dupa cum e si titlul :cum fac o gasca de la tara la cuptor (friptura)?poate raspunde cineva?va rog mult ca nu ma pricep deloc!cine raspunde este invitat la masa!multumesc anticipat!
o gatesti ca pe-o gasca de la oras. si sa nu uiti fundita
iti dau reteta ca la carte. Gasca fripta la cuptor (din cartea lui Nicolae & Iulia OLEXIUC, cea mai buna carte de bucate ever)
Se psareaza animala si se pune intr-o cratita sau tava cu putina apa (fara nici un fel de grasime), se acopera cu un capac si se frige inabusit. In timpul frigerii se intoarce de mai multe ori si se stropeste cu zeama unturoasa lasata in cratita in timpul frigerii. Pt. gust se pot pune si cateva felii de ceapa, morcovi, telina, boabe de piper. Dupa ce s-a rumenit si s-a patruns animala pui peste un pahar de vin. O mai lasi nitel si o scoti din tava. Sosul ramas se strecoara si se foloseste fierbinte la stropirea garniturilor care se vor servi langa Lila (parca Lila o chema pe gasca aia din "O ora din august"?!)
Pofta buna:-)
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush
poti sa faci si o supa din ea, te asigur ca iese delicioasa;carnea fiarta poti sa o pui la cuptor cu mirodenii si faci friptura sau o toci si faci sarmalutze, chifetlutze....
M.
Cel mai bine o fierbi mai intii apoi o faci friptura cum vrei tu pe aragaz, in tigaie sau la cuptor.
Gisca de tara e mai "alergata" decit aia de la magazin crescuta in cusca , si deci are carnea mai tare, mai atzoasa...
Fetelor mulam fain !Ce ma faceam eu fara voi? pe animala o pun maine la masa de prnz.sper sa-mi iasa buna ca de, nu am mai facut pana acu .dupa cum v-am promis poftiti pe la 12,30 la masa!va asteptam!