Nazdravani de august-septembrie 2003 (74)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

fetele, am gasit!!!!!
http://bpr.b.politiaromana.ro/Legislatie/Codul%20Rutier-2006.htm

articolul 35.
(6) Conducatorii autovehiculelor cu masa maxima autorizata mai mare de 3,5 tone sunt obligati sa poarte echipament de protectie-avertizare fluorescent-reflectorizant atunci când executa interventii la vehiculul care se afla pe partea carosabila a drumului public.

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Frate, cite reguli-regulite la Romanika! Sa va ineti bine acum ca am intrat in UE. Aici semenle de circulatie sint facute pentru tot prostul, sub unele chiar scrie ce inseamna. E asa usor de condus pe strazi. Cit despre triunghiuri etc, nu sintem obligati sa avem.

Fetele mele sint bine, si-au revenit cu mincarea si eu cu nervii. Diana e inebunita si ea ca sor-sa (si ma-sa) dupa pantofi (papusi- cum ii zice ea - cu accentul pe pa :). Ieri iar mi-am luat 2 perechi de sandale. Saracu' Alex, nu zice nica, dar eu imi propusesem sa imi tin miinile de pe papuci la magazine, dar am fost singuracu fetele la cumparaturi. De vreo 5 zile Diana umbla incaltata cu niste papuci de-ai Emmei (papuci Cenusareasa din plastic transparent) cu toculet. Ma mir de Emma care nu face scandal prea mare si care chiar o lasa sa ii poarte. A zis si ea zilele trecute primele 2 cuvinte legate, dar in engleza :( "go me" adica du-te de linga mine. De citeva zile nu prea il acepta pa ta-su. ieri nici la magazin nu il lasa sa iminga carutul in care era ea. Nu mai zic noaptea cind se trezese ca nu sint linga ele si ta-su se duce la ea. Urla pina ma duc eu. Emma, de cind sintem exilati, doarme fara sa se trezeasca deloc. Dianei ii ies caninii si cred ca o deranjeaza noaptea, dar as'noapte am zis si eu bogdaproste ca nu s-a trezit deloc.

Emma a inceput scoala la o gradinita si la cealalta incepe de luni. Miercuri a fost ziua lui Andres, un coleg de la gradi si sa intilnit si ea cu ceilalti colegi si s-a jucat (petrecerea a fost la un loc amenajat cu minuni din alea gonflabile). Ce a mai sarit si zbenguit si Diana. De cum incepe sa imi fie si mie mai usor cind mergem in pblic pentru ca asta mica e si ea maricica si se tine si ea de ceilalti copii.

Vad ca si Emma maninca si ea cit de cit. Ieri i-am dat ciorba de perisoare si ea imi zice ca nu vrea ca are carne. Eu o las in pace si o hranesc. Se bateau turcii la gura ea, dupa care o intreb "iti place, Emma? nu-i asa ca e bun?" si ea Nuuu" . Ce ma supara e ca nu vrea nici macar sa guste nimic din ceva nou, sa incerce. Se uita si zice ca e yucky sau stinky (pute), una din doua

Pe 16 incep si eu scoala si asa ma apuca nefericirea:(. Numai cind ma gindesc mi se intuneca privirea de suparare.

Dana, ma bucur ca Oana e bine si felicitari pentru Roxanica!!!!

Cristina, bine ca nu il fcai cnterate pe Andrei. DJ e bun ca unui DJ nu ii trebuie voce.

www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana

poze 1,2,3,4,5,6,7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Mai Cris, asa o fi scriind, da' sa stii ca vesta asta e tare utila, mai ales ca la noi, drumurile sunt super prost luminate, sau chiar deloc! pentru 150 de mii sau cat o fi, eui o sa imi iau. Zici ca nu ti se intampla, dar nu stii niciodata. Asa eu cu pozitiile. La Chevrolet inchid pozitiile chiar daca stiu ca ele se sting singure. Ma rog, in 90% din cazuri. Cum am putut sa le uit la Matizoi, nu ma intreba!
Da' io nu gasesc unde scrie de un triunghi in fata si unu in spate?
Iuli - voi n-oti avea nene nevoie, ca la voi sunt benzi suficiente, locuri unde sa opresti, plus ca aveti masini care se strica mai putin nu? In Europa sunt cam aceleasi reguli - si din cate am inteles, si vestele sunt obligatorii pe ici pe colo.
Cat despre Andrei - am ras amandoi, adica si eu si Ovidiu, ca daca era si Eliza, am fi ras in trei. Sau ... de fapt... cred ca Eliza s-ar fi speriat si ar fi plans! Cu vorbitu' cum mai sta? Ce zici? I-o ia fata inainte? Nu de alta, dar trebuie sa castig eu pariul....
Danone - mai, eu iti spun sincer, nu suntem fani logan deloc. Are ditamai portbagajul, e drept, dar in rest... Eu nu am incredere in masinile astea aparute peste noapte - uite-te la daciile vechi, dupa un an arata toate ruginite, mai rau ca masinile straine vechi de 50 de ani! Cine stie ce-o fi si cu Loganul? Apoi, vad ca l-au scumpit in draci. Macar il luati in leasing? Ca cu banu' jos chiar ca nu merita. Si noi vrem sa schimbam Matizoliul la anu, si sa ne luam Lacetti SW (caravan). Preturile pleaca de la 9.200 cip si ajung la 11.600 cip, cu motor de 1.8 si cu toate dotarile din lume. Nu mi-e clar inca ccc cum se va calcula de anul asta pretul final, dar eu cred ca va fi doar cu putin mai scump decat loganul, si nu prea ii sta loganul in fata lacetti-ului. Noi am facut niste calcule estimative, si cu avans 25%, pe 5 ani, rata ar ajunge pe la 4 milioane. Oricum, ce hotarati, al vostru sa fie si fara evenimente nedorite!
Acuma... de! Stiti voi cum e cu figurile. Eu merg de 3 zile cu Matizoiul, pana duce Ovidiu Aveo-le la service, si ma doare spatele nene, trag de volan de zici ca mor, ma chinui, n-am muzica, sunt inghesuita, tin de volan de zici ca am timona nu altceva!... Lui ii place. Da' eu am acuma figuri, ca la mine e spatiu, invart usor de volan, am vedere, bordul adanc, volanul mai jos, mai mare, o frumusete, sa tot mergi!

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Mergi la inceput

ankalaura, uite colea, in regulament:
Art. 156. – (1) Daca un autovehicul sau o remorca a ramas în pana pe partea carosabila a drumului si nu pot fi deplasate în afara acesteia, conducatorul autovehiculului este obligat sa puna în functiune luminile de avarie si sa instaleze triunghiurile reflectorizante.
(2) Triunghiurile reflectorizante se instaleaza în fata si în spatele vehiculului, pe aceeasi banda de circulatie, la o distanta de cel putin 30 m de acesta, astfel încât sa poata fi observate din timp de catre participantii la trafic care se apropie. În localitati, atunci când circulatia este intensa, triunghiurile reflectorizante pot fi asezate la o distanta mai mica sau chiar pe vehicul, astfel încât sa poata fi observate din timp de ceilalti conducatori de vehicule.
(3) Daca vehiculul nu este dotat cu lumini de avarie sau acestea sunt defecte, conducatorul poate folosi, pe timpul noptii ori în conditii de vizibilitate redusa, o lampa portativa cu lumina galbena intermitenta, care se instaleaza la partea din spate a vehiculului.

ma, nu e chestia ca n-ar fi buna vesta... ci de ce sa iei amenda daca n-o ai!! nu-i misto sa-i zici politistului ca nu-i obligatorie.. ca scrie la articolul X???

nu stiu in schimb daca castigi pariul cu vorbitul. ca el vorbeste mai, dar cum nu-l spune pe R si L, nu pricepi mare lucru... dar pana la primavara cred ca va vorbi.

iuly, si andrei refuza sa inghita ceva nou. la noi e lupta continua, tot nu vrea sa manance fructe. mere si banane... nu pune gura pe altceva. iar la mancare.. nu ma mai gandesc ca innebunesc!

apropo de impartit jucarii. dupa cum stit, andrei nu se mai desparte de trenul thomas. acum pe aceeasi sina merge si TGV-ul de la nasi-sa, plus inca doua trenulete mai proaste... vine iris... ma pune sa-i fac ei sina separata. si...ii da... cel mai prost tren dintre toate! normal ca zgatia mica vrea fix trenu thomas, si-l vrea pe pod, nu pe o linie moarta laterala, si sa te tii scandal, sa vezi cum zboara viaductul... noi mai avem pana ne "impacam"!

www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris

Mergi la inceput

Ioana Maria Alexandra, Oana Maria, Ioana Catalina, LA MULTI ANI!!!

mei, costat ca noi nu avem nici un ionut in lista! chiar asa, nimeni nimeni??? poate ne face tango o bucurie, ca tot asteapta baietel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Hop si eu sa le urez LA MULTI ANI celor ce azi si-au sarbatorit onomastica !

Anka, in leasing, desigur. Pai, pana-n 2008 om vedea cum se prezinta situatia si cu Loganul asta. Cosmin oricum e foarte tipicar si am incredere ca va sti sa descopere si avantajele si dezavantajele masinii.

Cris, , multumim!

Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)

www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">SPIRIDUSI DE IANUARIE-FEBRUARIE 2006
www.nazdravani.ro" target="_blank">NAZDRAVANI DE AUGUST-SEPTEMBRIE 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca spune:

la multi ani!

io's cu Pitica in brate si bate de zor in tastatura.
am pus cateva poze noi daca doriti.
Pupam ca tre sa inchid calculatorul inainte sa-l formateze raluk.

Mergi la inceput

irinuca, vazut raduc la papion!! ma, si raluca, ce-a crescut... seamana cu radu, da' e mai finuta

cum a fost reintoarcerea la gradinita??
la noi am dus munca de convingere, ca el o tinea una si buna ca e vacanta... ei bine, vacanta se mai termina. seara.. ca nu vrea la gradi...dimineata la trezire, ca nu vrea la gradi... dupa ce-a mancat, ne-a lasat masca "gata, megem gaitza". si dus a fost... n-a avut ta-su nici o problema cu el.
ieri a intrat triumfator pe usa, si cand l-am intrebat ce-a facut...iar raman tablou "butut piii, fucut asa" (si-mi arata cum s-au zgariat pe fata...) pacat ca n-am poza, las' ca-i fac diseara.
si azi dim abia astepta sa plece, asa ca am scapat cel putin deocamdata de-o problema. sa vedem cum o rezolvam pe cealalta

Mergi la inceput

mei, tare greu cand nu pricepi exact ce zice copilu'.
azi a lamurit tati misterul zgarieturilor...
important e ca n-are andrei nici o vina, nu da el, nu incepe el, e chiar "bland", asa apare la descriere. dar luni, dupa vacanta... s-au batut pe el doua fete. si bianca a castigat, dupa ce l-a agatat bine. dragoste cu nabadai... de-aia alerga fi-miu inr-un suflet la gradi!!
iar nasul de ieri... cica la masa, inexplicabil, alex s-a infipt in fata lui. asta o fi indragostit de bianca... si din gelozie...
mai, si eram stresata rau. cand vad ce-i face lu' sor-sa acasa, ma gandeam ca si la gradi e la fel... si cand colo...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Am lipsit si io ceva timp de pe-aici...dar poate ca motivat, adica n-am avut fata acasa de sarbatori. Imediat dupa ce-am facut bradul si a venit Moshul pe la noi, am debarcat fata la soacra-mea.
Asa ca, La Multi Ani pe 2007 si sa speram ca anul acesta va fi unul bun, plin de realizari...
Vineri mi-am adus fata acasa. E o chestie superciudata...cand nu e acasa mi-e dor de nu mai pot, cand e acasa imi vine sa o "mananc", sa stau doar cu ea toata ziua...asa ca toate trebile se lasa balta...si ca sa-mi fac spor, tre sa o duc in "vizita" E adevarat, ca imi si permit, dar daca e langa mine, nu fac nimic!! Adica fac puzzle, desenam, decupam, lipim...Pai de vineri nici mancare n-am mai facut...il tot las pe hazband sa se exercite la facut cartofi prajiti. Mi-s dereglata rau!!
Nu stiu de ce, am senzatia ca parca s-a mai cumintit, e mai inteleapta...si incep sa vad in ea un potential partener de discutie. A inceput sa fie tare atenta la dialog, sa nu mai sara de la una la alta, asteapta explicatiile cu mai mult calm. Nu stiu daca sa dau vina pe faptul ca i-am lipsit sau sa admit ca a crescut (cu toate ca de multe ori se aseaza in bratele mele si-mi zice: acum sunt bebel, canta-mi si leagana-ma!!).

Si sa va povestesc o faza...Acum ceva vreme in urma, adica pe la un an jumate, eram convinsi ca fii-mea nu prea intelege ce se intampla in jur...si tat-su intr-un exces de zel a trantit o "pi... ma-tii" Mi-a repetat copkila expresia intr-un mediu care m-a facut sa ma "sfaclesc". Din acel moment am facut consiliu cu toti cei ce ar putea avea contact pe o perioada mai lunga cu Andra si am interzis definitiv exprimarea acestor injurii in fata ei. Asa ca, oricare dintre noi, chiar de ne venea sa urlam ca-n codru, ne abtineam si "sufeream" in tacere. In felul asta, le-am exclus aproape definitiv si din vocabularul nostru. Intr-o zi (inainte de Craciun), ii zice maica-mea sotului meu ca Andra a scapat-o din nou. Intrebata fiind unde a auzit, smechera, cica la tati!!! Dar eu sunt convinsa ca tat-su n-a mai scapat-o (nu de alta, dar sunt fff putine momente in care sta DOAR cu el, plus ca nu-i sta in caracter). El s-a suparat, nestiindu-se vinovat, si-a rabufnit: deh, tot ce e rau e de la tati, ce e bun e de la ma-sa!! Am zis noi ca cea mai buna metoda e...ignorarea. Aiureaaa... Cand ne intorceam de la tara am luat-o pe un drum cu muuulte beculete (tinand cont ca la soacra-mea a stat vreo 3 zile la lumanare) ca sa ii cream o stare de "bine" (e inebunita dupa tot ce cipeste/straluceste) numai ca unele siraguri de becuri erau nefunctionale si Andra s-a exprimat f plastic: Da-le-n pi... ma-sii de becuri ca-s stricate!!!! Am ramas muta, n-am schitat niciun gest, tat-su a pus o frana de-am zis ca ne scoate prin parbriz...si asa am ajuns la concluzia ca ignorarnta nu e intotdeauna prielnica. N-am reusit inca sa aflu de unde a auzit (ca acum mai nou, cica de la "ciuci", cine-o mai fi si asta!!!) dar am stat de vorba cu ea si i-am explicat ca nu e frumos, ca nu asa vorbesc copilasii destepti, ca nici oamenii mari nu spun asa ceva, deh, i-am spus asa cum m-am priceput. Acum, sincera sa fiu, sper sa trecem peste acest episod si sa uite definitiv aceasta expresie "minunata" a romanului.
Tot de la tara mi-a venit cu fobia intunericului. Noi pe Mosh l-am rugat sa-i spuna ca stie ca Andra doarme cu noi si ca a vazut si ce camera grozava are ea si ca ar fi cazul sa doarma singura. Cand am adus-o, ne-am tinut tari si n-am mai luat-o cu noi in pat (cu toate ca se foieste vreo 2 ore, in care din 5 in 5 minute se aude: Mamiiiiiii... urmat apoi de cate-o cerere mai mult sau mai putin la indemana) Ei, doarme singura dar...cu lumina aprinsa pe hol. Faza este ca ea niciodata n-a dormit nici macar cu lampa de veghe. Acum dintr-o data a apucat-o frica. Degeaba i-am explicat ca tati al nostru este in casa si este puternic si fortos, ca are muschi si ca daca vine cineva el ne protejeaza, degeaba i-am pus un "dulau" de plus la usa, sa o protejeze...becul tre sa stea aprins. Si sa ne fereasca Sfantul sa-l stingem peste noapte, ca urla ca din gura de sarpe. Faza e ca noi, adica eu si tat-su, nu putem dormi cu cel bec Mai cautam solutii inca...
Si inca o "chestie". Suntem in plin proces de renuntare la olita. Era destul de jenant ca de fiecare data cand eu ma duceam la baie, sa o apuce si pe ea...si stateam amandoua si pitroceam la "obectul" fiecareia. La gradi, au wc-uri normal, cu reductoare, si nu avea nicio problema la a se cocota pe ele si a se exercita, dar acasa nici vorba. Asa ca...am uitat olita la tara (voit, bineinteles). Am zis ca daca nu se poate "acomoda" mai gasim noi sa cumparam aici una, si in felul asta nu mai car olita dupa mine de fiecare data cand mergem la soacra-mea. Ei, si surpriza, dupa ce s-a bosumflat putin ca am uitat de olita, Andra e prietena cu wc-ul. Fara reductor! Mai avem de invatat sa-si traga pantalonii la loc corect, ca de tras ii trage, dar vai de sufletul ei cum se aseaza toate bluzele pe ea.
De mancat, tot cu alergatura si chin si jale! Si figurile astea doar cu mine le face. Cu tat-su e smirna!! Deschide fata gura...n-are treaba. Asa ca aceasta responsabilitate am pasat-o si eu.

Va

Liliana& Andra-Maria

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput