa va citesc asa pe fuga...am fost plecata azi sa-mi caut tinuta de botez...ca e jale cu kg mele...si mi-am gasit...se mai fabrica haine si pentru balenute....
Suntem super ocupati cu botezul...si mai vrem sa facem si invitatii si nu stiu daca mai apucam....nasii i-am ales...sunt cei de cununie si a doua nasa e surioara mea care il iubeste enorm pe Mark si i-am facut o bucurie....!
Lorym....eu chiar ma intrebam ce e cu tine...si sincer nu o lua asa ca nu ti-am simtit lipsa...dar eu cum nu am timp sa stau mult scriu la subiect...
...si chiar ca e coincidenta....3 botezuri in aceasi zi...wow....sa ne scrii mai des...si am mai constatat ca avem aceasi inaltime....![]()
Gata tre sa fug..plangeeeeeee
alexandra
de
Mark Andrei
avem 1 luna si 2 saptamani
poze cu Mark
poze
carla2005 spune:
Si eu tot apa de la robinet folosesc pentru baita ...fara sa o fierb sau sa-i fac ceva!
carla2005
de
Alexandra Maria 16.11.2006
Cand viata te stoarce ca pe o lamaie, invata sa faci limonada!
Dia1609 spune:
voi ce fructe mancati? ca eu citrice nu ma incumet sa mananc si se pare ca e numai sezonul citricelor.... de mere si banane m-am cam saturat, struguri nu se mai gasesc, pere nu e voie ... deci ce ramane sa mancam noi cele care alpteaza?... pliiiiz daca aveti idee ziceti-mi si mie.....
chris,
ti-am trimis PM
Dia
de
Oana (29.11.2006)
poze OANA
luna 1
luna 2
bamboletta spune:
Lavinia_p-bravo ai reusit
pupici de la noi
Lorym-bine ai venit la clubul scutecelor
poate ne scrii mai des ce mai faceti voi,vad ca ai slabit nu gluma
eu mai am 7 kg in plus 
Ramsan-
da ce ai slabit
am vazut pozele f faine si Rares e un scump ce sa mai 
pupici de la mine si Antonia,
inca nu ne-am incuscrit dar daca Rares o cam neglijeaza pe Antonia ![]()
![]()
Pascal i-o fura ![]()
![]()
![]()
Somleac-ce zapacita sunt eu deja vazusem pozele cu grasunul tau dar am uitat ![]()

Bamboletta
de
Antonia-Gabriela (1 nov 2006)
"poze"
www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">"video bebelina"
"Poze Antonia-Gabriela"
varsta Antonia
Yagmur spune:
Salutare.... iarasi intru in fuga ... ca ne pregatim de baitza si deja se agita....
Astazi am iesit ptr prima oara la plimbare si a dormit tun dupa ce ne-am intors.. La Cluj, este primavara si deja obosisem sa-l scot numai pe balcon. Eu inca nu am voie sa car, dar prietena mea l-a tinut in bratze.
De saptamana viitoare trebuie sa gasesc alt "carator" de bb Luca.
Danutz, o sa ne descurcam noi... chiar daca sintem singure.. sintem puternice....
Gata... trebuie sa fug la apel...
PupiciYagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006)
bamboletta spune:
Raluca-bine ai revenit acasa si alaturi de noi
ma bucur tare mult ca sunte-ti bine 
Eu spal hainutele la masina de spalat si le calc mereu,pt baita folosesc apa calda de la centrala ![]()
Bamboletta
de
Antonia-Gabriela (1 nov 2006)
"poze"
www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">"video bebelina"
"Poze Antonia-Gabriela"
varsta Antonia