ce gatiti la blender?

ce gatiti la blender? | Autor: bb_alinus

Link direct la acest mesaj

Azi mi-am achizitionat unul si nu am idei.
Am auzit ca se poate face o supa buna din zarzavat crud ( nu sunt sigura daca crud sau nu) pe care il tai la blender si apoi torni apa fierbinte, mai dai o tura de blender si gata...
In rest habar n-am, astept idei daca aveti!

Alina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Antoaneta1 spune:

Pai nu am auzit sa se gateasca ceva anume la blender. Eu il folosesc sa toc ceapa si morcovii pt. mancare/supa, sa maruntesc rosiile intregi pana se fac suc de rosii. Si deasemenea il folosesc pentru salata de vinete. Pun vinetele coapte si galbenus, dau drumul la blender si adaug treptat ulei. Da, am facut si supa-crema de spanac folosindu-ma de el. Cred ca merge pt. supe-crema. Dar trebuie sa fierbi zarzavatul respectiv inainte de a mixa. Si mai merge si sa faci pure de cartofi, in loc sa ii pisezi cu chestia aia cu gaurele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

oare te gindeai la supa aia spaniola : gazpacho?? nu se pune apa fiarta /calda peste .. ca se maninca rece .. deci apa rece/cu gheata .. la sfirsit .
reteta copiata de pe gustos :
1 kg. rosii, 1/2 kg. castraveti verzi, 1-2 buc. ardei gras verde, 1-2 buc. ardei proaspat rosu, o ceapa mare, o capatina de usturoi, o legatura frunze telina, 1-2 linguri ulei de masline, 1-2 linguri masline negre fara simburi/felii, optional: 2 linguri cuburi brinza Feta sau telemea f. grasa,
sare si piper dupa gust, 1 cana de gheata pisata
Rosiile se curata de pielita "la rece"; castravetii se curata de coaja. Se pregatesc cu mixerul cu cutit, tocind fiecare leguma separat, sau, manual, se taie totul foarte fin: ceapa si usturoiul se dau pe razatoarea foarte mica, rosiile, castravetii si ardeii se taie in cubulete foarte mici, frunzele de telina se taie in fisii foarte subtiri. Se amesteca toate ingredientele, inclusiv uleiul de masline si feliutele de masline, si se lasa la frigider pentru a se raci foarte bine, cam 3-4 ore.
Se serveste la masa, presarind deasupra cubulete de brinza Feta/telemea, iar in mijlocul bolului se pune gheata pisata. La servire, se ia din continut de pe marginile laterale, fara a se agita.

Si mai poti face o supa bulgareasca de castraveti si iaurt...
pe asta o scriu din amintiri:
castarveti taiati marunt ( poti sa ii dai o tura in robot sa ii marunteasca ) impreuna cu citiva catei de usturoi ( cantitatile dupa gist ) ..se adauga iaurt gras mai mult .. sa iasa ceva lichid sa poti minca cu lingura .. Servesti in farfurie si adaugi un fir de ulei( de masline ), marar si cuburi de ghiata ca sa mentina " supa " rece

edit : ca am uitat de usturoi .. se pune si putin usturoi taiat su doar strivit usaor sa dea gust ...
vezi daca la noi usturoiul are "zona interzisa" mi-a iesit de tot din minte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Habar n-aveam ca se pot pregati asemenea supe la blender.

Eu il folosesc, ca si Antoaneta, la tocat ceapa, cartofii, morcovii pentru diverse mancaruri.
Si bineinteles, cea mai deasa utilizare, la preparat piureurile pentru Roxanica (din fructe si legume fierte - de multe ori ii mixez ciorbitza cu carne cu tot).


Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)

www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">SPIRIDUSI DE IANUARIE-FEBRUARIE 2006
www.nazdravani.ro" target="_blank">NAZDRAVANI DE AUGUST-SEPTEMBRIE 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Se pot face supe creme, eu mai fac si smoothie. In mare ingredientele sint cam astea: un iaurt mic (poate fi simplu sau de fructe), o banana, o mina de fructe proaspete sau congelate (capsuni, zmeura, piersici, mango, ananas, orice) si putin suc (proaspat de portocale, de mere etc.) Mixez totul. E foarte bun pe post de gustare la copii. Cu ajutorul sucului ii reglez consistenta. Daca e gros merge cu lingurita si cu un biscuite sau cu cereale, sau poate fi baut cu paiul daca e mai subtire.
Combinatiile sint infinite si nu e la fel, deci nu se plictisesc de el. Contine de toate, e o gustare sanatoasa. Daca e acrisor adaug putina miere de albine.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Si eu fac la blender un fel de suc energizant: o banana (sau o mana de capsuni proaspete), un galbenus de ou crud, o lingura de miere sau zahar + un pahar de lapte. Iese ceva, delicios! Varianta fara ou nu e la fel de fina.Si toc spanacul dupa ce s-a fiert, pentru mancare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bufi spune:

Eu prepar compozitia pt clatite: intai oua, apoi faina cate putin si apa minerala, depinde cate clatite vreti sa faceti.
iese spumoasa si clatitele sunt altfel.

Bufi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianamizzi spune:

si eu folosesc mult asta. fac supe crema - cartofi + ceapa+ dovlecel (sau broccoli sau morcov, sau mazare, sau dovleac) + un pic de costita afumata - se fierb toate la un loc, puse in acelasi timp. cand sunt gata dai totul la blender. (trebuie pusa atata apa cat sa acopere legumele)

sau mai fac crema de branza - branza cu iaurt, marar se amesteca.
sau crema de ton - o conserva de ton, sucul de la o jumate de lamaie, un pic de ceapa - se amesteca iar pana iese crema.

pentru retete de creme din astea de pus pe paine poti cauta pe net sub numele de DIPS, gasesti multe de tot.

diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karmina76 spune:

Eu fac un amestec de lapte+banana coapta bine+zahar vanilat=delicios

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

eu doar tai legumele cu el...



"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

Mergi la inceput