Buna ziua,
Ce se poate intimpla in evolutia sarcinii si care sunt urmarile asupra fatului in cazul administrarii de 10 pastile timp de 5 zile de Orgametril in primele 8 saptamini de sarcina? Sarcina nu a fost depistata de 2 teste de sarcina, 2 ecografii si consultul unui medic ginecolog si abia acum (dupa circa 8 saptamini) testul a iesit pozitiv.
Ati fost la medic? El ar trebui sa va dea cel mai pertinent raspuns. Pe prospectul Orgametrilului scrie ca nu se administreaza in timpul sarcinii, fara a preciza modul in care poate afecta fatul. Asta in ciuda faptului ca Orgametrilul face parte dintre progesteroane (mai exista si Duphaston, Utrogestan - asta din urma se ia in timpul sarcinii, eu am luat cand am fost insarcinata cu Daria).
Desi cantitatea si concentratia a fost relativ mica (fata de utrogestan care are 100 mg!), cel mai bine ar fi sa cereti sfatul ginecologului care supravegheaza sarcina.
Orgametrilul a fost prescris de un medic ginecolog, ceea ce nu face altceva decit sa-mi mareasca si mai mult curiozitatea. Sper in primul rind pentru fat si pentru noi, dar si pentru doctor sa nu fie un caz de malpraxix...