papanasi umpluti cu branza?

papanasi umpluti cu branza? | Autor: lauramar

Link direct la acest mesaj

Fetelor stie careva reteta de papanasi umputi cu branza sotul meu a mancat cu multi ani in urma si i-a placut f. mult eu am facut astia normali amesecati cu branza sau prajiti dar el spune caaia erau umpluti si fierti si erau cei mai buni papanasi pe care i-a mancat vreodata.Daca are vreuna reteta va rog sa o scrieti.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Nu mai stiu exact cantitatile si nici nu am facut de muuult, dar ne facea mama cand eram mici. Super buni! Se face o coca din 2 oua si faina, se intinde o foaie si se taie patratele. Branza sarata(telemea) se amesteca si ea cu ou si se pune cu lingurita in patratelul de aluat, se inchide intr-un triunghi si se preseaza marginile cu furculita. Intr-o oala cu apa clocotita si cu sare, se pun papanasii si se fierb pana se ridica la suprafata, apoi se pudreaza cu zahar si se servesc fierbinti.
Deci, cantitatile nu le stiu, poate se mai pune ceva in aluat, nu stiu sigur, mai asteapta si parerile altor fete. Poate reusesc sa vb. cu mama si iti spun exact.

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

hm, sa fie coltunasi?

philip&andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Da, Philip, parca asa le zice!
Lauramar, de astia ziceai?

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramar spune:

Bun el zice ca a mancat papanasi si erau cu branza dulce nu cu telemea eu nu stiu ca nu am mancat se poate sa fie coltunasi cu branza dulce si apoi dati prin pesmet si zahar?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

nu isi aduce aminte consistenta aluatului? ca e diferita mult intre coltunasi si papanasi...coltunasul e taricel, pe cand papanasul moale. dar de papanasi umpluti cu branza...chiar nu am auzit. nu aveau cumva mai multa branza si aia se simtea bine de tot?
da unde i-a mancat isi aminteste? ca poate asa dam de urma retetei buclucase

Roxana

Mergi la inceput

Daca va spun unde a mancat poate o sa radeti de mine:la gradinita! Si de atunci nimeni nu a mai facut papanasi la fel!Ma dispera cu papanasii nu stiu cum era aluatul o sa-l intreb cand ne intalnim la pranz si va spun!

Mergi la inceput

scuze, nu m-am putut abtine!!!!! adevarul e ca din gradinita ai multe amintiri adevarate . hai, asteptam vesti cu sufletul la gura!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyonise spune:

Eu prin papanasi inteleg galuste de branza dulce, tavalite in pesmet si bagate la cuptor. In orice caz, nu gogosile acelea pe care le servesc in restaurante

Mergi la inceput

dyonise, eu de papanasi la cuptor nu am auzit, doar de fierti sau prajiti. cum e compozitia la cei facuti de tine, moale? si consistenta?

Roxana

Mergi la inceput

Am ras la ora pranzului din cauza papanasilor....,deci el e sigur ca erau papanasi doar ca erau umluti cu branza dulce fierti si foarte moi si dati prin pesmet si zahar,a zis ca poate bucatareasa de pe vremea aia avea o reteta mai diferita dar de unde sa o caut eu pe bucatareasa poate nici nu mai e.Asta e poate vreo nepoata de-a bucataresei citeste anuntul si ne da vreo lamurire.

Mergi la inceput