Duphaston

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Michelle81 spune:

Prezentare farmaceutică: Comprimate conținând 10 mg didrogesteron; cutii cu 20 comprimate.
Acțiune terapeutică: Este un progestogen activ pe cale orală, similar ca structură chimică și efecte farmacologice cu progesteronul natural. Produce un endometru secretor complet în uterul “pregătit” de estrogeni. Duphaston nu inhibă ovulația, nu are acțiune de tip estrogenic sau androgenic (nu determină virilizarea pacientei sau masculinizarea fătului feminin), nu are efecte adrenocorticoide sau mineralocorticoide, nu influențează metabolismul glucidic sau nivelul plasmatic al insulinei, nu afectează activitatea enzimelor hepatice, nu influențează coagularea sângelui sau funcția hepatică, nu modifică curba temperaturii.

Indicații: Duphaston se recomandă în toate cazurile de insuficiență endogenă de progesteron, și anume: tulburări menstruale (dismenoree primară, hemoragie disfuncțională uterină, amenoree secundară), endometrioză, sindrom premenstrual, infertilitate și avort habitual, terapie de substituție hormonală (postmenopauză).
Mod de administrare: Doza și durata administrării de Duphaston depind de afecțiunea tratată. Astfel, în: dismenoree: 10 mg, de două ori pe zi, din ziua 5 până în ziua 25 a ciclului; endometrioză: 10 mg, de două sau trei ori pe zi, din ziua 5 până în ziua 25 a ciclului, sau continuu; amenoree secundară: un estrogen, o dată pe zi, din ziua 1 până în ziua 25 a ciclului, asociat cu 10 mg didrogesteron, de două ori pe zi, din ziua 11 până în ziua 25 a ciclului; hemoragie uterină disfuncțională: pentru a opri hemoragia: 10 mg, de două ori pe zi, împreună cu un estrogen, o dată pe zi, timp de 5-7 zile; pentru a preveni hemoragia: un estrogen, o dată pe zi, pe toată durata ciclului, asociat cu 10 mg didrogesteron, de două ori pe zi, din ziua 11 până în ziua 25 a ciclului; sindrom premenstrual: 10 mg, de două ori pe zi, din ziua 11 până în ziua 25 a ciclului; infertilitate cauzată de insuficiența luteală: amenințare de avort: 40 mg o dată, apoi 10 mg la 8 ore interval, până la dispariția simptomelor; avort habitual: 10 mg, de două ori pe zi, până în săptămâna a 20-a de sarcină; infertilitate: 10 mg, de două ori pe zi, din ziua 11 până în ziua 25 a ciclului; tratament de substituție hormonală menopauză/postmenopauză: în combinație cu terapie estrogenică continuă: 10-20 mg didrogesteron, zilnic, în ultimele 12-14 zile ale fiecărui ciclu de 28 zile; în combinație cu terapie estrogenică ciclică: 10-20 mg didrogesteron, zilnic, în ultimele 12-14 zile ale ciclului de terapie estrogenică.


Daca scrie clar in prospect ca nu inhiba ovulatia eu cred ca asa este.si mie doctorita mi.a recomandat din ziua 14-23 sa iau dupahaston pt sustinerea unei eventuale sarcini.si nu este deloc o doctorita superficiala care sa imi dea sa iau ceva doar asa sa fie luat.Acum cred ca fiecare ar trebui sa faca cum ii recomanda doctorul.

Some people only dream of angels...I held one in my arms


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_ducu spune:

Buna Michelle81, am si eu o intrebare la tine: de ce ti-a recomandat doctorita sa iei duphaston ?

Ti-ai facut analizele hormonale din zilele 3,14 si 21 ?

Pa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Michelle81 spune:

Da mi-am facut analizele hormonale si sunt toate ok.Iau duphaston pentru sustinerea unei eventuale sarcini pentru ca am trecut si printr-un avort spontan.

Some people only dream of angels...I held one in my arms


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zeyrra spune:

Buna!Am o intrebare.In timpul tratamentului cu Duphaston,e normal sa apara dueri abdominale in ziua 21?A mai patit cineva asa?Multumiri anticipate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_ducu spune:

ok

Mi-am facut si eu analizele.

Progesteronul cum ti-a iesit ?

Al meu este de 8,26 ng/ml val normale: faza luteala: 3.28-38.63 ng/ml si mijlocul fazei luteale: 5.25-38.63 ng/ml

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Michelle81,

Cu siguranta trebuie urmat tratamentul medicului in care ai incredere. Sunt perfect de acord cu tine la acest capitol.

Din pacate sa sti ca si doctorii au uneori parerei foarte diferite asupra aceluiasi subiect. Si atunci fiecare face cum l-a sfatuit medicul in care crede. Eu am deficienta progesteronica in faza luteala si atunci iau progesteron. Personal prefer utrogestanul; cu duphastonul nu ma impac deloc. Acest tratament mi-a fost prescris de medic nu il iau eu dupa ureche.
Eu am sa continui sa iau progestativ doar in faza luteala.

Uite raspunsul unui medic ginecolog. Este vorba despre dt Tutunaru care nu este medicul meu.

"Intrebare: Domnule doctor,
as dori sa stiu in ce masura este corecta urmatoarea schema de tratament pentru stimulare ovariana. Ziua 3-7 Clostilbegyt, iar din ziua 11 Utrogestan. Din cate am citit utrogestanul ar inhiba ovulatia, este adevarat ? Va multumesc din suflet pentru raspuns
Raspuns: e o prostie. stimularea ovariana trebuie secondata cu o monitorizare echografica. doar daca se certifica producerea ovulatiei, puteti lua de a 2-a zi utrogestan. nu o sa ovulati niciodata daca luati progesteron inainte."

"Intrebare: am facut monitorizarea ovulatiei doua luni consecutiv,in prima luna (am facut stimulare cu clostylbegit )ovulatia a fost in ziua 22 iar
.in a doua luna (fara stimulare) ovulatia a fost in ziua 19,mentionez k iau duphaston de vreo 5 luni iar CM variaza intre 33-35 de zile.intrbarile mele sunt urmatoarele:
1- dc temperatura nu a crescut brusc in nici o luna e posibil k ovulatia sa nu se fi produs si sa se fi inselat ecograful?
2-in luna cand ov a fost in ziua 23 faza luteala a fost mai mica de 14 zile.nu ar fi trebuit k duphastonul sa o regleze?ar trebui sa il inlocuiesc cu alt tip de progesteron?
3-duphastonul se ia incepand cu ziua 16 sau dupa ce are loc ovulatia?-
Raspuns: 1. echograful nu se inseala niciodata (poate echografistul). temperatura da. 2. de unde stiti ca ati ovulat in ziua 23? ati facut monitorizare in fiecare zi? sau in ziua 23 dr dvs a constatat ca DEJA ati ovulat? 3. dupa ovulatie, normal. daca il luati dupa ureche, adica din ziua 16 care poate fi inainte de ziua ovulatiei, progestativul va inhiba ovulatia."

"Intrebare: care sunt inductorii ovulatiei, poate ajuta administrarea medroxiprogesteronului, sau alt produs pe care l-as putea gasi si peste granitele tarii
Raspuns: inductorii ovulatiei sunt substantele care, printr-un mecanism sau altul, ajuta la recrutarea sau dezvoltarea foliculilor ovarieni. medroxiprogesteronul e un progestativ care, culmea, inhiba ovulatia. exemple de inductori pot fi multe (clomiphene, FSH nativ sau recombinat, etc.) insa inducerea ovulatiei se face NUMAI sub control de specialitate care sa INCLUDA obligatoriu monitorizarea echografica. deci adresati-va unui specialist in infertilitate."

"Intrebare: Am luat Postinor in luna iulie. Mi-am facut testul acum 1 saptamana si a iesit pozitiv. Ce sanse am sa duc aceasta sarcina la capat? Ar putea sa aiba copilul probleme/malformatii? Este posibil ca aceasta sarcna sa fie extrauterina (cf prospect?!)?
Raspuns: aveti sansele oricarei femei normale si sanatoase. postinorul contine un progestativ in doza foarte mare si ratiunea de a fi administrat ca pastila de a doua zi este ca o doza mare de progesteron poate inhiba ovulatia in cazul in care acesta nu s-ar fi produs la momentul contactului. progestativul respectiv se metabolizeaza repede si oricum nu influenteaza negativ sarcina."

"Intrebare: V-am scris si ieri, stimate d-le doktor. Mi-a intarziat ciclul cu aprox 6 zile. V-am spus ca am luat napraznic, care cica, ,,contine progesteron natural. Are vreo legatura? Desi v-am precizat ca testul de sarcina a iesit negativ, mi-ati spus ca s-ar putea sa fiu gravida. Ar fi cel mai MINUNAT lucru ptr. mine! Dar, credeti ca este posibil, conform aspectelor pe care tocmai vi le-am enuntat? Cand va intoarcet? . Nu va e dor de plaiurile mioritice, de directoarea dvs, cea blajina SI PLINA DE INTENTII BUNE? :))
Raspuns: ciclul ovarian (si implicit cel menstrual) are o anumita ritmicitate datorita unui pattern al secretiei hormonale. daca dvs luati progesteron (fie el si natural) cum ati dori sa ovulati? progesteronul inhiba ovulatia, din aceasta cauza in sarcina nu mai exista menstruatie. in ceea ce priveste ultima intrebare... sincer? nu mi-e dor deloc de ea. "

Cu alte cuvinte e important sa crezi in medicul tau si sa faci cum te sfatuieste. Un alt medic poate avea alte opinii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

quote:
Originally posted by zeyrra

Buna!Am o intrebare.In timpul tratamentului cu Duphaston,e normal sa apara dueri abdominale in ziua 21?A mai patit cineva asa?Multumiri anticipate!



Eu am avut inainte de ciclu niste dureri cumplite de la duphaston. Este unul din motivele pentru care prefer utrogestanul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalMar spune:

Ma bag si eu in discutii sa va mai spun de un efect secundar al duphastonului: nodulii la sani, care au trecut abia la 6 luni de intreruperea tratamentului. Cat timp am luat duphaston, mi-au aparut noduli foarte mari si durerosi la sani si dr. mi-a recomandat sa intrerup imediat si sa iau utrogestan. Chestia este ca de la utogestan am dureri de burta destul de puternice, astept CM sa vad daca sunt totusi suportabile, daca nu, le intrerup si pe astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anais74 spune:

Gudinde, afirmatia ta m-a determinat sa imi spun si eu of-ul. De cateva luni bune iau Duphaston. Ideea e ca am observat niste dureri cumplite la CM care preced CM-ul si ma tin inca vreo 3 zile. Am avut si inainte dureri, dar parca nu atat de puternice. Acum ca ai scris lucrul asta, ma gandesc sa fac si eu o pauza de cateva luni.
La un moment dat am inceput sa caut pe net ce-s cudurerile astea si am vazut ca pot aparea si de la endometrioza... alt cui in capul meu!!!

Mergi la inceput