Examen bacteriologic al secretiei vaginale

Examen bacteriologic al secretiei vaginale | Autor: ALINAG

Link direct la acest mesaj

Buna,

Dupa ce am nascut, am plecat din spital cu o infectie vaginala (multe tipuri de bacili, coci si altele in 'Flora microbiana-tip'). Am urmat un tratament, atat eu cat si sotul meu si am repetat analiza care a iesit bine, dupa spusele drului meu. Dupa 3 luni am repetat din nou si mi-au iesit Cocobacili si bacili Gram pozitivi frecventi. Am facut iar tratament cu Metronidazol (pastile si ovule) si am repetat dupa 2 saptamani analiza. Rezultatul a fost din nou cam acelasi: Bacili Gram pozitivi Doderlein frecventi, Coco Gram pozitivi in perechi rari, Cocobacili si bacili Gram negativi relativ frecventi.

Imi puteti spune, va rog, mai multe despre acesti cocobacili si bacili gram negativi si pozitivi - ce sunt, de unde se pot lua, in ce medii traiesc, cum se transmit, ce se poate face pentru a preveni infectarea cu ei, cum se pot trata, ce se poate face pentru a dispare complet si a nu mai reveni?

Multumesc mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teodraghici spune:

Metronidazolul merge pe Gram negativi...deci daca tu ai gram + de ce ti-a dat metronidazol?...e clar ca nu e tratamentul ok. Mergi la alt medic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Din cate stiu eu (nu sunt ginecolog) ultimul rezultat al secretiei vaginale pare de flora vaginala normala asa ca nu vad de ce ar trebui sa refaci tratamentul. Sper ca nu te astepti sa iti iasa secretie vaginala sterila (adica fara microbi)!
Sfatul meu este sa intrebi ginecologul si sa consumi mai mult iaurt!
Fara nici o gluma!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput