URGENT! Cumparare teren
Am nevoie de o informatie vitala in ceea ce priveste cumpararea unui teren prin procura. As vrea sa stiu daca se poate, adica tata sa cumpere un teren, prin procura, in numele meu. Am inteles ca din 1 ianuarie anul viitor se chimba legislatia si se vor introduce taxe (imi puteti spune cat anume?) pentru incheierea unui contract de vanzare cumparare, or, eu tocmai asta incerc sa evit, fiidca am auzit ceva de genul 16% din valoarea terenului.
Intrebarea a doua este: daca cumpara tata terenul pe numele lui, mi-l poate trece pe numele meu printr-un act de donatie, si daca da, sunt taxe ce trebuie platite?
Intrebarea numarul trei si ultima este: strainii pot cumpara (tot prin procura) teren in Romania la ora actuala, sau numai din 1 ianuarie, si in ce conditii (iar taxele ma intereseaza).
Multumesc anticipat, am nevoie urgent de informatiile, vanzatorul terenului mai are o cerere de vanzare si nu vreau sa-l pierd.
pisici, flori si jucarele
Va rog foarte mult, am mare nevoie de informatii, ma poate juta cineva? E realmente urgent!
Multumesc.
When the heart is full of love, the world is full of beauty
dante01 spune:
nu stiu cat te va ajuta ce-ti povestesc eu, dar hai sa-ti zic ce si cum stiu...
tatal tau poat cumpara bunul daca ii faci procura, insa pe actul de vanzare cumparare va fi numele tau...ca de aia ii faci procura...
treaba cu taxele e asa, la fel din cate stiu eu:
se aplica aceasta taxa, dar nu sunt sigur daca de la 1.01.2007 dar cel care o plateste e cel care ia banii, respectiv vanzatorul bunului...
si asta daca respectiva persoana are bunul in folosinta de mai putin de 3 ani...daca il are de mai mult de 3 ani, cica nu se mai aplica..e drept ca am auzit si ca ca s-ar aplica oricum, un criteriu de departajare ar urma sa fie daca pe teren se afla contruit ceva sau e doar teren...in primul caz, daca propietarul ar avea casa de mai mult de 3 ani nu ar plati impozit, daca nu, ar plati...caz identic deasemenea cu situatia cand ar fi vb de un teren fara contructie pe el...
nu stiu cum e treaba cu strainii, daca pot cumpara sau nu...citisem mai acum ceva timp ca da, dar nu mai tin minte daca era doar o discutie despre asta sau era ceva pe bune...ca si un articol pe care il citesti in ziar dar cariua astia ii pun un titul de genul: "Cetatenii staini vor putea cumpara propietati in .ro" poate de fapt doar zice ca de la data de....va intra in vigoare o lege care sa ...samd...
in fine, cam cu atat am putut eu sa te ajut...
rilbuc1 spune:
citisem undeva ca strainii vor putea cumpara terenuri in RO dupa 7 ani de la data aderarii la ue.
scarmanus spune:
Multumesc frumos, dante, am cumparat terenul pana la urma fiindca realmente am fost presati de timp, iar actele se vor face pe tata. Sa vedem de aici inainte ce se intampla. Stiam si eu din auzite cum e cu astia 3 ani, cred ca trebuie sa ma adresez unui avocat.
When the heart is full of love, the world is full of beauty