Orgametril in timpul sarcinii

Orgametril in timpul sarcinii | Autor: S.Agapie

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,
Ce se poate intimpla in evolutia sarcinii si care sunt urmarile asupra fatului in cazul administrarii de 10 pastile timp de 5 zile de Orgametril in primele 8 saptamini de sarcina? Sarcina nu a fost depistata de 2 teste de sarcina, 2 ecografii si consultul unui medic ginecolog si abia acum (dupa circa 8 saptamini) testul a iesit pozitiv.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Ati fost la medic? El ar trebui sa va dea cel mai pertinent raspuns. Pe prospectul Orgametrilului scrie ca nu se administreaza in timpul sarcinii, fara a preciza modul in care poate afecta fatul. Asta in ciuda faptului ca Orgametrilul face parte dintre progesteroane (mai exista si Duphaston, Utrogestan - asta din urma se ia in timpul sarcinii, eu am luat cand am fost insarcinata cu Daria).
Desi cantitatea si concentratia a fost relativ mica (fata de utrogestan care are 100 mg!), cel mai bine ar fi sa cereti sfatul ginecologului care supravegheaza sarcina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns S.Agapie spune:

Orgametrilul a fost prescris de un medic ginecolog, ceea ce nu face altceva decit sa-mi mareasca si mai mult curiozitatea. Sper in primul rind pentru fat si pentru noi, dar si pentru doctor sa nu fie un caz de malpraxix...

Mergi la inceput