beta hcg! ajutoor!
Fetele, va rog frumos sa va dati cu parerea ca innebunesc pana vineri cand merg la dr la eco. Ultima zi de ciclu: 3.11., teste de sarcina pozitive, si iata valorile de la beta hcg:
vineri, 01.12 (ziua 29 CM, cum ar veni...): 130,08
luni, 04.12: 680,34
miercuri, 06.12: 1.658,91.
Ce ziceti? Dr mi-a zis data trecuta la eco transvaginal ca e f mica, (1-2 sapt) dar ca se vede un punctuletz in endometru care ar putea sugera sarcinala normala, intrauterina....Pana atunci insa, valorile de la beta hcg va spun ceva? Nu e crestere prea mare? Ca eu stiam ca trebuie sa se dubleze valorile, cam asa....help!!!! Va pup pe toate
Raspunsuri
Val_ spune:
Violetan, si eu am fost tare speriata ca valorile mele de beta HCG sunt mari, prin comparatie cu ale altora. Dar de fapt nu este obligatoriu sa creasca cu fix 100%. Ar fi mai grav sa creasca mai putin.
Oricum ideea este ca dupa ce am agitat pe toata lumea cu o potentiala sarcina molara(am aflat ulterior ca in aceasta situatie valoarea este cam dublul valorii maxime specifice varstei de sarcina) ulterior s-a dovedit ca am o sarcina normala si viabila.
Si eu am avut cam aceleasi valori la cam aceeasi varsta de sarcina valori care erau mai mari decat la alte fete. Dar pe de alta parte nu am avut sangerari sau risc de avort.
Eu cred ca o crestere cu aprox 140% este normala si nu cred ca este cazul sa te ingrijorezi, cel putin prin prisma situatiei mele.
Te astept cu vesti bune
ingeras26a spune:
Uite aici valorile:
Week from the Last Mentral Period (LMP) Amount of HCG in mIU/ml
3 5 -50
4 3 - 426
5 19 - 7,340
6 1,080 - 56,500
7 - 8 7,650 - 229,000
9 - 12 25,700 - 288,000
13 - 16 13,300 - 254,000
17 - 24 4,060 - 165,400
25 - 40 3,640 - 117,000
Felicitari si sarcina usoara!!!
Pupicei, Ingeras 38+ Maya Maria
violetan spune:
[quote]Originally posted by Val_
Violetan, si eu am fost tare speriata ca valorile mele de beta HCG sunt mari, prin comparatie cu ale altora. Dar de fapt nu este obligatoriu sa creasca cu fix 100%. Ar fi mai grav sa creasca mai putin.
Oricum ideea este ca dupa ce am agitat pe toata lumea cu o potentiala sarcina molara(am aflat ulterior ca in aceasta situatie valoarea este cam dublul valorii maxime specifice varstei de sarcina) ulterior s-a dovedit ca am o sarcina normala si viabila.
Si eu am avut cam aceleasi valori la cam aceeasi varsta de sarcina valori care erau mai mari decat la alte fete. Dar pe de alta parte nu am avut sangerari sau risc de avort.
Eu cred ca o crestere cu aprox 140% este normala si nu cred ca este cazul sa te ingrijorezi, cel putin prin prisma situatiei mele.
Te astept cu vesti bune
Val, nici nu-ti dai seama ce piatra de pe inima mi-ai luat. Temerile mele ascunse exact la asta se refereau (sarcina molara). Te pup si multumesc mult de raspuns.
Multumesc mult la toate fetele pentrui raspunsuri si pt sprijin. Va pup pe toate si va tin la curent. Azi la 19.00 ma duc la eco sa-mi zica daca e ok....
idi spune:
Buna fetelor sunt noua pe acest site.Am si eu o pb,Sunt in 4 saptam insarcinata si am valorile Beta HCG 156,7 si dupa 2 zile doar 246,5.Medicul mi-a zis ca ar fi tb sa se dubleze.O alta pb ar fi niste usoare sangerari care imi apar.Astept sa-mi dati niste sfaturi sau daca s-a mai confruntat cineva cu aceste lucruri
violetan spune:
quote:
Originally posted by idi
Buna fetelor sunt noua pe acest site.Am si eu o pb,Sunt in 4 saptam insarcinata si am valorile Beta HCG 156,7 si dupa 2 zile doar 246,5.Medicul mi-a zis ca ar fi tb sa se dubleze.O alta pb ar fi niste usoare sangerari care imi apar.Astept sa-mi dati niste sfaturi sau daca s-a mai confruntat cineva cu aceste lucruri
idi
Eu as mai face un betahcg la 2 zile. Apoi eco transvaginala sa ma asigur ca nu e extrauterina. Si daca e, se poate rezolva cu injectii metotrexat. Eu asa`am patit acum 2 ani, doar ca la mine nu crestea beta hcg, ci scadea...Iti tin pumnii sa nu fie cazul de extrauterina si sa fie bine pana la urma. Tine-ma la curent. Pupici si succes!!
idi spune:
quote:
Originally posted by violetan
[quote]Originally posted by
Eu as mai face un betahcg la 2 zile. Apoi eco transvaginala sa ma asigur ca nu e extrauterina. Si daca e, se poate rezolva cu injectii metotrexat. Eu asa`am patit acum 2 ani, doar ca la mine nu crestea beta hcg, ci scadea...Iti tin pumnii sa nu fie cazul de extrauterina si sa fie bine pana la urma. Tine-ma la curent. Pupici si succes!!
Buna fetelor,
Revin cu detalii: de 17 zile am aceste sangerari de culoare rosu aprins si de obicei dupa ce urinez imi apar aceste sangerari. Poate cineva sa-mi spuna cineva ce se intampla? Si daca s-a mai confruntat cineva cu asa ceva? Luni ma duc sa-mi mai fac un HCG si apoi merg la medic pentru un eco.ASTEPT UN RASPUNS VA ROG, SUNT FFFF SPERIATA SI INGRIJORATA!!!Sa merg maine sa mai fac un HCG sau sa o las pe luni?