Poate psihicul influenta "fizicul"?

Poate psihicul influenta "fizicul"? | Autor: tierry

Link direct la acest mesaj

In ce masura poate afecta psihicul uman aparitia unor boli "fizice"? Se poate asa ceva? Intreb pentru ca spre exemplu am auzit de cazuri in care daca femeia isi inchipuie ca e gravida, pana la obsesie, la un moment dat incepe sa ii creasca burta.
Eu spre exemplu ma gandesc la mine..am cunoscut o persoana care nu avea absolut nimic, avea 26 de ani si la nici 1 luna dupa aceea imi spune ca i-au descoperit ca are cancer. Am fost atat de socata, incat dupa aceea cred ca jumatate de an, m-am gandit Doamne..daca am si eu?Daca fata asta n-avea nimic si acum...? Mi-am facut 1000 de scenarii care mai de care mai negre..la un moment dat am vazut ca incep sa se inflameze ganglionii..unul mic la gat, apoi altul, apoi altul in axila, etc. Si stiu ca sta nu e bine. Dar analizele sunt toate bune...sange, plamani, ORL, etc. Sa fie oare posibil ca psihicul sa fi influentat organismul meu sa aiba aceste simptome? Sau ar trebui totusi sa mai fac ceva investigatii, desi medicii la care am fost pana acum mi-au zis sa stau linistita?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Dar tu nu ai la ce sa te gandesti in afara de asta?!

Eu m am gandit" pana la obsesie " sa mai slabesc un pic si degeabaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tierry spune:

Bina ca acum nu ma mai gandesc..atunci chiar fusese o perioada tare depresiva in viata mea. Dar ganglionii tot au ramas, nu s-au mai micsorat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Intotdeauna psihicul afecteaza fizicul. La fel cum optimismul vindeca sau ajuta la vindecarea multor boli. Insa nu cred ca pers resp era sanatoasa tun, cu toate analizele in regula si brusc...cancer.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 11 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=0&source=browse&large" target="_blank">filmulet aniversar

Mergi la inceput