Biscuiti cu branza

Biscuiti cu branza | Autor: mamaluidavid

Link direct la acest mesaj

Reteta am primit-o impreuna cu presa pentru biscuiti Wilton,deci si reteta le apartine.
Ingrediente:
-454 gr. branza naturala nu procesata,rasa pe razatoarea mica
-125 ml. unt moale
-2 linguri(10 ml) sos Worcestershire
-un strop de sos de ardei picant rosu
-375 gr. faina
-1/2 lingurita (2,5 gr.) sare
-1 lingurita (5 gr) paprika
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 190 grade C.
Intr-un castron mixati branza,untul,sosul Worcesteshire si sosul de ardei picant pana compozitia devine cremoasa.
Intr-un castron separat amestecati faina,paprika si sarea cu o furculita.
Adaugati treptat la compozitia cu branza.Mixati pana aluatul isi tine forma.
Se formeaza rulori,se pun in presa pt biscuiti,se formeaza biscutii si se coc 10-12 minute sau pana devin putin maronii.La copt se foloseste hartie pentru copt sau tava care nu lipeste.Nu se unge tava.
Se lasa la racit.
Rezulta 4 duzine de biscuiti.
Acum sa va spun ce am schimbat eu.
Am folosit branza Cheddar rosie,in reteta se recomanda sharp cheddar or aged Swiss.
Nu am avut sos Worcesterhire asa ca am pus in schimb 1 bucata ansoa dar cred ca merge si fara.
La sosul picant am folosit Tabasco.
Pentru cine nu are presa pentru biscuiti,intindeti un aluat si taiati-l cu formele dorite.
Saumai simplu formati rulori mai groase,inveliti in folie,dati putin la rece si apoi taiati cu cutitul felii,vor rezulta biscuiti rotunzi.
Nu folositi branza gata rasa ce se gaseste in comert.
Biscuitii sunt crocanti si gustosi,nu sunt picanti.
A si inca ceva,reteta spune ca dupa ce am adaugat toata faina sa mixam pana aluatul isi tine forma,la mine nu s-a intamplat asta,aluatul era sframicios si imi zburau bucatele din castron asa ca am renuntat la mixer si am amestecat cu lingura pana l-am adunat.
Mai am retete pentru clasicii biscuti spritati si biscuti spritati cu ciocolata,tot de la Wilton.
Daca doreste cineva,le voi scrie.
Pofta buna

Stefania,mami de David si Patricia