Limba...creier
Raspunsuri

bubu05 spune:
Creierul eu il fac pane. Fierb apa cu sare si putin otet, apoi pun creierul si il las sa dea cateva clocote. Il scot, il spal, il curat de pielite si il tai felii. Pregatesc ou cu faina si sare si dau bucatile de creier prin el si le prajesc. Daca se sfarama iau creierul cu o lingura si il bag prin ou si apoi il prajesc.
Limba o spal, o dau intr-un clocot, apoi o curat, o tai rondele si o pun la fiert cu sare, boabe de piper si foi de dafin. Inabusesc ceapa intr-o craticioara, adaug limba si zeama in care a fiert, pun bulion si las sa scada, apoi la final cativa catei de usturoi dati pe razatoarea mica. O papam cu piure.
Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz



LiaMia spune:
limba de porc imi place cel mai mult:
1) fiarta cu sare, curatata si servita ca atare;
2) limba de porc cu castraveti murati si sos de mustar:
Ingrediente:
2 limbi de porc
5 castraveti murati
2-3 linguri mustar simplu, de masa
5 linguri ulei
marar
Preparare:
Se fierb limbile de porc si se curata de pielita si se taie felii.
Se pune uleiul in tigaie , se adauga mustarul si se amesteca pe foc pana se ingroasa (continuu sa nu se taie). Se subtiaza cu zeama in care au fiert limbile si se adauga castravetii taiati pe lung / rondele. Dupa ce sosul s-a ingrosat dupa dorinta, se adauga bucatile de limba si se da la cuptor cca 30 min la foc mic.
Se serveste cald, presarat cu marar!
Pofta buna!
Este una din mancarurile mele preferate
LiaMia si Florin


madalinad spune:
eu mai fac limba cu masline, respectiv cu sos de rosii in care am pus boabe de piper, foi de dafin, putin vin si evident masline.
creierul de obicei il fac pane, sau cu maioneza cu mult mustar si castravete acru dat pe razatoare.
mm, mi s-a facut o pofta... n-am mai mancat creier de o suta de ani!!


boticelina spune:
Sau, salata, ca aperitiv: limba fiarta, curatata, se taie cubulete mici si se amesteca cu castraveti murati taiati cubulete la aceeasi dimensiune (bine scursi de zeama), cascaval ras, maioneza, sare piper, mustar.
E delicioasa, e o reteta ucraineana.
pisici si floricele
"If you are unware of your choices, then you have none"


ligia13 spune:
Eu fac o reteta invatata de la socra-mea (de limba)
Pun 2 limbi () la fiert in apa in care bag 2 morcovi, boabe de piper, sare, foi de dafin, o telina mica, o lingura de otet.
Cand s-a fiert o scot o curat (sub jet de apa rece se curata fff repede si usor ) si o tai cubulete potrivite (cat sa bagi unul o data in gura)
Intr-o cratitza calesc o ceapa , apoi pun faina (vreo 2 linguri parca) si "sting" cu zeama in care am fiert limba pana iese un sos ca de ciulama.(de obicei pun totul o data, o lingura de ulei, ceapa tocata,faina si imediat zeama, ca sa nu ne omare ficatul). Toc cateva fire de tarhon si impreuna cu limba le bag in sosul alb tocmai obtinut!
Noua ne place f mult!
Mai fac cu maioneza si castravete murat!
Creier nu gatesc decat ff rar, si fac pane.
De fapt si limba fac de maxim 2 ori pe an!
Eu si Raducu
(22.04.2005)


mira24 spune:
Limba de porc in aspic
Fierb limba de porc impreuna cu zarzavat de supa, 1 foaie de dafin si sare.Daca scade apa la fiert se mai completeaza cu apa fiarta.In paralel fierb si doua oua.
Cand limba este fiarta bine, se scoate, se curata de pielita si se taie felii subtiri.
In supa obtinuta se pun cativa catei de usturoi zdrobiti, se lasa cateva minute dupa care se stecoara.Pentru 1 l supa se dizolva 3 pliculete de gelatina.
Aranjez in castronele felii de limba, rondele de morcov si rondele de ou.Se acopera cu supa in care s-a dizolvat gelatina.
Se lasa la rece sa se inchege.
Incercati sa faceti creierul omleta.
O ceapa de marime medie se toaca marunt si se caleste in 2-3 linguri de ulei.Eu pun si putina apa peste ulei si las pana se evapora apa. Daca am, pun si cateva ciupercitaiate felii o data cu ceapa. Tai bucatele creierul si il pun peste ceapa si ciuperci. Las pana isi schimba culoarea, devenind albicios. Atunci torn peste creier cateva oua( in functie de cantitatea de creier)batute cu sare si piper.Amestec pana se coaguleaza oul.
Cu castraveti acri este minunata.


